NRK Meny
Normal

Jacobsen nær ved å gi opp

Tok NM-gull i utklassingsstil i dag.

Norgesmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt på å gi opp langrennssesongen på grunn av skader. I dag utklasset hun norgeseliten på 10 kilometeren i klassisk stil under NM på Gjøvik.

- Jeg har tenkt mange timer i høst om jeg skulle satse på denne sesongen. Veien tilbake fra skader var veldig lang, men jeg viste vel i dag at det går an, sa Uhrenholdt Jacobsen til NRK Sporten etter målgang.

Endelig på toppen igjen

Endelig stod Uhrenholdt Jacobsen på toppen av en seierspall igjen. Ikke nok med det - hun utklasset NM-konkurrentene og var 30,3 sekunder foran nummer 2, Marit Bjørgen. Seieren smakte ekstra godt for Heming-løperen som lenge var inne på tanken om å droppe denne sesongen.

Astrid har slitt voldsomt med skader denne sesongen. At hun nesten ga opp var kvinnetrener Egil Kristiansen klar over.

– Jeg visste at det var mye fram og tilbake i høst, men heldigvis valgte hun å være tålmodig og det så vi resultatet av i dag, sier Kristiansen.

Uhrenholdt Jacobsen var vår beste i verdenscupen i fjor. Hun har OL i 2010 som sitt store mål, og etter NM-gull i dag er hun veldig fornøyd med at hun ikke droppa denne langrennssesongen.

– Jeg valgte å satse denne sesongen med tanke på OL-sesongen neste år, avslutter Uhrenholdt Jacobsen.


Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal