Jacobsen nær ved å gi opp

Tok NM-gull i utklassingsstil i dag.

Norgesmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt på å gi opp langrennssesongen på grunn av skader. I dag utklasset hun norgeseliten på 10 kilometeren i klassisk stil under NM på Gjøvik.

- Jeg har tenkt mange timer i høst om jeg skulle satse på denne sesongen. Veien tilbake fra skader var veldig lang, men jeg viste vel i dag at det går an, sa Uhrenholdt Jacobsen til NRK Sporten etter målgang.

Endelig på toppen igjen

Endelig stod Uhrenholdt Jacobsen på toppen av en seierspall igjen. Ikke nok med det - hun utklasset NM-konkurrentene og var 30,3 sekunder foran nummer 2, Marit Bjørgen. Seieren smakte ekstra godt for Heming-løperen som lenge var inne på tanken om å droppe denne sesongen.

Astrid har slitt voldsomt med skader denne sesongen. At hun nesten ga opp var kvinnetrener Egil Kristiansen klar over.

– Jeg visste at det var mye fram og tilbake i høst, men heldigvis valgte hun å være tålmodig og det så vi resultatet av i dag, sier Kristiansen.

Uhrenholdt Jacobsen var vår beste i verdenscupen i fjor. Hun har OL i 2010 som sitt store mål, og etter NM-gull i dag er hun veldig fornøyd med at hun ikke droppa denne langrennssesongen.

– Jeg valgte å satse denne sesongen med tanke på OL-sesongen neste år, avslutter Uhrenholdt Jacobsen.


Siste nytt

 • Sørloth framleis mållaus

  Alexander Sørloth spela det siste kvarterte for Leipzig, men det hjelpte ikkje. Leipzig tapte 0-1 for Paris St. Germain. Neymar scora målet etter 11 minutt, og Sørloth har framleis ikkje scora for sin tyske klubb.

  Leipzig har seks poeng, like mange som PSG, og møter botnlaget Istanbul Basaksehir i neste veke.

  Paris Saint-Germain
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal