Jacobsen lengst i kvalifiseringen

Anders Jacobsen hoppet lengst i kvalifiseringen i Bischofshofen.

Anders Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Jacobsen var den som hoppet lengst i kvalifiseringen etter at han landet på på 137,5 meter i Bischofshofen.

- Det er kjempegøy å få vist for seg selv i forhold til selvtillit og i forhold til andre at man kan hoppe på ski. Det neste målet da blir å få til to gode hopp i konkurranse også, sa Anders Jacobsen til NRK Sporten.

Hele fem norske hoppere kvalifiserte seg til det siste rennet i hoppuka. Anders Bardal hoppet 132,5 meter (6), Johan Remen Evensen 126,5 meter (18), Tom Hilde 125,5 meter (23) og Sigurd Pettersen 123 meter (24).

- Jeg er veldig lettet. Det var veldig godt å få til en slik omgang nå, sa Bardal.

- Jeg gjorde jobben, men er dritsliten i låra, sier Sigurd Pettersen til NRK.

Hvorfor det?

- Jeg satt 10 timer i bilen i går, sier han videre.

Er det deilig å være med i sirkuset igjen?

- Ja, det er det du jobber for hele sommeren. Så enkelt er det.

- Det er på bedringens vei, men det er ikke noe storhopping. Jeg har tatt et lite steg fremover. Så lenge det ikke er bakover så må jeg være fornøyd, sier Tom Hilde til NRK.

Hvor mange steg har du til du er på toppen?

- 2,5 steg, sier Hilde lattermildt.

- Det var et helt greit hopp og jeg gleder meg til i morgen, sier Johan Remen Evensen til NRK.

Landslagssjefen var også lettet etter kvalifiseringen.

- Nå begynner guttene å bli så bra at det ikke blir et så stort press for å kvalifisere seg, men i morgen er det snakk om å få en på seierspallen, sa Mika Kojonkoski.

Kenneth Gagnes hoppet bare 113 meter og får ikke hoppet rennet i morgen.

- Det var rett og slett for dårlig, sier Kenneth Gangnes til NRK. Det svarer ikke i det hele tatt. Det er kjedelig å gå rett ut.

Angrer du på at du dro hit?

- Nja, det kan man ikke si nå, men man må bare bite tenna sammen. Det kommer flere sjanser, sier Gangnes.

Vant på stil

Russiske Dimitri Vassiliev var den eneste som slo Jacobsen i kvalifiseringen. Han hoppet en halv meter kortere, men fikk 1,9 poeng mer enn nordmannen.

Tyske Martin Schmitt ble nummer tre i kvalifiseringen etter et hopp på 135,5 meter. Sammenlagtleder i hoppuka, Wolfgang Loitzl, endte på fjerdeplass. Sveitsiske Simon Ammann og østerrikeske Gregor Schlierenzauer hoppet ikke kvalifiseringen.

I morgendagens renn hopper Anders Jacobsen i duell mot Simon Ammann. Anders Bardal hopper mot Anders Johnson fra USA, Johan Remen Evensen mot franske Vincent Descombes Sevoie og Sigurd Pettersen skal hoppe mot japanske Fumihisa Yumoto.

Siste nytt

 • Eliteseriespiller legger opp

  Ranheim-spiller Magnus Blakstad har valgt å avslutte fotballkarrieren. 27-åringen har gjennom flere år vært mye skadeplaget. Blakstad har ikke spilt en kamp siden i desember i fjor. En skade i mars ga ham nok et langvarig avbrekk.

  Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt- Ranheim. (5-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ny NM-tittel for Christiansen

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på søndagens fellesstart og tok en NM-dobbel i rulleskiskyting på Lillehammer. Han vant foran Johan-Olav Botn og Johannes Dale. Lørdag ble Christiansen norsk mester i sprintøvelsen.

  Christiansen var i mål 9,2 sekunder foran Botn, mens det var 11,9 ned til landslagskollega Dale. Regjerende verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø la seg inn på fjerdeplass etter tre bom.

  Det ble også tre bom på storebror Tarjei Bø, som var i mål som nummer ti. Sturla Holm Lægreid åpnet med fullt hus, men endte til slutt opp med fire bom og en 14.-plass.

  Vetle Sjåstad Christiansen
  Foto: Carina Johansen
 • Etterlengtet opptur for Deila

  Ronny Deila ledet sitt New York City til 2-1 mot Cincinnati i Major League Soccer. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Keaton Parks og Valentin Castellanos scoret målene for Deilas lag, som nå ligger på tredjeplass på tabellen.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Sendeplan

Kl. Program Kanal