NRK Meny
Normal

Jacobsen lengst i kvalifiseringen

Anders Jacobsen hoppet lengst i kvalifiseringen i Bischofshofen.

Anders Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Jacobsen var den som hoppet lengst i kvalifiseringen etter at han landet på på 137,5 meter i Bischofshofen.

- Det er kjempegøy å få vist for seg selv i forhold til selvtillit og i forhold til andre at man kan hoppe på ski. Det neste målet da blir å få til to gode hopp i konkurranse også, sa Anders Jacobsen til NRK Sporten.

Hele fem norske hoppere kvalifiserte seg til det siste rennet i hoppuka. Anders Bardal hoppet 132,5 meter (6), Johan Remen Evensen 126,5 meter (18), Tom Hilde 125,5 meter (23) og Sigurd Pettersen 123 meter (24).

- Jeg er veldig lettet. Det var veldig godt å få til en slik omgang nå, sa Bardal.

- Jeg gjorde jobben, men er dritsliten i låra, sier Sigurd Pettersen til NRK.

Hvorfor det?

- Jeg satt 10 timer i bilen i går, sier han videre.

Er det deilig å være med i sirkuset igjen?

- Ja, det er det du jobber for hele sommeren. Så enkelt er det.

- Det er på bedringens vei, men det er ikke noe storhopping. Jeg har tatt et lite steg fremover. Så lenge det ikke er bakover så må jeg være fornøyd, sier Tom Hilde til NRK.

Hvor mange steg har du til du er på toppen?

- 2,5 steg, sier Hilde lattermildt.

- Det var et helt greit hopp og jeg gleder meg til i morgen, sier Johan Remen Evensen til NRK.

Landslagssjefen var også lettet etter kvalifiseringen.

- Nå begynner guttene å bli så bra at det ikke blir et så stort press for å kvalifisere seg, men i morgen er det snakk om å få en på seierspallen, sa Mika Kojonkoski.

Kenneth Gagnes hoppet bare 113 meter og får ikke hoppet rennet i morgen.

- Det var rett og slett for dårlig, sier Kenneth Gangnes til NRK. Det svarer ikke i det hele tatt. Det er kjedelig å gå rett ut.

Angrer du på at du dro hit?

- Nja, det kan man ikke si nå, men man må bare bite tenna sammen. Det kommer flere sjanser, sier Gangnes.

Vant på stil

Russiske Dimitri Vassiliev var den eneste som slo Jacobsen i kvalifiseringen. Han hoppet en halv meter kortere, men fikk 1,9 poeng mer enn nordmannen.

Tyske Martin Schmitt ble nummer tre i kvalifiseringen etter et hopp på 135,5 meter. Sammenlagtleder i hoppuka, Wolfgang Loitzl, endte på fjerdeplass. Sveitsiske Simon Ammann og østerrikeske Gregor Schlierenzauer hoppet ikke kvalifiseringen.

I morgendagens renn hopper Anders Jacobsen i duell mot Simon Ammann. Anders Bardal hopper mot Anders Johnson fra USA, Johan Remen Evensen mot franske Vincent Descombes Sevoie og Sigurd Pettersen skal hoppe mot japanske Fumihisa Yumoto.

Siste nytt

 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge ute av U19-EM

  Norges G19-landslag måtte slå Italia for å gå videre fra gruppespillet, og det så lenge lyst ut etter at Erling Braut Håland sendte Norge i føringen. I det 83. minutt utlignet juventus-ungutten Moise Kean. 1-1 ble også sluttresultatet, og Norge er dermed ute av U19-EM.

  UEFA U19: Italia - Norge
  Foto: Juha Harju/lehtikuva / NTB scanpix
 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street