NRK Meny
Normal

– Plutselig hadde jeg tatt avgjørelsen

STOREFJELL (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ferdig i tenkeboksen. 29-åringen satser mot VM i Lahti.

Astrid Uhrendholdt Jacobsen

KJØRER PÅ VIDERE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forlenger karrieren med enda en sesong.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Oslo-jenta har i vinter antydet at hun var usikker på videre satsing – blant annet på grunn av usikkerhet rundt mulighetene for å spesialtilpasse medisinstudiene ved Universitetet i Oslo.

Nå bekrefter hun overfor NRK at hun har bestemt seg for å satse videre mot VM i Lahti neste vinter.

– Når tok du avgjørelsen?

– Det vet jeg egentlig ikke helt. Plutselig hadde jeg bare tatt den, sier hun.

– Finner en løsning

Fortsatt er ikke alle praktiske utfordringer løst.

– Jeg har vært i møte med universitetet og de var veldig positive. Så er det ikke sikkert jeg kan få studere på den måten jeg vil. Men vi finner i hvert fall en løsning. Om jeg må legge studiene på vent eller studere heltid, det vet jeg ennå ikke.

– Men du går på ski?

– Ja, i hvert fall neste år, smiler Jacobsen – som dermed etter alt å dømme blir å se i VM ti år etter at hun ble verdensmester på sprinten i Sapporo i 2007.

Opprydding

Tirsdag var hun innom landslagets testsamling på Storefjell, for å rydde i skiparken. Det var det første steget på veien mot VM.

– Jeg tror jeg sitter igjen med halvparten av skiene. Det er bra. Nå får jeg alt oppi to skiposer og har plass til litt til, så det er et godt utgangspunkt, fastslår hun.

Jacobsen jobber også med nye ting på skifronten – uten å ville utdype hva.

– Vi jobber med ski som skal være bedre enn konkurrentene ski. På Lahti-føre, for eksempel, sier hun hemmelighetsfullt.

Denne uka avslutter Astrid Uhrenhold Jacobsen sesongen med å gå samtlige tre distanser under del 2 av NM på Beitostølen. Det starter med lagsprint torsdag.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street