– Plutselig hadde jeg tatt avgjørelsen

STOREFJELL (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ferdig i tenkeboksen. 29-åringen satser mot VM i Lahti.

Astrid Uhrendholdt Jacobsen

KJØRER PÅ VIDERE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forlenger karrieren med enda en sesong.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Oslo-jenta har i vinter antydet at hun var usikker på videre satsing – blant annet på grunn av usikkerhet rundt mulighetene for å spesialtilpasse medisinstudiene ved Universitetet i Oslo.

Nå bekrefter hun overfor NRK at hun har bestemt seg for å satse videre mot VM i Lahti neste vinter.

– Når tok du avgjørelsen?

– Det vet jeg egentlig ikke helt. Plutselig hadde jeg bare tatt den, sier hun.

– Finner en løsning

Fortsatt er ikke alle praktiske utfordringer løst.

– Jeg har vært i møte med universitetet og de var veldig positive. Så er det ikke sikkert jeg kan få studere på den måten jeg vil. Men vi finner i hvert fall en løsning. Om jeg må legge studiene på vent eller studere heltid, det vet jeg ennå ikke.

– Men du går på ski?

– Ja, i hvert fall neste år, smiler Jacobsen – som dermed etter alt å dømme blir å se i VM ti år etter at hun ble verdensmester på sprinten i Sapporo i 2007.

Opprydding

Tirsdag var hun innom landslagets testsamling på Storefjell, for å rydde i skiparken. Det var det første steget på veien mot VM.

– Jeg tror jeg sitter igjen med halvparten av skiene. Det er bra. Nå får jeg alt oppi to skiposer og har plass til litt til, så det er et godt utgangspunkt, fastslår hun.

Jacobsen jobber også med nye ting på skifronten – uten å ville utdype hva.

– Vi jobber med ski som skal være bedre enn konkurrentene ski. På Lahti-føre, for eksempel, sier hun hemmelighetsfullt.

Denne uka avslutter Astrid Uhrenhold Jacobsen sesongen med å gå samtlige tre distanser under del 2 av NM på Beitostølen. Det starter med lagsprint torsdag.

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal