NRK Meny
Normal

Jacobsen gråt i armene til Stöckl: – Det ble litt mye for meg

VAL DI FIEMME (NRK.no): Anders Jacobsen kunne aldri lyktes i comeback-sesongen uten Alexander Stöckl og familien. Derfor kom tårene etter VM-bronsen.

Anders Jacobsen var rørt etter VM-bronsen i storbakken. Etter å ha slitt i hoppbakkene i Val di Fiemme, løsnet det endelig da det gjaldt som mest.
Reporter: Anders Engeland. Foto/Redigering: Margret Helland.

Anders Jacobsen må tørke en tåre rett etter bamseklemmen som fikk det til å briste for bronsevinneren.

– Jeg er utrolig lettrørt, jeg er det, sier Anders Jacobsen til NRK.no.

Han greide å holde seg en god stund, bronsevinneren. Men da han fikk en skikkelig bamseklem av trener Alexander Stöckl, begynte han å tenke på både familien og treneren samtidig. Han visste at han aldri kunne tatt VM-bronse uten dem.

Og da kom tårene for 28-åringen.

– Det ble litt mye for meg, sier han.

– Jeg vet at jeg ikke kunne greid dette alene. Jeg vet hvor mye Alex har betydd. Også tenkte jeg på familien samtidig. Og det er derfor jeg blir så rørt, sier en åpenhjertig Anders Jacobsen før han sender en hilsen til sønnen hjemme i Norge.

– Du kan være litt stolt av pappa nå, Isak, smiler han med øynene rett i kameraet.

Setter bronsen høyt

Han er fortsatt litt blank i øynene når han kommer til den skrivende pressen en drøy halvtime senere. Hele mannen lyser av stolthet.

– Jeg har en VM-bronse fra før, men dette kommer i en comeback-sesong. I tillegg er det et nivå i verdenscupen i dag som er ganske hårete. Så det er klart det er stort, og det gjør meg stolt, sier Jacobsen.

Anders Jacobsen sikret bronsemedaljen og var godt fornøyd etter hoppingen.

Se NRKs intervju med Anders Jacobsen rett etter rennet.

– Deilig å finne seg selv

For det var langtfra noen selvfølge at «Skal vi danse-Anders» skulle gå fra rollen som NRK-ekspert til å havne på pallen både i VM og i hoppuka.

Det var ikke noen selvfølge at han skulle gjøre comeback i det hele tatt. Men kona Birgitte visste hvor viktig det er for Anders å hoppe.

– Jeg er enormt stolt av kona mi der hjemme. Hun har mange tøffe dager som alenemor. Det er tøffe prioriteringer i toppidrett, og man trenger gode støttespillere der hjemme, sier Jacobsen.

Anders Jacobsen sikret seg bronsemedalje under dagens hopprenn.

Se hoppet som gjorde Jacobsen hoppende glad.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Friløp, par
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM kunstløp: Friløp par
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland