NRK Meny
Normal

Jacobsen følte seg uvel - brøt skiathlonet og reiser hjem

FALUN (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen brøt dagens 15 km med skibytte i Falun etter å ha følt seg kvalm og uvel, bare seks dager etter hun falt inn i en lyktestolpe i Holmenkollen.

Astrid Uhrenholst Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen valgte å bryte dagens skiathlon i Falun etter å ha følt seg uvel. Her fra sprinten i Drammen forrige uke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Egil Kristiansen

Landslagstrener Egil Kristiansen fortalte at Jacobsen sliter med hofta etter fallet i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hun følte seg litt kvalm, så da var det en enkel avgjørelse å ta, med tanke på det som skjedde forrige helg. Jeg antar hun reiser hjem i dag, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth til NRK.no.

Jacobsen har deltatt i verdenscupavslutningen i Falun til tross for at hun pådro seg en hjernerystelse da hun kolliderte med en lyktestolpe under tremila i Holmenkollen forrige helg.

Ved tredje runding etter 11.25 kilometer av dagens 15-kilometer med skibytte sa Jacobsen at nok er nok og kastet inn håndkleet. Da lå hun på en 28. plass, over to minutter bak Therese Johaug som var helt suveren i dagens renn.

Jacobsen er nummer tre i verdenscupen sammenlagt, og har så godt som sikret seg den plasseringen.

Nærmest i sammendraget er Heidi Weng, og hun er den eneste som kan ta henne igjen i sammendraget. For å få til det, må hun bli nummer to i søndagens jaktstart. Det virker usannsynlig ettersom Therese Johaug og Marit Bjørgen i front har et solid forsprang og viser god form.

Har slitt med hofta siden fallet

Selv om hun stilte til start i Falun, har ikke kroppen spilt helt på lag etter fallet i Kollen sist helg. Blant annet har hun hatt problemer med hofta.

– Astrid halter fordi hun slo hofta i Kollen sist helg. Hun merker det mest når hun går uten ski, og ikke så mye når hun går renn, sa Egil Kristiansen etter rennet i Falun.

Det var ved passering 7,2 kilometer under søndagens tremil i Holmenkollen at uhellet skjedde. Den norske jenta ble plutselig fanget opp av TV-kameraene med fullt av medisinsk personell rundt seg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) er fraktet til sykehus i Oslo etter å ha krasjet med en lyktestolpe under søndagens tremil i Holmenkollen.

Se de dramatiske bildene fra Holmenkollen forrige helg da Jacobsen falt i en lyktestolpe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart