Jacobsen følte seg uvel - brøt skiathlonet og reiser hjem

FALUN (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen brøt dagens 15 km med skibytte i Falun etter å ha følt seg kvalm og uvel, bare seks dager etter hun falt inn i en lyktestolpe i Holmenkollen.

Astrid Uhrenholst Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen valgte å bryte dagens skiathlon i Falun etter å ha følt seg uvel. Her fra sprinten i Drammen forrige uke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Egil Kristiansen

Landslagstrener Egil Kristiansen fortalte at Jacobsen sliter med hofta etter fallet i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hun følte seg litt kvalm, så da var det en enkel avgjørelse å ta, med tanke på det som skjedde forrige helg. Jeg antar hun reiser hjem i dag, sier landslagstrener Roar Hjelmeseth til NRK.no.

Jacobsen har deltatt i verdenscupavslutningen i Falun til tross for at hun pådro seg en hjernerystelse da hun kolliderte med en lyktestolpe under tremila i Holmenkollen forrige helg.

Ved tredje runding etter 11.25 kilometer av dagens 15-kilometer med skibytte sa Jacobsen at nok er nok og kastet inn håndkleet. Da lå hun på en 28. plass, over to minutter bak Therese Johaug som var helt suveren i dagens renn.

Jacobsen er nummer tre i verdenscupen sammenlagt, og har så godt som sikret seg den plasseringen.

Nærmest i sammendraget er Heidi Weng, og hun er den eneste som kan ta henne igjen i sammendraget. For å få til det, må hun bli nummer to i søndagens jaktstart. Det virker usannsynlig ettersom Therese Johaug og Marit Bjørgen i front har et solid forsprang og viser god form.

Har slitt med hofta siden fallet

Selv om hun stilte til start i Falun, har ikke kroppen spilt helt på lag etter fallet i Kollen sist helg. Blant annet har hun hatt problemer med hofta.

– Astrid halter fordi hun slo hofta i Kollen sist helg. Hun merker det mest når hun går uten ski, og ikke så mye når hun går renn, sa Egil Kristiansen etter rennet i Falun.

Det var ved passering 7,2 kilometer under søndagens tremil i Holmenkollen at uhellet skjedde. Den norske jenta ble plutselig fanget opp av TV-kameraene med fullt av medisinsk personell rundt seg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) er fraktet til sykehus i Oslo etter å ha krasjet med en lyktestolpe under søndagens tremil i Holmenkollen.

Se de dramatiske bildene fra Holmenkollen forrige helg da Jacobsen falt i en lyktestolpe.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal