NRK Meny
Normal

Reserve i fem strake VM-renn: – Dette kan bli tøft

Ingen er mer på hjemmebane enn Astrid Uhrenholdt Jacobsen i VM, men langrennsløperen risikerer å bli sittende som reserve resten av mesterskapet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Etter sprinten er Astrid Uhrenholdt Jacobsen en vaskekte VM-reserve. Hun kan bli kastet inn på kort varsel til samtlige av de fem siste VM-rennene.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

Det er den harde realiteten for sprintverdensmesteren fra 2007.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Jacobsen krysser målstreken på VM-stadion - på trening.

Foto: Gunnar Bøthun

For etter at sprinten ble unnagjort torsdag, er det ikke flere distanser Heming-jenta er tiltenkt en startplass på. Størst sjanse har hun til å få bli med på lagsprinten onsdag, men det forutsetter sannsynligvis at Marit Bjørgen velger å stå over.

Men Bjørgen sprudler av overskudd etter seieren i sprinten, og dermed er det sannsynlig at hun stiller opp også i lagsprinten.

Uhrenholdt Jacobsen var i hvert fall utenfor laget FØR gårsdagens skøytesprint. Der slo hun lagvenninnene Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie - men det er ikke sikkert det vektlegges altfor mye av langrennsledelsen.

Mener hun bør gå lagsprint

Selv går hun langt i å antyde at hun bør få en plass.

– Jeg er i form, og alle vet jo at jeg er bedre i klassisk sprint enn skøytesprint. Og sprintstafett passer meg bra. Men jeg vil ikke si så mye mer om jeg bør få gå lagsprinten, det får andre vurdere, sier hun til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

VIL FREM I KØEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (bakerst) kjemper med Maiken Caspersen Falla (fremst) og Celine Brun-Lie om plass på lagsprinten.

Foto: Gunnar Bøthun

– Hvordan blir VM for deg om du vrakes til lagsprinten?

– Da blir jeg fort reserve på alle de fem gjenstående øvelsene. Det kan bli tøft, for som reserve forbereder man seg jo som om man skal gå renn hver gang, helt frem til to timer før start.

VM i Holmenkollen har vært en stor drøm for Jacobsen, som ble nummer åtte på torsdagens sprint. Hun er nærmest oppvokst i kneikene rundt hoppbakken, og har mange av sine beste barndomsminner fra den skogkledte åsen over hovedstaden.

All VM-dramatikken direkte, program, resultater og prøvekjøring av løypene. Sjekk ut NRK.nos VM-spesial!

VM-rus

Men selv Jacobsen ble tatt på senga av Kollen-brølet på VMs første konkurransedag.

– Man blir litt sånn rusa av det. Jeg fikk mest sjokk da Maiken gikk ut først og det vanvittige brølet kom, og jeg var glad jeg ikke var først. Jeg vet at hun ble litt satt ut av det, sier Jacobsen til NRK.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang