NRK Meny
Normal

Jack Bauers mareritt: – Jeg trodde jeg hadde det 50 meter før mål

En hel sykkelverden følte med Jack Bauer etter dramaet på dagens etappe der han ble innhentet få meter før mål. – Det var det «perfekte marerittet», mente Dag Erik Pedersen etter målgang.

Bauer
Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Bauer slår knyttneven i sinne

Bauer slår knyttneven i sinne og fortvilelse etter etappen han så gjerne ville vinne.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Det er veldig bittert. Han har vel aldri vært så nær å vinne en så stor etappeseier. Da er det klart det er surt å bli hentet på målstreken.

Slik var Edvald Boasson Hagens reaksjon til dramaet som utspant seg på de siste meterne av søndagens etappe i Tour de France.

Sykkelrytteren Jack Bauer fra New Zealand er ikke like vant til spenning i hverdagen som sin navnebror Jack Bauer i spenningsserien «24».

Men på dagens etappe i Tour de France fra Tallard til Nîmes skulle sykkelrytteren også oppleve dramatikk.

– Det er ikke alltid at idretten, og særlig sykkelsporten, er rettferdig. Jeg tror vi alle gråt litt med Jack Bauer i dag. Jeg hadde unnet ham en seier og han hadde fortjent det, sa Dag Erik Pedersen etter den jevne innspurten.

En hel sykkelverden følte med den tapre rytteren og hans kamp mot et jagende hovedfelt.

Saken fortsetter under bildegalleriet!

Kjørt inn av «blodtrimmede Vespaer»

Bauer og Martin Elmiger lå foran i et brudd i 220 kilometer på dagens etappe. Med bare et par kilometer igjen hadde de to bruddkameratene fortsatt over tjue sekunder til feltet bak.

Jack Bauer forsøkte et siste desperat forsøk da han stikker alene. Med under 100 meter igjen kommer spurtkanonene på en ensom Bauer i tet og feier forbi. Bauer ender på tiendeplass.

– Jeg tror feltet hadde bra timing på det. Det bekrefter at de hadde det da de klarte å ta det igjen. På slutten er det et felt med 160 blodtrimma Vespaer som kommer bak der, beskriver Pedersen.

Edvald Boasson Hagen var derimot ikke så sikker på at feltet hadde kontroll.

– Det så ikke ut som det var så veldig bra kontroll på slutten. Det var mye støting og uroligheter. Det var ikke ett lag som tok kontroll. De hadde jo kontroll, men ikke stålkontroll, sa Hagen til NRK.

Vinneren på dagens etappe, Alexander Kristoff innrømte også at det var på håret.

– Det var veldig nære. Bruddet var sterkt og lå godt foran i den siste rundkjøringen. Det var vanskelig å hente de inn. Vi var heldige som klarte det, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Min første mulighet for en seier

Jack Bauer er normalt sett en hjelperytter på Garmin Sharp, men etter at lagkaptein Andrew Talansky måtte bryte, fikk Bauer sjansen til å kjøre for egne sjanser i dag.

– Det er en barndomsdrøm å vinne en etappe i Tour de France. Og for en hjelperytter som meg, så jobber jeg som oftest for andre. Dette var min første sjanse til å være fremme i løypa for å kjempe om seier, sa Bauer til arrangørens hjemmeside.

Og det var en tydelig oppgitt og lei seg Jack Bauer som kom i mål. Det var tårer, sinne og fortvilelse. Alt i en pakke.

– Det er en rørende og ufattelig trist historie. At han kommer i mål og har brukt hele dagen sin på dette. Hans store sjanse til å vinne en etappe også ryker det når det er igjen hundre meter, sier Dag Erik Pedersen og avslutter med det som nærmest kan beskrives som en spenningsfilmtittel.

– Det er «det perfekte marerittet».

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp