Iversen og NRK-ekspert helt uenige om nivået på gull-løpet

MERÅKER (NRK): Emil Iversen innfridde og vant NM-gull på hjemmebane på favorittdistansen. Men etter rennet var han og NRK-ekspert Torgeir Bjørn uenige om det var et sterkt løp som holdt høy internasjonal standard.

Emil Iversen

KONGE: Emil Iversen tok NM-gullet og kongepokalen hele hjembygda forventet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Et middels løp internasjonalt, var dommen fra Bjørn etter rennet.

– Ja, kanskje han mener det. Det får han stå for, men i dag var jeg best i Norge. Det pleier å være bra nivå der også, sier Emil Iversen – og innrømmer at han er uenig i den dommen – som et svar tilbake.

Ikke konkurrert på nesten én måned

Iversen tok NM-gull på 15 kilometer klassisk intervallstart i hjembygda Meråker torsdag. Han vant et jevnt og spennende renn 7,3 sekunder foran sølvvinner Martin Løwstrøm Nyenget og 8,7 sekunder foran Hans Christer Holund på bronseplass.

Emil Iversen i Oberstdorf

REISTE HJEM: Emil Iversen tok sin pose og dro hjem etter seieren i Oberstdorf. Så ble han syk.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Men spenningen rundt Iversens form har vært stor. Før jul og de første konkurransene i Tour de Ski viste han seg som en av Norges heteste gullkandidater i VM. Men han reiste hjem 2. januar og har ikke konkurrert siden.

Siden den gang har han vært syk og stått over to verdenscuphelger i Otepää og Ulricehamn. Den siste tiden har han lagt inn en god treningsperiode.

– Emil må løfte seg

Torgeir Bjørn understreker at det som er bra med Iversen er at han vinner som storfavoritt og at han takler forventningspresset. NRK-eksperten slår fast at det er sterkt å innfri og bli norsk mester.

Tour de ski 2017-2018

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Men vi mangler Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe. Avstanden ned til de nærmeste i dag er for liten hvis du tenker internasjonalt sett. Man vil tro at Iivo Niskanen og Aleksandr Bolsjunov er langt foran det løpet i dag. Emil må løfte seg til VM, det tror jeg han innerst inne er klar over selv, sier Torgeir Bjørn.

Iversen er imidlertid åpen og klar på en ting:

– Jeg hadde ikke blitt verdensmester i dag, men det var bra nok til å bli norgesmester, konstaterer Iversen.

– Det er stort for meg

Iversen forteller at det føltes som sesongen hadde startet på nytt der han stod i pressesonen etter konkurransen. Også han har merket at det er lenge siden han har konkurrert. Men etter seieren vanket det klemmer fra en rekke funksjonærer, venner, fanklubben og mamma Unni Iversen.

– Det er stort for meg. Det var bare seier som var godt nok. Jeg har ikke gått skikkelig skirenn på ei stund heller. Jeg er stolt av meg sjøl i dag, det er artig å bli norgesmester, sier Iversen, som merket presset fra sambygdingene.

– Det er her jeg er oppvokst, det er her jeg har trent, jeg vet ikke hvor mange timer jeg har i denne løypa, erkjenner han.

Selv om VM-lagene ikke er tatt ut, har han i realiteten lenge vært klar for det norske laget på 15 km klassisk i Seefeld.

Hans Christer Holund

VIKTIG BRONSE: Hans Christer Holudn gikk på seg nødvendig selvtillit.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Bikkjeslagsmål

Klar er han derimot ikke på 30 km fellesstart med skibytte. Det betyr at lørdagens NM-distanse er enda viktigere med tanke på VM.

– Det blir hardt. Nå har jeg fått gullet jeg ønsket mest, så blir det bonus å kjempe om et startnummer på den øvelsen i Seefeld. Det blir et bikkjeslagsmål, så får vi se hvor lenge jeg henger med, sier Iversen.

Et bikkjeslagsmål blir det også for Hans Christer Holund, som i motsetning til Iversen kanskje ikke er klar for noen VM-distanser ennå, selv om han ligger godt an på femmila.

Holund var langt nede etter en svak førsteetappe i søndagens verdenscupstafett i Ulricehamn. Derfor var torsdagens bronse gull verdt.

– Det har vært noen tøffe dager etter søndagen. Så det er godt for hodet at ting funker. Jeg trengte et godt løp for selvtilliten før søndag, erkjenner Holund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NM-semifinalene trukket

  I semifinalene i NM tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga, mens regjerende cupmester LSK Kvinner skal til Trondheim og møte Trondheims-Ørn. De to kampene er ikke endelig berammet, men skal spilles helgen 26. og 27. oktober.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sjuende strake NM-semi for LSK

  LSK Kvinner slo Kolbotn 3-1 i NM-kvartfinalen etter to scoringer av nysigneringen Emilie Nautnes og ett av Elise Thorsnes. Arna-Bjørnar slo Røa 1-0, Trondheims-Ørn vant 4-2 over Sandviken, og Vålerenga er klare for semifinale med 3-0 mot Avaldsnes.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Sturridge blir Sørloth-lagkamerat

  Daniel Sturridge blir lagkamerat med Alexander Sørloth i Trabzonspor. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Den engelske 29-åringen har vært klubbløs siden han ble frigitt av Liverpool i begynnelsen av juni.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal