Iversen før 30 kilometeren: – Motvinden er fordel Klæbo

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Iversen mener den sterke motvinden på langrennstadion i Pyeongchang favoriserer Johannes Høsflot Klæbo før dagens tremil. Det kan hindre at kapasitetsløperne klarer å rykke ifra trønderen.

Johannes Høsflot Klæbo

FAVORITT: Hans Christer Holund får trøbbel med å gå i fra Johannes Høsflot Klæbo dagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Iversen

TRO PÅ KLÆBO: Emil Iversen mener motvinden i Sør-Korea favoriserer Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Motvinden favoriserer de som har lyst til avgjøre løpet på slutten, sier Emil Iversen på dagens pressekonferanse i Pyeonchang.

Iversen ble vraket til 30 kilomteren med skibytte, men var en del sprintlaget som møtte pressen i Sør-Korea.

– Lettere for de bak

Trønderen mener dermed at Johannes Høsflot Klæbo er den største favoritten før mennene skal ut i sin første OL-øvelse.

Taktikken til de andre er å gå ifra langrennskometen før en eventuell spurt.

Men langrennsstadion er nemlig preget av sterk motvind i enkelte partier av løypa. Dermed mener Iversen at det blir vanskelig å sprenge Klæbo i løpet av 30 kilometeren.

– Jeg tror det blir vanskelig å gå ifra. Det er motvind på de mest kritiske plassene. Det blir i så fall steintøft, sier Iversen.

– Hva betyr det for utfallet av løpet?

– Det er best for dem som har lyst til å avgjøre løpet på slutten. Det er lettere for de bak, enn for de som ligger foran.

– Jeg tror det passer veldig bra for vårt største håp Klæbo, men vi har også andre sterke lokomotiv som er klare. Jeg har veldig tro på de norske gutta i dag, sier Iversen.

– Åpen tremil

De norske kapasitetsløperne Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger må riste av seg Høsflot Klæbo før en eventuell spurt. For på oppløpet har unggutten så langt i år vært uslåelig.

Iversen mener at gårsdagens 15 kilometer for kvinner også var et eksempel på at vinden preget løpet, selv om svenske Charlotte Kalla klarte å rykke ifra Marit Bjørgen noen kilometer før mål.

– Det var ganske samla på dameløpet i går en god stund. Jeg tror det er en ganske åpen tremil, sier Emil Iversen.

Siste nytt

 • United mot Northampton eller Derby

  Manchester United skal ut mot enten Northampton eller Derby i 5. runde av FA-cupen. Regjerende mester Manchester City møter Sheffield Wednesday. Det ble klart da 5. rundekampene ble trukket mandag.

  Slik spilles 5. rundekampene:

  Sheffield Wednesday – Manchester City, Reading/Cardiff – Sheffield United, Chelsea – Shrewsbury/Liverpool, West Bromwich – Newcastle/Oxford, Leicester – Coventry/Birmingham, Northampton/Derby – Manchester United, Southampton/Tottenham – Norwich, Portsmouth – Bournemouth/Arsenal.

  MENTALT SLITNE: Ole Gunnar Solskjær vedgikk i et intervju etter kampen at spillerne virket mentalt slitne.
  Foto: CARL RECINE / REUTERS
 • – Føltes som om verden raste

  Frida Karlsson sier hun er usikker på om hun hadde kommet gjennom den tunge tiden etter startnekten uten familiens støtte.

  I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

  Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med mandagens svenske idrettsgalla setter hun ord på egen reaksjon etter startnekten.

  – Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sier Karlsson til avisen.

  VNLNV7faqr8
  Foto: Terje Pedersen / NTB scan

Sendeplan

Kl. Program Kanal