Iversen før 30 kilometeren: – Motvinden er fordel Klæbo

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Iversen mener den sterke motvinden på langrennstadion i Pyeongchang favoriserer Johannes Høsflot Klæbo før dagens tremil. Det kan hindre at kapasitetsløperne klarer å rykke ifra trønderen.

Johannes Høsflot Klæbo

FAVORITT: Hans Christer Holund får trøbbel med å gå i fra Johannes Høsflot Klæbo dagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Iversen

TRO PÅ KLÆBO: Emil Iversen mener motvinden i Sør-Korea favoriserer Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Motvinden favoriserer de som har lyst til avgjøre løpet på slutten, sier Emil Iversen på dagens pressekonferanse i Pyeonchang.

Iversen ble vraket til 30 kilomteren med skibytte, men var en del sprintlaget som møtte pressen i Sør-Korea.

– Lettere for de bak

Trønderen mener dermed at Johannes Høsflot Klæbo er den største favoritten før mennene skal ut i sin første OL-øvelse.

Taktikken til de andre er å gå ifra langrennskometen før en eventuell spurt.

Men langrennsstadion er nemlig preget av sterk motvind i enkelte partier av løypa. Dermed mener Iversen at det blir vanskelig å sprenge Klæbo i løpet av 30 kilometeren.

– Jeg tror det blir vanskelig å gå ifra. Det er motvind på de mest kritiske plassene. Det blir i så fall steintøft, sier Iversen.

– Hva betyr det for utfallet av løpet?

– Det er best for dem som har lyst til å avgjøre løpet på slutten. Det er lettere for de bak, enn for de som ligger foran.

– Jeg tror det passer veldig bra for vårt største håp Klæbo, men vi har også andre sterke lokomotiv som er klare. Jeg har veldig tro på de norske gutta i dag, sier Iversen.

– Åpen tremil

De norske kapasitetsløperne Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger må riste av seg Høsflot Klæbo før en eventuell spurt. For på oppløpet har unggutten så langt i år vært uslåelig.

Iversen mener at gårsdagens 15 kilometer for kvinner også var et eksempel på at vinden preget løpet, selv om svenske Charlotte Kalla klarte å rykke ifra Marit Bjørgen noen kilometer før mål.

– Det var ganske samla på dameløpet i går en god stund. Jeg tror det er en ganske åpen tremil, sier Emil Iversen.

Siste nytt

 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Zucca tilbake på is

  Mats Zuccarello pådro seg en skade i slutten av februar, i dag var han tilbake på is. Det var under debuten for sin nye klubb, Dallas Stars, at nordmannen blokkerte et skudd og pådro seg et brudd i armen. Det gjenstår åtte kamper av seriespillet i NHL.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal