Iversen ville ringe treneren og kutte resten av sesongen etter mental knekk

FALUN (NRK): Emil Iversen innrømmer at det har vært blytungt å motivere seg for resten av sesongen etter VM-gullene.

Emil Iversen

LEI OG SLITEN: Emil Iversen sliter med motivasjonen på tampen av sesongen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Jeg skal ikke klage. Men jeg må innrømme at jeg blir lei, sliten. Mentalt er ikke hodet skrudd på lengre. Jeg er av, sier Emil Iversen etter en helg der han endelig var tilbake på pallen med en sterk andreplass i sprint bak Johannes Høsflot Klæbo – og foran Sindre Bjørnestad Skar.

Men de siste ukene har ikke vært særlig positive. Etter VM har han blitt nummer 11 på femmila i Holmenkollen og overraskende nok røk han ut av sprinten allerede i prologen i Drammen. I en klassisk sprint.

Det er uvanlig kost fra Iversen. Han forteller i dag at han var «flau, lei seg og skuffet» over resultatet.

Les også: Klæbo stakk fra tidlig og tok overlegen seier

Emil Iversen

FEMMIL: Emil Iversen endte på 11.-plass i Holmenkollen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Orket ikke å varme opp

Det var kanskje ikke mange som forventet mye av ham lørdag heller.

27-åringen ble nummer 18 i sprintprologen i Falun. Men Iversen tok seg videre fra kvart- og semifinale. Og da finalen skulle bli avgjort, var det han som var nærmest vinneren Johannes Høsflot Klæbo. «En opptur – og jeg er superoverrasket, egentlig», innrømmer Meråker-gutten selv.

– Jeg orket egentlig ikke å varme opp. Jeg hang på stavene under oppvarmingen. Jeg hadde egentlig tenkt å bryte av sesongen, forteller Iversen.

– Det var godt å få til et bra skirenn på tampen. For det har vært veldig vanskelig. Det har jeg slitt veldig mye med, sier han – og kommer med følgende gladmelding:

– Da blir det tur til Canada likevel! Jeg holdt på å ringe Eirik (allroundtrener, journ.anm.) ... Men nå skal jeg til Canada.

Emil Iversen

MENTAL UTLADNING: – Alt har handlet om VM denne sesongen, sier Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– En mental greie

Kommende helg avgjøres nemlig verdenscupen. Ski-eliten tar turen over Atlanteren for å gå sesongens tre siste skirenn.

At han ville ringe Nossum og avlyse hele Canada-touren handler om at Iversen, ifølge ham selv, må velge sine kamper med omhu i tiden etter VM.

– Det høres kanskje rart ut. Men for meg og enkelte andre, så blir det en mental greie. Du lader til mesterskap fra 1. mai og til mesterskapet er over. Alt handler om det. Sommeren handler om det, høsten handler om det og alle rennene du går i verdenscup handler om det.

– Da blir det en utladning. Det klarer jeg ikke å unngå. Jeg har holdt humøret bra og prøvd å ikke spise for mye mat. Vi får se om jeg klarer å bite tennene sammen i Canada. Men det er tøft på tampen, det er det, sier Iversen.

Kan passe Iversen

Programmet i minitouren kan for øvrig passe Iversen svært godt. Det åpner med sprint. Deretter følger en klassisk fellesstart og så en 15 kilometer jaktstart i fristil.

Og Iversen (671 poeng) ligger på en syvendeplass i sammendraget og jakter både Martin Johnsrud Sundby (689 poeng), Didrik Tønseth (730), Simen Hegstad Krüger (748 poeng) og Sjur Røthe (852) i sammendraget.

Med full klaff kan Iversen ta 350 poeng som vinner av minitouren i Québec.

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal