Iversen ville ringe treneren og kutte resten av sesongen etter mental knekk

FALUN (NRK): Emil Iversen innrømmer at det har vært blytungt å motivere seg for resten av sesongen etter VM-gullene.

Emil Iversen

LEI OG SLITEN: Emil Iversen sliter med motivasjonen på tampen av sesongen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Jeg skal ikke klage. Men jeg må innrømme at jeg blir lei, sliten. Mentalt er ikke hodet skrudd på lengre. Jeg er av, sier Emil Iversen etter en helg der han endelig var tilbake på pallen med en sterk andreplass i sprint bak Johannes Høsflot Klæbo – og foran Sindre Bjørnestad Skar.

Men de siste ukene har ikke vært særlig positive. Etter VM har han blitt nummer 11 på femmila i Holmenkollen og overraskende nok røk han ut av sprinten allerede i prologen i Drammen. I en klassisk sprint.

Det er uvanlig kost fra Iversen. Han forteller i dag at han var «flau, lei seg og skuffet» over resultatet.

Les også: Klæbo stakk fra tidlig og tok overlegen seier

Emil Iversen

FEMMIL: Emil Iversen endte på 11.-plass i Holmenkollen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Orket ikke å varme opp

Det var kanskje ikke mange som forventet mye av ham lørdag heller.

27-åringen ble nummer 18 i sprintprologen i Falun. Men Iversen tok seg videre fra kvart- og semifinale. Og da finalen skulle bli avgjort, var det han som var nærmest vinneren Johannes Høsflot Klæbo. «En opptur – og jeg er superoverrasket, egentlig», innrømmer Meråker-gutten selv.

– Jeg orket egentlig ikke å varme opp. Jeg hang på stavene under oppvarmingen. Jeg hadde egentlig tenkt å bryte av sesongen, forteller Iversen.

– Det var godt å få til et bra skirenn på tampen. For det har vært veldig vanskelig. Det har jeg slitt veldig mye med, sier han – og kommer med følgende gladmelding:

– Da blir det tur til Canada likevel! Jeg holdt på å ringe Eirik (allroundtrener, journ.anm.) ... Men nå skal jeg til Canada.

Emil Iversen

MENTAL UTLADNING: – Alt har handlet om VM denne sesongen, sier Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– En mental greie

Kommende helg avgjøres nemlig verdenscupen. Ski-eliten tar turen over Atlanteren for å gå sesongens tre siste skirenn.

At han ville ringe Nossum og avlyse hele Canada-touren handler om at Iversen, ifølge ham selv, må velge sine kamper med omhu i tiden etter VM.

– Det høres kanskje rart ut. Men for meg og enkelte andre, så blir det en mental greie. Du lader til mesterskap fra 1. mai og til mesterskapet er over. Alt handler om det. Sommeren handler om det, høsten handler om det og alle rennene du går i verdenscup handler om det.

– Da blir det en utladning. Det klarer jeg ikke å unngå. Jeg har holdt humøret bra og prøvd å ikke spise for mye mat. Vi får se om jeg klarer å bite tennene sammen i Canada. Men det er tøft på tampen, det er det, sier Iversen.

Kan passe Iversen

Programmet i minitouren kan for øvrig passe Iversen svært godt. Det åpner med sprint. Deretter følger en klassisk fellesstart og så en 15 kilometer jaktstart i fristil.

Og Iversen (671 poeng) ligger på en syvendeplass i sammendraget og jakter både Martin Johnsrud Sundby (689 poeng), Didrik Tønseth (730), Simen Hegstad Krüger (748 poeng) og Sjur Røthe (852) i sammendraget.

Med full klaff kan Iversen ta 350 poeng som vinner av minitouren i Québec.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal