Hopp til innhold

Iversen varmet opp med tårer i øyekroken – knust da han måtte reise hjem

TOBLACH (NRK): Tårene kom allerede under oppvarmingen da han skjønte at Tour de Ski kom til å ryke. Det innrømmer Emil Iversen dagen etter at han dro hjem.

uU3Uy36aePU

NEDTUR: Emil Iversen kom til Tour de Ski som en av de største favorittene, men måtte takke for seg allerede etter to etapper.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

Mandag skulle Iversen ha vært i Toblach for å forberede seg til å gå tredje etappe i Tour de Ski. Men da resten av laget reiste til Italia etter søndagens etappe i sveitsiske Lenzerheide, måtte 28-åringen fra Meråker i stedet sette kursen hjemover.

Kroppen brygget på noe som gjorde at det var umulig å fortsette. Det skjønte Iversen allerede før han skulle ut i sprintkvartfinalen.

– Det var en veldig dårlig dag i går, og det er kjedelig at en sår hals ut av det blå skal gi såpass store konsekvenser. Det er første gang jeg har varmet opp til en kvartfinale med tårer i øyekroken, sier Iversen til NRK dagen derpå.

– Jeg tror han skjønte selv veldig kort tid etter løpet at dette ikke gikk. Og så tok det litt lengre tid å innse det, og så hadde vi en god samtale etterpå. Han var fryktelig lei seg, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Voksne menn gråt også

Nossum bekrefter at det var tårevått da Iversen hadde tatt realitetene innover seg søndag ettermiddag.

– Ja, det er den naturligste ting i verden å være fryktelig lei seg når sånne ting ryker, sier Nossum.

Hvor ofte ser du tårer i herreleiren?

– Oftere enn du tror. Sånt kan skje. Voksne menn gråter også.

Emil Iversen var en av de største favorittene til å vinne Tour de Ski.

– Jeg føler jeg har gjort alt riktig i hele år og er i bedre form enn noen gang. Det er langt fra sikkert at jeg hadde vunnet touren, men jeg hadde gledet meg til å se hvor bra jeg kunne gjøre det over sju tøffe renn, sier han

gt3F0PTnbxA

KONTRASTFULL START: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum hadde to Tour de Ski-favoritter i troppen. Mens Johan Høsflot Klæbo har tatt ledelsen, har Emil Iversen reist hjem.

Foto: Terje Pedersen

– Kjipt at hovedmålet ryker

Men skuffelsen handler ikke bare om at han mistet muligheten til å vinne touren.

– Én ting er Tour de Ski, men hovedmålet i år var verdenscupen sammenlagt. Det blir vanskelig hvis du ikke går Tour de Ski, og da å se at hovedmålet for sesongen ryker, det er kjipt, påpeker Nossum.

Iversen ligger bare 21 poeng bak lederen Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen. Men sammenlagtseier i touren gir 400 poeng, og i tillegg er det inntil 50 poeng å hente på hver av de fem gjenstående etappene.

Det betyr at Klæbo etter alt å dømme gjør et kjemperykk fra Iversen og at en rekke løpere klatrer langt forbi ham.

Klæbo finner imidlertid ingen glede ved å ha mistet en rival i sammenlagtkampen.

– Nei, det er ingen seier. Jeg hadde håpet vi skulle kjempe helt inn, og at vi skulle få en duell, sier Klæbo.

CGb2px_vpx8

MISTER MULIGHETEN: Det blir håpløst for Emil Iversen å holde ryggen på Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen.

Foto: Terje Pedersen

– Drikker ikke av samme flaske

Han oppfordrer uansett Iversen til ikke å gi opp verdenscupen:

– Selv om du mister Tour de Ski, så er det sånn at hvis noen andre av oss oppi der mister touren i Trøndelag, så er vi like langt. Det er ikke helt avgjort.

Det positive for Klæbos del er at han i hvert fall ikke ser ut til å være smittet av sykdommen Iversen hadde i kroppen søndag. De to satt sammen i bilen på vei til søndagens sprint, som Klæbo altså vant.

– Jeg sitter ikke og drikker av samme flaska som «Ivers», så jeg tror det skal gå veldig bra. Jeg er ikke tett i nesa, dere trenger ikke være bekymret, sier Klæbo til et samlet norsk pressekorps i Toblach.

Hjemme i Meråker prøver Emil Iversen å komme seg til hektene igjen.

– Det er selvsagt jævlig kjedelig og blytungt for meg når jeg innser at touren ryker i år. Det er et av årets absolutte høydepunkter. Men sånn er idretten, og det er ingen vits i å grave seg ned. Nå sitter jeg hjemme i Meråker og er forkjøla som faen. Det regner og det blåser, så det blir nok ikke den råeste nyttårsfeiringa, erkjenner Iversen.

Siste nytt

 • Ruud falt på verdensrankingen

  Stefanos Tsitsipas henviser Casper Ruud til 6.-plass på ATP-rankingen. Neste gang rankingen oppdateres vil begge ta igjen tidligere verdensener Novak Djokovic.

  Tsitsipas' seier i ATP 250-turneringen i Mallorca i helgen sikret grekeren de nødvendige poengene til å ta igjen Ruud etter at nordmannen tok 5.-plassen fra Tsitsipas tidligere i juni.

  Tsitsipas går opp til 5150 poeng på den oppdaterte rankingen med 100 poeng mer enn Ruud.

  Både Ruud og Tsitsipas stiller i Wimbledon, som varer de neste to ukene, men i årets tredje Grand Slam deles det ikke ut noen rankingpoeng. Det bestemte ATP-touren etter Wimbledons utestengning av spillere fra Russland og Belarus.

  Poengene fra fjorårets Wimbledon forsvinner derimot fra rankingen ved neste oppdatering om to uker. Ruud og Tsitsipas røk ut av første runde i Wimbledon 2021 og vil dermed ikke miste noen poeng på rankingen.

  Det vil derimot fjorårets Wimbledon-vinner Novak Djokovic, som vil miste 2000 poeng ved neste oppdatering og ende bak både Ruud og Tsitsipas med 4770 poeng.

  Ruud spiller i 1. runde av Wimbledon mandag klokken 12.00. Nordmannen møter den 34 år gamle spanjolen Albert Ramos-Viñolas.

  Casper Ruud
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • Overlykkelig Chun vant 13,3 millioner kroner

  Koreanske Gee Chun hanket inn 13,3 millioner kroner da hun vant PGA-turneringen på Congressional Country Club. Det er dobbelt så mye som fjorårets vinner, Nelly Korda, fikk.

  Det var hennes første tittel på tre og et halvt år.

  – Jeg vil takke alle som fortsatt tror på meg, sa Chun etter turneringen, mens tårene trillet.

  – Det betyr veldig mye. Jeg vil også rose og gratulere alle som har jobbet med banen, den har vært fantastisk fin hele uken, fortsatte hun.

  LPGA: KPMG Women's PGA Championship - Final Round
  Foto: Scott Taetsch / Reuters
 • «Norsk» 20-åring med enorm prestasjon i PGA: – Surrealistisk

  Michael Thorbjornsen endte på en sterk fjerdeplass på helgens PGA-turnering i Connecticut. Den 20 år gamle amerikaneren har norsk far fra Elverum.

  Han klarte cuten greit, men i siste runde tok han sin fjerde birdie for dagen, samt en eagle, og endte til slutt fire slag bak vinneren Xander Schauffele.

  – Det var surrealistisk, det var helt vilt, sa Thorbjornsen til Golf Digest etter endt turnering.

  Prestasjonen hans er den beste prestasjonen en amatør har gjort siden Le McCoy i 2016.

  – Jeg følte meg hjemme. Det var ganske kult. Det gir meg selvtillit, fortsatte han.

  Travelers Championship - Final Round
  Foto: Tim Nwachukwu / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste