Hopp til innhold

Iversen varmet opp med tårer i øyekroken – knust da han måtte reise hjem

TOBLACH (NRK): Tårene kom allerede under oppvarmingen da han skjønte at Tour de Ski kom til å ryke. Det innrømmer Emil Iversen dagen etter at han dro hjem.

uU3Uy36aePU

NEDTUR: Emil Iversen kom til Tour de Ski som en av de største favorittene, men måtte takke for seg allerede etter to etapper.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

Mandag skulle Iversen ha vært i Toblach for å forberede seg til å gå tredje etappe i Tour de Ski. Men da resten av laget reiste til Italia etter søndagens etappe i sveitsiske Lenzerheide, måtte 28-åringen fra Meråker i stedet sette kursen hjemover.

Kroppen brygget på noe som gjorde at det var umulig å fortsette. Det skjønte Iversen allerede før han skulle ut i sprintkvartfinalen.

– Det var en veldig dårlig dag i går, og det er kjedelig at en sår hals ut av det blå skal gi såpass store konsekvenser. Det er første gang jeg har varmet opp til en kvartfinale med tårer i øyekroken, sier Iversen til NRK dagen derpå.

– Jeg tror han skjønte selv veldig kort tid etter løpet at dette ikke gikk. Og så tok det litt lengre tid å innse det, og så hadde vi en god samtale etterpå. Han var fryktelig lei seg, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Voksne menn gråt også

Nossum bekrefter at det var tårevått da Iversen hadde tatt realitetene innover seg søndag ettermiddag.

– Ja, det er den naturligste ting i verden å være fryktelig lei seg når sånne ting ryker, sier Nossum.

Hvor ofte ser du tårer i herreleiren?

– Oftere enn du tror. Sånt kan skje. Voksne menn gråter også.

Emil Iversen var en av de største favorittene til å vinne Tour de Ski.

– Jeg føler jeg har gjort alt riktig i hele år og er i bedre form enn noen gang. Det er langt fra sikkert at jeg hadde vunnet touren, men jeg hadde gledet meg til å se hvor bra jeg kunne gjøre det over sju tøffe renn, sier han

gt3F0PTnbxA

KONTRASTFULL START: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum hadde to Tour de Ski-favoritter i troppen. Mens Johan Høsflot Klæbo har tatt ledelsen, har Emil Iversen reist hjem.

Foto: Terje Pedersen

– Kjipt at hovedmålet ryker

Men skuffelsen handler ikke bare om at han mistet muligheten til å vinne touren.

– Én ting er Tour de Ski, men hovedmålet i år var verdenscupen sammenlagt. Det blir vanskelig hvis du ikke går Tour de Ski, og da å se at hovedmålet for sesongen ryker, det er kjipt, påpeker Nossum.

Iversen ligger bare 21 poeng bak lederen Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen. Men sammenlagtseier i touren gir 400 poeng, og i tillegg er det inntil 50 poeng å hente på hver av de fem gjenstående etappene.

Det betyr at Klæbo etter alt å dømme gjør et kjemperykk fra Iversen og at en rekke løpere klatrer langt forbi ham.

Klæbo finner imidlertid ingen glede ved å ha mistet en rival i sammenlagtkampen.

– Nei, det er ingen seier. Jeg hadde håpet vi skulle kjempe helt inn, og at vi skulle få en duell, sier Klæbo.

CGb2px_vpx8

MISTER MULIGHETEN: Det blir håpløst for Emil Iversen å holde ryggen på Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen.

Foto: Terje Pedersen

– Drikker ikke av samme flaske

Han oppfordrer uansett Iversen til ikke å gi opp verdenscupen:

– Selv om du mister Tour de Ski, så er det sånn at hvis noen andre av oss oppi der mister touren i Trøndelag, så er vi like langt. Det er ikke helt avgjort.

Det positive for Klæbos del er at han i hvert fall ikke ser ut til å være smittet av sykdommen Iversen hadde i kroppen søndag. De to satt sammen i bilen på vei til søndagens sprint, som Klæbo altså vant.

– Jeg sitter ikke og drikker av samme flaska som «Ivers», så jeg tror det skal gå veldig bra. Jeg er ikke tett i nesa, dere trenger ikke være bekymret, sier Klæbo til et samlet norsk pressekorps i Toblach.

Hjemme i Meråker prøver Emil Iversen å komme seg til hektene igjen.

– Det er selvsagt jævlig kjedelig og blytungt for meg når jeg innser at touren ryker i år. Det er et av årets absolutte høydepunkter. Men sånn er idretten, og det er ingen vits i å grave seg ned. Nå sitter jeg hjemme i Meråker og er forkjøla som faen. Det regner og det blåser, så det blir nok ikke den råeste nyttårsfeiringa, erkjenner Iversen.

Siste nytt

 • Kapital: Haaland første fotballspiller på 400-lista

  Erling Braut Haaland er Norges 240. rikeste, skriver Kapital. Dermed er han også den første fotballspilleren som har tatt seg inn på 400-listen.

  Listen er Kapitals beregning av de 400 rikeste menneskene i Norge. De anslår Manchester Citys-spissens formue til 1,8 milliarder kroner, en oppgang på om lag 800 millioner kroner fra i fjor.

  Kapital skriver likevel at deres estimat et konservativt og begrunner det med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

  De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

  «Etter at Haaland nå har vunnet tre finaler på kort tid, og ble toppscorer i både Premier League og Champions League, er det liten tvil om at han har innfridd alle bonuser som må være i kontrakten til Manchester City. Og alle bonuser som ligger i eventuelle sponsoravtaler», skriver Kapital.

  Kapital trekker også fram at det er flere utenlandske medier som har beregnet Haaland formue langt høyere. Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail mener at den ligger på 2,6 milliarder.

  Kapitals topp seks idrettsutøvere:

  1) Haaland, fotball: 1,8 milliarder

  2) Bjørn Maaseide, sandvolleyball: 1 milliard

  3) Bjørn Dæhlie, langrenn: 800 millioner

  4) Viktor Hovland, golf: 500 millioner

  4) Martin Ødegaard, fotball: 500 millioner

  6) Casper Ruud, tennis: 400 millioner

  (NTB)

  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Biles klar for sitt sjette VM

  Stjerneturneren Simone Biles leder det amerikanske laget i VM i oktober. Hun måtte ta en pause etter OL for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket.

  Det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange.

  Med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – Shilese Jones, Leanne Wong og Skye Blakely, i tillegg til 17-årige Joscelyn Roberson.

  Biles har sju OL-medaljer og 29 VM-medaljer, hvor 19 gull. De 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med Larysa Latynina, som representerte Sovjetunionen. (NTB)

  US Championships Gymnastics
  Foto: Carlos Avila Gonzalez / AP
 • Messi ut med skade da Rosteds Toronto ble knust

  Lionel Messi ble byttet ut med skade i første omgang da hans Inter Miami slo Sigurd Rosteds Toronto 4-0 i MLS onsdag kveld.

  Det var fortsatt målløst i Miami da den argentinske superstjernen gikk av banen etter 37 minutter i onsdagens kamp mot Toronto FC med Sigurd Rosted i startoppstillingen. Inn kom finske Robert Taylor, som satte inn 2-0 før det var spilt ti minutter av annen omgang.

  Før det hadde Messis landsmann Facundo Farias gitt Miami ledelsen etter 45 minutters spill.

  Benjamin Cremaschi satte inn 3-0-målet, før Taylor ble tomålsscorer da han fastsatte sluttresultatet til 4-0.

  Messi var ikke i troppen da Inter Miami spilte mot Atlanta United lørdag. Da slet laget og tapte 2-5. Mot Toronto gikk det langt bedre uten 36-åringen på banen.

  Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC. (NTB)

  Toronto FC v Inter Miami CF
  Foto: CARMEN MANDATO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste