Hopp til innhold

Iversens svar på Lundbys sviende stikk: – Hele Norge: Det er bare å hakke på meg nå

«Hva med litt mer rumba og litt mindre rolig langkjøring?», var Maren Lundbys spørsmål på Twitter da Emil Iversen fikk det tungt i OL-stafetten – der Norge til slutt tok sølv.

Iversen_Lundby

NY SKUFFELSE: OL i Beijing har ikke blitt som Emil Iversen hadde håpet. Det har Maren Lundby fått med seg.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Jeg gjorde så godt jeg kunne. Det er det jeg gjør bestandig. Noen ganger går det bra og i dag er det for dårlig, og jeg må bare ta på meg skylda for at det ikke blir gull, dessverre, sier Emil Iversen til NRK.

Norges ankermann Johannes Høsflot Klæbo krysset målstreken ett minutt og sju sekunder etter at Sergej Ustjugov hadde sikret russisk stafettgull. Frankrike tok bronsen.

Noen norskrussisk gullduell ble det egentlig aldri. Den røk allerede da Alexej Tsjervotkin distanserte Emil Iversen på førsteetappen.

Til tross for snøvær, gikk russerne rett ifra.

tL8mzUGnUfA

FRAGÅTT: Emil Iversen la seg i rygg på Alexej Tsjervotkin, men klarte ikke å holde den.

Foto: LINDSEY WASSON / Reuters

– Huff. Dette gjør vondt å se på. Iversen har ikke hatt topprestasjoner tidligere. Han har ikke gått i høyden her eller i mesterskapet tidligere. Jeg tror det straffer ham, sa Fredrik Aukland da Emil Iversen nærmet seg veksling.

Norge vekslet som nummer fire etter første etappe, 34,4 sekunder bak russerne. Iversen var også over ti sekunder bak Tyskland og Italia, som hadde sprinteren Federico Pellegrino på åpningsetappen.

Det er for dårlig å ikke henge med Pellegrino og tyskeren. Hadde jeg klart det, så hadde jeg vært ganske fornøyd, erkjente Iversen overfor Discovery.

Da rykket Maren Lundby med følgende stikk på Twitter:

Skjermdump Twitter 08:33 13.02.2022

Kalte Lundby uprofesjonell

Det var svar på tiltale etter at Emil Iversen i fjor høst kritiserte at Lundby stilte opp i «Skal vi danse».

– Hun er veldig politiker og skal ha litt mer premiepenger, og det er veldig bra. Men å kombinere det med å være realitydeltaker hele høsten er for meg veldig uprofesjonelt. Det hadde jeg aldri fått godkjent av min trener, sa Iversen til NRK.

Senere kom det fram at Lundbys deltakelse i programmet hadde en sammenheng med helsemessige utfordringer. Lundby måtte gi opp sin satsing mot OL i Beijing.

Les også Tårevåt Lundby står over OL: – Det er veldig tungt

Maren Lundby står over OL

NRK har ikke fått svar på vår henvendelse til Maren Lundby om meldingen hun la ut underveis i OL-stafetten.

– Jeg må kanskje melde meg på «Skal vi danse», jeg også. Høre om det er mulig. Nei, det blir jo i alle fall sølv. Det kan jeg jo ta i forhold til henne, men det har selvfølgelig vært for dårlig i vinter og jeg vet ikke helt hvorfor, sier Iversen til NRK etter løpet.

HER RØK DET: Emil Iversen måtte slippe Alexej Tsjervotkin.

– Mann nok til å stå skolerett

– Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det er vanskelig. Jeg må gjøre mange vurderinger den neste uka. Om det blir «Skal vi danse» eller ikke, det har jeg ikke bestemt meg for ennå. Jeg takker for tipset, sier han.

– Hva tenker du om stikket for en som åpenbart har det litt tungt?

– Det får jeg bare tåle. Jeg er mann nok til å stå skolerett når jeg går dårlig skirenn. Det gjør jeg greit. Hele Norge: Det er bare å hakke på meg nå. Det må jeg bare finne meg i. Jeg tar sjansen, og jeg skuffer. Jeg beklager det, men livet er for kort til å takke nei når du blir spurt, sier han. Den sjansen måtte jeg ta, og jeg klarer ikke gjøre det bra nok.

Iversen fortsetter:

– Det er bare å forberede seg på noen tunge uker, men jeg har vært syndebukk i tidligere mesterskap, så jeg har kommet meg over det. Det er bare å prøve å gjøre det samme som jeg gjorde sist.

Han sikter til lagsprinten i Lahti-VM i 2017, der han falt inne på oppløløpet.

– Det var gambling

Det var altså omdiskutert at Iversen i det hele tatt fikk gå stafetten. 1. januar trakk han seg fra sprinten i Oberstdorf etter en 28. plass i prologen.

Siden hadde han ikke gått skirenn.

I OL ble han vraket til både tremila og 15-kilometeren. Etter den siste vrakingen gikk han hardt ut mot landslagsledelsen og sa til NRK at han følte seg dolket i ryggen.

Les også Sønderknust Iversen nådeløs mot ledelsen – føler seg lurt etter vraking: – Blitt dolket i ryggen

Bjervig og IVersen

Landslagsledelsens svar? Å sette ham rett inn på stafettlaget som startmann for Norge, på bekostning av Erik Valnes.

– Har ikke Norge lært, undret NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland da, og siktet til det som skjedde i OL for fire år siden. Da kom Didrik Tønseth inn på stafettlaget uten å ha konkurrert tidligere i lekene, og fikk det fryktelig tungt.

Tungt ble det også for Emil Iversen

– Det var gambling å sette opp Iversen, som ikke har gått renn. Jeg synes ikke han gjør en dårlig etappe, men det er ikke godt nok til å ta gull, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

JkZ-x2H5tsg

TRØSTEPREMIE: Blikket avslører at Emil Iversen ikke fikk med seg den premien han drømte om.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Livet for kort til å takke nei

Iversen er faktisk helt enig.

– Vi gamblet med å sette meg på første, sier han til NRK.

Var du usikker på om du ville gå i dag?

Vet du hva, livet er for kort til å takke nei når du blir spurt. Jeg skal innrømme at det har vært spesielle dager. Denne sesongen har ikke gått helt som jeg håpet, og ikke OL heller, og ikke de siste dagene. Men jeg er på laget og blir jeg spurt, kan jeg ikke gjøre annet enn å si ja.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum tar imidlertid ikke selvkritikk på at Iversen ble valgt foran Erik Valnes.

– Jeg tror ikke vi kunne satt opp laget på en annen måte som kunne demmet opp for det russerne kom med i dag. De var bedre enn oss. Da fortjener dem å vinne, suer han til NRK.

At det ser ut som en historie som gjentar seg fra 2018 bryr han seg lite om

– Statistikk fra to mesterskap blir veldig lite. Emil kjemper veldig godt på den første etappen, og det kunne blitt mer om han ikke gikk sitt eget løp der. Så jeg er veldig fornøyd med måten han tar seg sammen der. Det er Tsjervotkin som går fort, enkelt og greit, sier Nossum.

– En forvendning fra alle

På andre etappe kvittet Pål Golberg seg raskt med Tyskland og Italia, men han klarte ikke å nærme seg russernes sterkeste kort, Aleksandr Bolsjunov.

Tvert imot fortsatte Golberg å tape. Og etter de to klassiske etappene var Norge 59,5 sekunder bak russerne, og hadde i tillegg fått Sverige i ryggen etter en sterk etappe av William Poromaa.

YGcgN9bRuGc

SØLVGUTTER: Ikke akkurat ellevill juble i det norske laget etter at Johannes Høsflot Klæbo sikret sølvet.

Foto: Torstein Bøe / NTB

På tredje etappe klarte imidlertid Hans Christer Holund å ta igjen litt av det tapte i duell med Denis Spitsov, og sendte Johannes Høsflot Klæbo ut på ankeretappen 44,9 sekunder bak Sergej Ustjugov.

Klæbo gjorde et helhjertet forsøk, men måtte roe ned og konsentrere seg om å sikre sølvet for Norge.

Det utløste ingen feiring i målområdet

Skuffet og skuffet. Jeg tror det handler litt mer om at det er en forventning fra alle som kikker på TV-en at du skal vinne dette gullet., sier Klæbo til NRK.

– I dag er det rett og slett et lag som er bedre enn oss. Det må vi være de første til å erkjenne. Sånn er det bare. Jeg tror, når vi får summet oss litt, at vi skal være ganske fornøyde. Vi var ikke i nærheten. Så enkelt er det. Da er sølv det nest beste, og det skal vi være veldig godt fornøyde med, sier ankermannen.

Samtidig fritar Klæbo startmann Iversen for skyld.

I fjor var det Pål som slet med Tsjervotkin, i år er det Emil. Dette handler ikke om en syndebukk, vi er et lag som går ut i krigen sammen, og i dag blir vi nummer to i den krigen, og det skal vi være godt fornøyd med.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal