Iversen rykket og vant: – Jeg skjønner ingenting

OSLO/MONTREAL (NRK): Emil Iversen (24) tok sjansen og rykket fra tidlig på den siste runden av onsdagens fellesstart. Det holdt til hans første verdenscupseier på distanse.

Emil Iversen holder unna for Petter Northug og tar sin første distanseseier i karrieren. Ustijugov tar tredjeplassen. Kommentatorer: Jann Post og Fredrik Aukland.

SEIER TIL IVERSEN: Northug jaktet lagkompisen, men onsdag var Emil Iversen best.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er spesielt og jeg skjønner ingenting. Det er veldig stort å vinne distanserenn, sier Emil Iversen til NRK.

I en fellesstart for herrer er man vant til at det store deler av løpet er et stort felt som er samlet. Det skjedde ikke under onsdagens fellesstart. Sergej Ustjugov, Emil Iversen og Petter Northug ble gående alene store deler onsdagens fellesstart.

På den siste runden satte Emil Iversen inn støtet, og fikk en luke på Ustjugov og Northug. Northug kom i en gedigen fart bakfra, men greide ikke å hente treningskamerat Iversen.

– Det er et gigantisk steg i hans karriere, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

– Han er en fantastisk skiløper og kan være med å kjempe om seieren sammenlagt, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Emil Iversen

VISTE MUSKLER: Emil Iversen og en utslitt Northug i målområdet

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Gjennombrudd denne sesongen

Emil Iversen har fått sitt store internasjonale gjennombrudd denne sesongen. Han vant blant annet sprinten i Oberstdorf under Tour de Ski tidligere i vinter.

– Det har gått over all forventning hele sesongen. Jeg hadde nok min beste dag hele sesongen i dag, sier Iversen.

Petter Northug lå i ryggen på Iversen omtrent gjennom hele løpet, og var ikke bitter over at han ikke klarte å hente kompisen på oppløpet.

– Det er veldig artig at Emil vinner, og jeg blir nummer to. Vi er jo lagkompiser, så det er motiverende for det som skal skje senere, sier han.

Han retter heller en takk til lagkameraten.

– Samarbeidet var bra i dag. Emil gjør en bra jobb underveis. Det er bare å takke han og Ustjugov for god hjelp, sier Northug.

Sundby falt

Martin Johnsrud Sundby var langt fremme, men plutselig etter en utforkjøring tidlig i løpet forsvant han fra tetgruppen.

– Det må ha skjedd noe med Martin, utbrøt NRKs kommentatorer.

Det viser seg at Sundby falt og verdenscuplederen greide aldri å tette luka frem til Sergej Ustjugov, Emil Iversen og Petter Northug.

– Tydelig at han ikke er i sin aller beste form i dag. Han er ikke like sterk som vi har sett han tidligere i år, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Sundby ble til slutt nummer fire.

Pangåpning av Ustjugov

Tirsdagens sprintvinner, russiske Sergej Ustjugov, valgte å pangåpne. Dermed ble det strekk i feltet allerede på den første runden.

– Tydelig at Ustjugov ønsker fart fra start her, men det er overraskende hvor stor fart han setter her. Han virker uhyre sterk, sa Aukland.

– Det virker som han rett og slett har bestemt seg. Vi har aldri sett Ustjugov gå på denne måten på en klassisk distanse før, sa NRKs kommentator Jann Post.

Siste nytt

 • Tidlig overgangsfrist også neste år

  Klubbene i Premier League stemte i dag for at overgangsvinduet skal stenge før sesongstart også neste sesong, melder BBC. En eksakt dato har ikke blitt satt. I forkant av årets sesong stengte vinduet dagen før sesongåpningen 10. august.

  Premier League - Arsenal v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Eddie Keogh / Reuters
 • Grace Bullen ble verdensmester

  Den norske bryteren Grace Bullen vant U23-finalen i 59-kilosklassen og sikret dermed gull i VM. Bullen vant 5-2 mot motstanderen som slo henne i senior-VM i oktober. I VM-semifinalen ble Bullen utklasset 2-12 av Rong, mens rollene var byttet om torsdag. Den kinesiske bryteren åpnet med 2-1-ledelse, men Bullen hevet seg og vant finalen 5-2.

  WRESTLING-WORLD-FREESTYLE-WOMEN
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Reitan og Krogh europatour-klare

  De norske golfspillerne Kristoffer Reitan (20) og Kristian Krogh Johannessen (23) er klare for europatouren, ifølge Norsk Golf. De avsluttet årets q-school-finale på delt 20. plass, ett slag innenfor kvalifiseringsgrensen. Det betyr også at Reitan ikke lenger har amatørstatus. Sammen med Espen Kofstad blir det dermed tre norske spillere på Europas øverste nivå.

  Kristoffer Reitan golf
  Foto: Marte Nyløkken Helseth / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana