NRK Meny
Normal

Iversen om støtten etter nedturen: – Hele Norge hjalp meg opp

VAL SENALES/OSLO (NRK): Emil Iversen følte han sviktet alle da han ødela for Norges medaljesjanser i VM. Etterpå har han fått oppleve hvor mye støtte fra andre kan bety.

Pressetreff med herrelandslaget i langrenn.

OPP FRA NEDTUR: Emil Iversen trengte lang tid på å komme over fallet i VM.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Emil Iversen falt to ganger i VM i Lahti forrige sesong. Når NRK møter ham i Val Senales beskriver han fallet som ble hans livs nedtur, og om veien tilbake.

– Det gikk verst tenkelig for min del. Jeg var en outsider som gjorde det bra før VM, jeg hadde gode plasseringer, og kunne gjøre det bra.

Iversen har gledet seg intenst til lagsprinten med makker Klæbo. På stadion sitter foreldre, besteforeldre, onkel og søster og et knippe gode venner. Norge ligger klart først hele veien, og alt går etter planen. På siste mellomtid har Norge fem sekunder ned til Finland, men Niskanen spiser seg innpå.

– Vi klarte det nesten. Det er et vondt minne, sier han til NRK.

50 meter før den lange innspurten, i en slak nedoverbakke, sklir Niskanen opp på siden av Iversen, som går ut av sporet.

Så gikk det galt:

Sergej Ustjugov vinner sprinten for Russland etter at Norge falt fra VM-gull rett før slutt.

HUSKER DU? Norge lå an til gull i finalen på lagsprinten i VM. På oppløpet gikk det galt for Emil Iversen.

– Det var hardt. Det ble ekstra følelsesladd da jeg følte at jeg sviktet familien som satt på stadion, sier han.

– Hvor langt nede var du?

– Jeg var jævlig langt nede. Jeg kom meg i VM-studio den kvelden, men jeg husker best dagen etter, det var den tyngste skituren i mitt liv. Det var noen tunge dager etter, sier han.

Møtte støtte overalt

Han forteller om hatmeldinger fra finner, som mente han bevisst hadde ødelagt for dem. Men også om støtten fra familien. Om klemmene han fikk av lagkameratene da han kom hjem til hotellet på kvelden. Og om alle som stoppet ham i dagene etter.

– Hvem hjalp deg opp?

– Det var hele Norge. Alle tok et tak og ga meg en klapp på skuldra. De stoppa meg og sa jeg var en fin fyr, og at jeg kom til å komme meg gjennom det her. Det har jeg satt veldig pris på i ettertid.

Kan få ny mulighet i februar

Den siste uka har landslaget vært samlet i italienske Val Senales. Sesongen nærmer seg, og det er bare tre korte uker til sesongåpning på Beitostølen. Og VM-sprinten kan være glemt allerede i februar – da er det OL i Sør-Korea.

– Alle sier jo at de «aldri har vært sterkere». For min del sleit jeg med overskuddet i fjor, og jeg føler meg bedre i år.

OL-tremila står øverst på ønskelista. Deretter klassisk sprint, stafett og lagsprint.

– Det blir knallhardt. Å være med i troppen skal være innenfor rekkevidde, men å få gå alle skirennene jeg ønsker blir utrolig hardt. Da skal jeg være bedre enn noen gang og ha marginene med meg tidlig i sesongen, sier Iversen.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal