NRK Meny
Normal

Iversen om medisinsjekk: – Synes det er vanskelig

VAL SENALES/OSLO (NRK): De norske langrennsherrene innrømmer at Johaug-saken har vært en vekker. Men flere påpeker at det ikke er enkelt å vite hva man får i seg.

Intervju med Emil Iversen. Reporter: Anders Skjerdingstad.

TAR ANSVAR: Emil Iversen sjekker nå både med app, lege og Olympiatoppen hvis han er usikker på hva ulike medikamenter inneholder.

Også langrennsherrene har latt seg påvirke av de to doping-sakene som har preget norsk langrenn det siste halve året.

– Man blir selvfølgelig sjokkert og overrasket. Begge sakene kom som lyn fra klar himmel. Jeg har prøvd å tenke minst mulig på det, sier Finn Hågen Krogh.

– Det har påvirket hele laget. Vi er jo som en liten familie som drar på tur 200-250 dager i året, så det har så klart vært veldig tungt. Spesielt med Therese sin sak. Jeg synes veldig synd på henne, sier Niklas Dyrhaug.

– Det er ikke så enkelt

Brandsdal og Krogh

SNART SESONG: Eirik Brandsdal (t.v.) og Finn Hågen Krogh trener på isbreen under høydeoppholdet italienske Val Senales.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Likevel stoler de utøverne NRK har snakket med på støtteappratet, og føler rutinene er som de skal og bør være. Spesielt etter at tiltakene ble skjerpet.

– Ja, jeg stoler på det, men vi utøvere må være klar over det ansvaret vi har, og kanskje dobbelsjekke alt selv, mener Emil Iversen.

Han er blant dem som er blitt enda mer påpasselig på å undersøke innholdet i eventuelle medisiner og preparater.

– Men jeg synes det er vanskelig. Det er ikke så enkelt. Det er mange stoffer som skal skrives rett. Det er ikke bare, bare, for å si det sånn, sier han.

Usikker på «doping-app»

Han har brukt den omtalte «appen», hvor man kan skrive ned stoffer for å undersøke innhold mot forbudslisten.

– Der var det ingenting som kom opp, i hvert fall. Så jeg føler meg ikke helt sikker med den.

Det samme mener Dyrhaug.

– Jeg stoler delvis på den, men jeg tror man må være nøyere sånn det er nå. Vi må gå igjennom alle medikamenter med minst to leger så vi er sikre på at det ikke inneholder noe man kan bli tatt for senere, understreker han.

Intervju med Niklas Dyrhaug. Reporter: Anders Skjerdingstad.

– Har bra kontroll

Det er likevel ingen som føler på en umiddelbar frykt for at de skal havne i samme situasjon som enten Sundby eller Johaug.

– Man kan ikke være 100 prosent sikker på noe som helst, men jeg har foreløpig bra kontroll. Jeg har ikke gjort noe som skulle tilsi at jeg havner i en slik situasjon, sier Eirik Brandsdal.

– For meg blir det akkurat som før. Det eneste som er nytt, er spørsmål fra media. Det må vi takle. Vi har ikke noe å skjule, påpeker Krogh.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland hevder medisinrutiner ikke er et stort tema på samlingen på breen i Nord-Italia.

– Det er egentlig ganske greit. De har gjort undersøkelser selv før også, men av og til skjer det en glipp, sier Hetland.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad