NRK Meny
Normal

Iversen om medisinsjekk: – Synes det er vanskelig

VAL SENALES/OSLO (NRK): De norske langrennsherrene innrømmer at Johaug-saken har vært en vekker. Men flere påpeker at det ikke er enkelt å vite hva man får i seg.

Intervju med Emil Iversen. Reporter: Anders Skjerdingstad.

TAR ANSVAR: Emil Iversen sjekker nå både med app, lege og Olympiatoppen hvis han er usikker på hva ulike medikamenter inneholder.

Også langrennsherrene har latt seg påvirke av de to doping-sakene som har preget norsk langrenn det siste halve året.

– Man blir selvfølgelig sjokkert og overrasket. Begge sakene kom som lyn fra klar himmel. Jeg har prøvd å tenke minst mulig på det, sier Finn Hågen Krogh.

– Det har påvirket hele laget. Vi er jo som en liten familie som drar på tur 200-250 dager i året, så det har så klart vært veldig tungt. Spesielt med Therese sin sak. Jeg synes veldig synd på henne, sier Niklas Dyrhaug.

– Det er ikke så enkelt

Brandsdal og Krogh

SNART SESONG: Eirik Brandsdal (t.v.) og Finn Hågen Krogh trener på isbreen under høydeoppholdet italienske Val Senales.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Likevel stoler de utøverne NRK har snakket med på støtteappratet, og føler rutinene er som de skal og bør være. Spesielt etter at tiltakene ble skjerpet.

– Ja, jeg stoler på det, men vi utøvere må være klar over det ansvaret vi har, og kanskje dobbelsjekke alt selv, mener Emil Iversen.

Han er blant dem som er blitt enda mer påpasselig på å undersøke innholdet i eventuelle medisiner og preparater.

– Men jeg synes det er vanskelig. Det er ikke så enkelt. Det er mange stoffer som skal skrives rett. Det er ikke bare, bare, for å si det sånn, sier han.

Usikker på «doping-app»

Han har brukt den omtalte «appen», hvor man kan skrive ned stoffer for å undersøke innhold mot forbudslisten.

– Der var det ingenting som kom opp, i hvert fall. Så jeg føler meg ikke helt sikker med den.

Det samme mener Dyrhaug.

– Jeg stoler delvis på den, men jeg tror man må være nøyere sånn det er nå. Vi må gå igjennom alle medikamenter med minst to leger så vi er sikre på at det ikke inneholder noe man kan bli tatt for senere, understreker han.

Intervju med Niklas Dyrhaug. Reporter: Anders Skjerdingstad.

– Har bra kontroll

Det er likevel ingen som føler på en umiddelbar frykt for at de skal havne i samme situasjon som enten Sundby eller Johaug.

– Man kan ikke være 100 prosent sikker på noe som helst, men jeg har foreløpig bra kontroll. Jeg har ikke gjort noe som skulle tilsi at jeg havner i en slik situasjon, sier Eirik Brandsdal.

– For meg blir det akkurat som før. Det eneste som er nytt, er spørsmål fra media. Det må vi takle. Vi har ikke noe å skjule, påpeker Krogh.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland hevder medisinrutiner ikke er et stort tema på samlingen på breen i Nord-Italia.

– Det er egentlig ganske greit. De har gjort undersøkelser selv før også, men av og til skjer det en glipp, sier Hetland.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner