Iversen-misnøye med forbundets trønderoppfølging: – Vi trenger hjelp

SANDNES (NRK): I Oslo bor det to trenere, treningsgruppen i hovedstaden teller nå mange utøvere, har mange fellesøkter – og det rapporteres om harmoni. Slik oppleves det ikke noen hundre kilometer nord, ifølge Emil Iversen.

Iversen og Bjervig

KRITISK: Emil Iversen, her under Blinkfestivalens første dag, sier sin klare mening. Han får svar fra langrennssjef Espen Bjervig, her avbildet under en samling tidligere i sommer.

Foto: NTB Scanpix

– Vi mangler oppfølging av Skiforbundets side i Trøndelag. Jeg har valgt å betale det fra min egen kasse. Broren min er med og støtter meg. Uten det hadde det vært glissent. Men jeg passer på meg selv og har ansatt ham i en hjelperytterrolle, sier Iversen – etter å ha lagt bak seg sine første rulleskikonkurranser under Blinkfestivalen sist uke.

Det gikk helt greit. Meråkergutten noterte seg for en 12. plass under kraftanstrengelsen Lysebotn Opp. Sprinten fredag gikk langt under forventningene og han røk ut allerede i kvartfinalen. Lørdag ble han nummer fem på 15 kilometer intervallstart i klassisk stil.

XMYNg-NNqiE

KRAFTPRØVE: Emil Iversen, her fra Lysebotn Opp torsdag.

Foto: Carina Johansen

Han hadde ikke bare unnagjort tre konkurranser, men også fått med seg at de unge, lovende talentene på rekruttlandslaget i Oslo, var svært begeistret for treningsmiljøet i hovedstaden, noe som bekreftes av eliteutøverne.

De kunne rapportere om mange utøvere på flere fellesøkter i uken. Helt siden april måned og frem til sommerferien. I tillegg har de to trenere, i Eirik Myhr Nossum og Lars Christian Aabol, tilgjengelig i samme by.

Savner flere ting

Iversen kan ikke si det samme om miljøet noen hundre kilometer nordover. I tillegg til Iversen er Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo bosatt i Trøndelag. Der er også lovende rekruttlandslagsløper Jan Thomas Jenssen. De har i likhet med gjengen i Oslo hatt fellessamlinger – men utover det har det vært tynt, ifølge trønderen.

Iversen vil presisere at han er fornøyd med å være på landslaget, med langrennssjefen og sin egen trener, men han gjentar at i en optimal verden, så hadde trønderne fått bedre oppfølging.

– Det handler om å være pushe litt, være til stede. Det er kjedelig å trene alene. Du løper intervall i motbakke og du føler deg ensom. Hadde en trener vært der, pushet på, hadde det vært lettere å motivere seg, ikke sovne. Filme litt og ta laktatverdier. Det har vært korona-tid, jeg skal ikke klage for mye, men det er ikke tvil om at det er tettere oppfølging i Oslo.

L68boWGmsrU

TRE TRENERE - INGEN I TRØNDELAG: Eirik Myhr Nossum (til venstre), Arild Monsen (nummer tre fra høyre) og Lars Christian Aabol (nummer to fra høyre), bor alle i Oslo eller Molde.

Foto: Ned Alley

– Føler det ikke er som det skal være

28-åringen understreker at han altså har kjøpt tiden til sin yngre bror Mats for å få hjelp på trening.

– Men jeg må betale for det selv – og jeg er misunnelig på at det bor to trenere der (i Oslo). Vi begynner å bli såpass erfarne, vi er selvgående. Men vi trenger hjelp, sier han.

– Vi har litt, men jeg føler det ikke er helt som det skal være. Jeg har ordnet meg selv. Broren min får ikke så høy lønn, han koster meg ikke så mye og han gjør en veldig bra jobb.

XAuLOo9wgrs

SVARER IVERSEN: Langrennssjef Espen Bjervig, her avbildet tidligere i år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / N

Gir Iversen delvis rett

Langrennssjef Espen Bjervig har fått fremlagt misnøyen fra Iversen. Han innleder med å si at landet vi bor i er ganske langstrakt og at utøverne og trenerne tross alt bor der de bor. Fra Alta, Tromsø, Trondheim, Molde, Lillehammer Oslo og Drammen.

– Slik det er nå har vi en dametrener som bor i Trondheim, men ikke en herretrener der, slik at gutta kan føle at det er tettere oppfølging i Oslo der vi har to trenere. Vi gjør så godt vi kan med å lage til fellesøkter utenom samlinger. Men i år, med lite samlinger på grunn av reiserestriksjoner, så kan det bli tettere oppfølging der trenerne bor.

Han innrømmer at det alltid er ting ski-ledelsen kunne gjort annerledes, men Bjervig føler de har løst situasjonen de har vært i på en bra måte.

– Så har vi samarbeidet med de ressurspersonene, trenerne og fysioterapeutene rundt omkring for å få fulgt opp utøverne best mulig. Så får vi håpe smittetallene synker og kan begynne å flytte mer på oss.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal