Misfornøyd Iversen kan miste sprintplassen i VM

LAHTI (NRK): Landslagstrener Arild Monsen gir to løpere klarsignal for VM-sprinten i Seefeld. Emil Iversen er ikke blant dem. Det liker han dårlig.

Emil Iversen og Arild Monsen i Lahti

UENIGE: God tone mellom Emil Iversen og landslagstrener Arild Monsen på trening i Lahti i dag, men Iversen liker dårlig at ikke Monsen har tatt ham ut på VM-laget.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Lørdagens sprint i Lahti er siste sjanse til å vise seg fram før VM-uttaket. Uvanlig mye står på spill.

Mindre enn to uker før VM-sprinten, avslører nemlig sprintlandslagstrener Arild Monsen overfor NRK at to av fire plasser fortsatt er åpne.

– Deler av laget har jo alle skjønt, at Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar skal gå sprint i VM. Og så får vi se hva vi havner på til slutt her, sier Monsen.

– Så det er bare to som er helt sikre på laget?

– Emil Iversen har jo gjort sine saker veldig bra, men han skal gå her. Så får vi se hva det blir til.

– Han skal gå her med kniven på strupen?

– Ja, det er kanskje mange som en kan bruke det uttrykket om, sier landslagstreneren.

Ville hatt klarsignal

Det er en annen beskjed enn Iversen helst ville hatt.

– Jeg synes ikke noe særlig om det, men sånn er det. Jeg kommer fra Trøndelag, vet du, da står du dårligere til enn resten i forhold til uttak når han er fra Molde, så det må jeg bare fint leve med, sier Iversen til NRK med en humoristisk undertone.

– Helt alvorlig, synes du at du burde fått den plassen og sluppet å gå med noe press her i helga?

– Selvfølgelig synes jeg det.

Arild Monsen og sprinterne i Lahti?

HVEM SKAL UT? Håvard Solås Taugbøl (f.v.), Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Finn-Hågen Krogh, Sindre Bjørnestad Skar, Erik Valnes og Eirik Brandsdal vil alle gå VM-sprinten. Tre av dem blir skuffet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Iversen har hatt en strålende sesong og tok to gull i NM på hjemmebane i Meråker sist helg, men der sto han over sprinten.

NM-sprinten ble i stedet vunnet av Finn-Hågen Krogh. Skulle VM-laget vært tatt ut før Lahti-sprinten, ville Iversen og Krogh trolig fått de to siste plassene.

I stedet har Eirik Brandsdal, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fortsatt mulighet til å gå seg til VM med et kanonløp lørdag.

Heller ingen lagsprintgaranti

Det formelle uttaket kommer tirsdag, og vil også inneholde en reserve. Men i realiteten vil VM-laget være klart lørdag kveld.

Som NRK fortalte onsdag, er Emil Iversen allerede VM-klar på 30 km fellesstart med skibytte. På 15 km klassisk er han selvskreven, og det samme er han på både stafett og lagsprint om han er i form.

Men Monsen har heller ikke tatt ut lagsprintlaget, og ber løperne vise seg fram i Lahti søndag.

– Alle skjønner vel at jeg og Johannes er førstelaget, hvis vi er tipp topp fit for fight, er Emil Iversens kommentar til det.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal