Hopp til innhold

Vraket Iversen: – Jeg MÅ jo ikke bli her

LAHTI/OSLO (NRK): Emil Iversen er ikke enig i uttaket til landslagstrener Tor Arne Hetland, og er innstilt på å forlate VM-byen så fort som mulig.

Emil Iversen

VILLE GÅ: Emil Iversen har hatt et tungt VM med fall på både sprinten og lagsprinten. Nå kan mye tyde på at han ikke går mer i VM.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg reiser hjem så fort det lar seg gjøre, sier Emil Iversen.

– Ingen reiser hjem før etter stafetten, sa landslagstrener Tor Arne Hetland på pressekonferansen.

Men Iversen har ingen planer om å innfri sjefens ønske.

– Det er blytungt å gå her. Jeg kommer til å dra hjem ganske fort. Det blir nok ikke noe stafett, sier Iversen.

– Jeg MÅ jo ikke bli her. Det er ingen som stopper meg fysisk, sier Iversen.

NRK møtte Iversen i løypene i Vierumäki noen timer etter at laget til 15-kilometeren ble klart. Der fikk ikke Iversen lov å gå, selv om han har flere gode resultater på distansen denne sesongen.

– Det er kjedelig. Jeg har drømt om å den distansen lenge.

– Men du sa du ikke ville gå flere renn i VM?

– Jeg var så skuffa da jeg kom i mål på teamsprinten, svarer en skuffet Emil Iversen

På pressekonferansen tidligere tirsdag ble det klart at Iversen ikke får gå distansen, selv om trener Tor Arne Hetland sier løperen i utgangspunktet hadde plass på dette laget.

Iversen ville gå, men fikk nei.

Krogh og Iversen på trening

Finn-Hågen Krogh og Emil Iversen på trening i Lahti tirsdag. Ingen av de skal gå 15-kilometeren.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Totalvurdering

Etter at Iversen kolliderte med Iivo Niskanen på oppløpet på lagsprinten søndag, uttalte han at han ikke ville gå flere løp i VM. Norges ankermann falt fra en opplagt gullsjanse og var langt nede etterpå.

Trener Tor Arne Hetland bekrefter at før uhellet på lagsprinten var det tanken at Iversen skulle gå 15-kilometeren.

– Intensjonen var at Emil skulle gå, men han er litt på dalende form. Vi ser litt på formen, og han var ikke sånn supersprek verken på sprinten eller teamsprinten, sier Hetland.

– Hvordan reagerte Iversen på beskjeden?

– Akkurat da han fikk beskjeden, hadde han lyst til å synke i jorden allerede. En ulykke kommer sjelden alene. Han fikk tenkt seg litt om, og hadde lyst etter hvert til å kanskje gå den 15-kilometeren. Men vi stiller med de fire vi mener går fortest, sier Hetland.

– Jeg hører Tor Arne sier jeg underpresterer, men hvis man ser på løpet er jeg et fall unna VM-gull. Om jeg underpresterer, vet jeg ikke. Jeg er veldig godt kvalifisert, men kan ærlig innrømme at jeg kanskje ikke er i min beste form, sier Iversen.

laget

Det norske laget på 15-kilometeren tirsdag blir Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Lettet Dyrhaug

Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby utgjør det norske laget på 15-kilometeren.

Dyrhaug var svært skuffet da han ikke fikk gå tremila i VM i helgen, og er ekstra glad for å ha fått plass.

– Jeg føler meg bra. Nå er det VM, og da er det medalje som gjelder, sier han.

Dyrhaug så Iversens kollisjon med Niskanen på TV.

dyrhaug

Niklas Dyrhaug forteller at lagkameratene har støttet Emil Iversen så godt de har greid etter uhellet på lagsprinten i helga.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er noe av det verste jeg har opplevd foran en tv-skjerm. Å se en kamerat gå på trynet sånn. Vi har støttet Emil så godt vi har kunnet, sier han.

Emil Iversen falt rett før målgang i lagsprinten søndag, og mistet dermed muligheten for medalje i ski-VM.

SE VIDEO: Iversen falt i lagsprinten.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal