Hopp til innhold

Iversen går inn som sponsor: – Et spark i ræva til næringslivet i Trøndelag

TRONDHEIM (NRK): Emil Iversen engasjerer seg i Nord-Trøndelag kretslag kommende sesong. Han mener samtidig næringslivet i regionen må skjerpe seg, men møter motstand fra sponsorekspert.

Emil Iversen

ENGASJERT: Emil Iversen, her under et pressetreff med landslaget tidligere i oktober.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tidligere i oktober fikk Iversen overlevert klærne han har ordnet til tre av kretslagets fire håpefulle, og deler av støtteapparatet.

På samme tid benyttet han anledningen til å rette en liten bredside til bedriftene i Trøndelag. Han ber dem komme på banen når koronasituasjonen normaliserer seg til våren.

– Det er et spark i ræva til næringslivet i Trøndelag. Pengene må ikke bare gå til de beste. Vi må huske på at de yngre må ha noen gulrøtter å strekke seg etter, for rekruttering er viktig, slår han fast.

Iversen er klar på at kretslagets funksjon har noe veldig bra for seg. Det er tross alt et stoppested på veien til å bli for eksempel landslagsløper.

– Kanskje kretslagsnivået blir noe juniorløpere håper på. Noe de synes er kult. Der det er litt opplegg, og at noen står på.

Emil Iversen

VIL HJELPE: Emil Iversen forteller, mens Torstein Buan Røvik, Mats Iversen (til venstre) og Geir Kristian Hoås (ryggen til), lytter.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Mener Iversen bommer

Vegard Arntsen er daglig leder i analyse- og rådgivningsselskapet Sponsor Insight. Han forteller at det er flere i idretten som sliter med å nå budsjettene sine ettersom koronasituasjonen gjør alt usikkert.

Han synes det er hyggelig at Iversen støtter opp om kretslaget, men påpeker at det tross alt er bedrifter og selskaper som i 2019 betalte 1,4 milliarder til sponsing av breddeidrett i Norge.

Arntsen mener også at en kretslagssatsing isolert er litt snevert, og derfor at det er naturlig at det er personer med en fot innen langrenn som bidrar.

Arntsen

SPONSOREKSPERT: Vegard Arntsen, her i Sponsor Insights lokaler på Ullevaal stadion.

Foto: Terje Haugnes / NRK

– Så du mener Iversen bommer litt akkurat her?

– Ja, jeg synes det. Men samtidig er det bra at han gjør det. For det er viktig at man prater om det, og retter oppmerksomheten mot at det er noen som er «trengende» der ute. Men bedriftene står i en vanskelig situasjon med permitterte ansatte.

– Det er ikke bare å hoste opp de pengene nå om dagen. Det kan oppfattes umusikalsk å gå inn på nye typer sponsoravtaler når man har folk som sitter delvis permittert, sier Arntsen.

Tacomiddagen

Ideen dukket opp i høst. Lillebror Mats Iversen er trener for laget. To av utøverne har i praksis vært Iversens eneste treningskamerater gjennom høsten. Når kretslaget legger samling til Meråker, bygda Iversen er vokst opp i, spiser skiprofilen middag med utøverne.

En skral kretslagsøkonomi og sponsing ble også tema da tacoen skulle fortæres en gang i september. Iversen forstod at det ikke var nødvendig å legge en million kroner på bordet for å gjøre de fornøyde.

Iversen kontaktet landslagets klessponsor og spurte om å få en rabattert vinterpakke. Fakturaen på rundt 20.000 kroner for treningsklær har han tatt på sitt eget firma.

– Det er rett og slett fordi jeg ønsker å gi tilbake til kretsen. Guttene og jenta som står her er trivelige folk jeg har trent mye med. Jeg vet skiutstyr koster mye penger og ikke alle tjener noe når de driver med det, sier Iversen.

– Det er beinhardt

Uøverne Geir Kristian Hoås, Julie Victoria Berg og Torstein Buan Røvik beskriver en tøff økonomisk situasjon.

– Det er jo veldig vanskelig. De sliter med sponsorer på lag som er på enda høyere nivå enn oss, spesielt i den tiden som har vært. Det er mange firmaer som sliter økonomisk. Det har ikke bare vært lett, sier Røvik.

– Man merker jo at folk må stramme inn, folk blir permittert og det er dårligere økonomi i bedriftene. De må trekke seg og kan ikke bidra like mye. Det er forståelig, sier Berg – og legger til:

– Det er idrett vi holder på med, ikke hjerte- og lungeredning. Det er beinhardt, men ikke verdens viktigste ting. Jeg skjønner at de må tenke på seg selv, men stor takk til de som vil bidra. Det betyr mye.

Tilbake for sponsoratet har Iversen fått en logo med sitt egen navn klistret på brystet på tøyet.

– Jeg krever at de er med meg på trening og en tagg på Instagram. Og så krever jeg dedikasjon, fokus på å gå fort på ski, og forventer at det gås noen gode skirenn. Det er kravene jeg stiller – og så får vi se om de klarer å etterleve dem, sier han.

  • PS: Ifølge langrennssjef Espen Bjervig får Byåsen IL midler gjennom Johannes Høsflot Klæbos avtale med en bensinstasjonskjede, men utover det har han ikke hørt om noen landslagsutøvere som sponser verken utøvere eller lag.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

  • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

    Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

    Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

    En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

    Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

    Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

  • Djokovic klar for finale etter skadedrama

    Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

    Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

    Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

    – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

    Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

    Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

    I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

    France Tennis French Open
    Foto: Thibault Camus / AP
  • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

    Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

    – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

    Champions League - Final - Manchester City Media Day
    Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste