Hopp til innhold

Iversen endrer planen – vil ikke legge OL-skjebnen i andres hender

DAVOS (NRK): De første verdenscuphelgene har ikke gått helt som Emil Iversen planla. Samtidig har flere av lagkameratene hans vist gryende form. Dermed endrer trønderen sin OL-plan.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

NY PLAN: Emil Iversen gjør endringer for å styrke OL-sjansene den neste måneden.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Jeg har bestemt meg for at jeg vil gå Tour de Ski. Det er egentlig plan B, men det er en god plan B, sier Iversen til NRK.

Sist gang han var i aksjon var under verdenscupen på Lillehammer for en drøy uke siden.

Der gikk det ikke slik han ønsket. Han er langt unna å grave seg ned. Det var ikke helsvart.

Det har var heller ikke de første konkurransehelgene av årets sesong.

Men det ble ingen tur til Davos sist helg, der Iversen har sett lagkompisene herje.

Iversen

TUNG DAG: Emil Iversen ble nummer 23 på 15 kilometer klassisk på Lillehammer.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Det har med andre ord begynt å spisse seg til i kampen om OL-plassene.

– Stang ut

Kanskje spesielt på den gjeve 30-kilometeren som er den første distansen under lekene i Beijing.

Det sier seg selv at jeg vil gå flere renn i OL. Det kunne jeg klart uten å ha gått Tour de Ski. Men jeg vil ikke legge skjebnen i andres hender, sier Iversen, og tenker dermed på at andre på landslaget, gjennom gode Tour de Ski-resultater, kan gjøres seg høyaktuelle for flere OL-distanser.

Jeg har lyst til å vise meg fra en bedre side. Jeg har mistet noen skirenn, noen har gått under pari, det har ikke gått helt som planlagt. Det har vært litt stang ut. Nå gleder jeg meg veldig. Dette er ikke noen nedtur, understreker han.

Planla treningsperiode

– Så dette handler egentlig og greit om å forsvare plassen din på enkeltdistanser i et OL-uttak?

Ja, det handler om det. Risikoen er at jeg kunne mistet noen plasser hvis noen begynte å herje i Tour de Ski. Da er det enkelt. Men det handler også å få noen gode resultater og gode opplevelser. Snu den lille trenden litt.

Iversens plan A var egentlig å gjøre så mange gode renn før verdenscupen i Davos at det nærmest ikke var tvil om OL-plassen. Da kunne han droppe Tour de Ski og legge inn en god trenignsperiode, for så å få konkurrere i verdenscupen i januar.

Som et siste ledd i OL-oppkjøringen skulle han slutte seg til landslagets precamp i høyden i Mellom-Europa. Det skulle gjøre ham klar for OL. Men slik blir det ikke etter de siste ukenes prestasjoner.

– Ingen har banket seg inn

Simen Hegstad Krüger skal naturligvis til Tour de Ski. Han er i storform og selvtilliten er det ingenting å si på etter utklassingsseieren i det siste rennet før jul.

Krüger

SPENT: Simen Hegstad Krüger.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Han føler seg klar for flere distanser i OL, men mangler å slå seg inn på én øvelse. Det er 15 kilometer klassisk.

Den siste muligheten til å slå seg inn på et 15 kilometer-lag til OL kommer i Tour de Ski. Da skal distansen gås i Lenzerheide.

Norge kan stille med fire utøvere per øvelse i OL. Når NRK spør hvor mange som er inne på laget nå og hvor mange plasser som er ledige, svarer Krüger slik:

Det er ingen som har vært på pallen ennå i 15 klassisk. Ingen som har banket seg inn, men den som var best i Ruka var Erik Valnes, som kanskje ikke var den som var heteste kandidaten før sesongen, men som for alvor har slått seg inn.

Han tror derfor mange er avhengig av et bedre resultat i Lenzerheide ettersom ikke mange nok, ifølge Krüger, tok vare på den første muligheten i Ruka.

Jevn duell

En distanse Iversen virker trygg på, er nettopp 15 kilometer klassisk i OL. Iversen ble nest beste nordmann i uttaksrennet i Ruka.

Men Krüger er altså ikke like sikker.

Det er nok mer enn én plass ledig. Så får vi se om det er to eller tre eller hvor mange det er. Det blir spennende. Det er mange som er sugne på å gå seg inn på det laget.

Klæbo og Iversen stille i Lenzerheide for å få banket seg inn på laget?

Jeg hadde ikke vært sikker hvis jeg var noen av dem, sier Krüger, som likevel påpeker at Klæbo og Iversen historisk sett har vært sterke på distansen.

Så vil jeg tro at Emil bør vise litt bedre form enn det han har gjort så langt, men det regner jeg med han vil og. Men det er klart det er en tett duell med en sju kanskje, sju-åtte mann som har fortsatt håp om å gå den 15-kilometeren. Det blir spennende skirenn der, ja.

Iversen, som har trent som normalt hjemme i Meråker, smiler godt når NRK gjenforteller Krügers påstand.

Han må bare si det, hvis han mener det, sier Iversen.

Siste nytt

 • Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Maximillian Ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden Zlatan Ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med Milan.

  Det bekreftes av klubbens 2.-lag, Milan Futuro, på Instagram.

  Maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for Milan, men nå skal han spille for 2.-laget. Det holder til på tredje nivå i Italia, Serie C.

  Pappa Zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for Milan. La Gazzetta dello Sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i Milans signeringer denne sommeren.

  Den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for Milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben.

  Sommeren 2023 la Zlatan opp som fotballspiller. (NTB)

  Zlatan
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sebastian Jarl klar for Vålerenga – går fra Eliteserien til 1. divisjon

  Midtstopperen Sebastian Jarl forlater Kristiansund til fordel for Vålerenga.

  Det bekrefter Vålerenga i sine mediekanaler.

  – Jeg er en Oslo-gutt som har fulgt Vålerenga i hele oppveksten, og endelig passet det for meg å ta på meg den kongeblå drakta. Jeg er utrolig glad for det, og det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Jarl.

  Nettavisen meldte om overgangen torsdag morgen og hevder at overgangssummen ligger et sted mellom tre og fire millioner kroner.

  Oslo-gutten Jarl spilte begge kampene da Kristiansund slo Vålerenga i kvalifiseringen til Eliteserien i desember i fjor og sendte Oslo-laget ned til 1. divisjon.

  Jarl har spilt samtlige minutter for Kristiansund så langt i Eliteserien. Han scoret i 2-2-kampen mot Brann i slutten av mai.

  I tillegg til å spille midtstopper, har Oslo-gutten også figurert som defensiv midtbanespiller. (NTB)

  Jarl
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • OL-landsbyen i Paris har åpnet: – Det ser fantastisk ut

  OL-landsbyen i Paris har offisielt åpnet. Torsdag ankom de første utøverne som skal delta i OL.

  Landsbyen nord for Paris kommer på det meste til å huse nærmere 14.500 personer, inkludert 9000 utøvere.

  Åtte dager før åpningsseremonien i OL, som skal foregå på Seinen, ankom de første OL-utøverene landsbyen, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

  Først ut var utøvere fra Australia og Brasil.

  – Vi er skikkelig spente på å se hvordan det blir. Det ser fantastisk ut. Vi kan ikke vente med å sette i gang, sier den australske landhockeyspilleren Stephanie Kershaw.(NTB)

  OL i Paris
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal