Hopp til innhold

Iversen endrer planen – vil ikke legge OL-skjebnen i andres hender

DAVOS (NRK): De første verdenscuphelgene har ikke gått helt som Emil Iversen planla. Samtidig har flere av lagkameratene hans vist gryende form. Dermed endrer trønderen sin OL-plan.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

NY PLAN: Emil Iversen gjør endringer for å styrke OL-sjansene den neste måneden.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Jeg har bestemt meg for at jeg vil gå Tour de Ski. Det er egentlig plan B, men det er en god plan B, sier Iversen til NRK.

Sist gang han var i aksjon var under verdenscupen på Lillehammer for en drøy uke siden.

Der gikk det ikke slik han ønsket. Han er langt unna å grave seg ned. Det var ikke helsvart.

Det har var heller ikke de første konkurransehelgene av årets sesong.

Men det ble ingen tur til Davos sist helg, der Iversen har sett lagkompisene herje.

Iversen

TUNG DAG: Emil Iversen ble nummer 23 på 15 kilometer klassisk på Lillehammer.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Det har med andre ord begynt å spisse seg til i kampen om OL-plassene.

– Stang ut

Kanskje spesielt på den gjeve 30-kilometeren som er den første distansen under lekene i Beijing.

Det sier seg selv at jeg vil gå flere renn i OL. Det kunne jeg klart uten å ha gått Tour de Ski. Men jeg vil ikke legge skjebnen i andres hender, sier Iversen, og tenker dermed på at andre på landslaget, gjennom gode Tour de Ski-resultater, kan gjøres seg høyaktuelle for flere OL-distanser.

Jeg har lyst til å vise meg fra en bedre side. Jeg har mistet noen skirenn, noen har gått under pari, det har ikke gått helt som planlagt. Det har vært litt stang ut. Nå gleder jeg meg veldig. Dette er ikke noen nedtur, understreker han.

Planla treningsperiode

– Så dette handler egentlig og greit om å forsvare plassen din på enkeltdistanser i et OL-uttak?

Ja, det handler om det. Risikoen er at jeg kunne mistet noen plasser hvis noen begynte å herje i Tour de Ski. Da er det enkelt. Men det handler også å få noen gode resultater og gode opplevelser. Snu den lille trenden litt.

Iversens plan A var egentlig å gjøre så mange gode renn før verdenscupen i Davos at det nærmest ikke var tvil om OL-plassen. Da kunne han droppe Tour de Ski og legge inn en god trenignsperiode, for så å få konkurrere i verdenscupen i januar.

Som et siste ledd i OL-oppkjøringen skulle han slutte seg til landslagets precamp i høyden i Mellom-Europa. Det skulle gjøre ham klar for OL. Men slik blir det ikke etter de siste ukenes prestasjoner.

– Ingen har banket seg inn

Simen Hegstad Krüger skal naturligvis til Tour de Ski. Han er i storform og selvtilliten er det ingenting å si på etter utklassingsseieren i det siste rennet før jul.

Krüger

SPENT: Simen Hegstad Krüger.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Han føler seg klar for flere distanser i OL, men mangler å slå seg inn på én øvelse. Det er 15 kilometer klassisk.

Den siste muligheten til å slå seg inn på et 15 kilometer-lag til OL kommer i Tour de Ski. Da skal distansen gås i Lenzerheide.

Norge kan stille med fire utøvere per øvelse i OL. Når NRK spør hvor mange som er inne på laget nå og hvor mange plasser som er ledige, svarer Krüger slik:

Det er ingen som har vært på pallen ennå i 15 klassisk. Ingen som har banket seg inn, men den som var best i Ruka var Erik Valnes, som kanskje ikke var den som var heteste kandidaten før sesongen, men som for alvor har slått seg inn.

Han tror derfor mange er avhengig av et bedre resultat i Lenzerheide ettersom ikke mange nok, ifølge Krüger, tok vare på den første muligheten i Ruka.

Jevn duell

En distanse Iversen virker trygg på, er nettopp 15 kilometer klassisk i OL. Iversen ble nest beste nordmann i uttaksrennet i Ruka.

Men Krüger er altså ikke like sikker.

Det er nok mer enn én plass ledig. Så får vi se om det er to eller tre eller hvor mange det er. Det blir spennende. Det er mange som er sugne på å gå seg inn på det laget.

Klæbo og Iversen stille i Lenzerheide for å få banket seg inn på laget?

Jeg hadde ikke vært sikker hvis jeg var noen av dem, sier Krüger, som likevel påpeker at Klæbo og Iversen historisk sett har vært sterke på distansen.

Så vil jeg tro at Emil bør vise litt bedre form enn det han har gjort så langt, men det regner jeg med han vil og. Men det er klart det er en tett duell med en sju kanskje, sju-åtte mann som har fortsatt håp om å gå den 15-kilometeren. Det blir spennende skirenn der, ja.

Iversen, som har trent som normalt hjemme i Meråker, smiler godt når NRK gjenforteller Krügers påstand.

Han må bare si det, hvis han mener det, sier Iversen.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste