Iversen uenig i disking: Sendte stikk til rennlederen for brudd på avstandsregler

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Emil Iversen var blant forhåndsfavorittene, men endte med å bli deplassert for regelbrudd på klassisksprinten i langrennsåpningen. Det var han åpenbart ikke var fornøyd med.

1dWnhkoCY6g

FÅR BESKJED OM AT HAN ER DISKET: Torbjørn Broks Pettersen går bort til Emil Iversen og forteller at han er disket.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På en dag der Johannes Høsflot Klæbo fortsatte sin fantastiske form i klassisk sprint og vant foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl, var det Emil Iversen som overrasket.

Med negativt fortegn.

– Brutalt

Han gikk først over målstreken i sin kvartfinale, bare for å få beskjed noen sekunder senere at han var blitt deplassert.

Grunnen var at juryen mente at 29-åringen hadde tatt et par skøytetak da han skulle avansere i feltet.

En avgjørelse som Iversen selv var lite fornøyd med.

– Det er brutalt, synes jeg. Jeg kommer helt fra Meråker, skal prøve å gå ski, så blir jeg disket ved første mulighet. Det er kjipt, sier trønderen innledningsvis.

Mener avgjørelsen er feil

Han hadde sett bildene selv. De viser at Iversen måtte forsere teten på utsiden av sporet. Det klarte han ikke uten å måtte ta noen skøytetak før han la seg inn igjen.

Umiddelbart etter kvartfinaleheatet fikk han beskjeden av rennleder Torbjørn Broks Pettersen på direkte på NRK. På spørsmål om han synes avgjørelsen er riktig, svarer Iversen slik:

yCp6XxrlcZE

SVARER IVERSEN: Rennleder Torbjørn Broks Pettersen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg mener det er feil, ja. Men hva jeg mener har ikke noe å si. Ja, skiene glir ut, det er vanskelig å argumentere for mye. Jeg synes det var strengt, ikke opplagt juks. Det skal jeg ikke ha på meg.

– Hva sa du til ham (rennleder Broks Pettersen)?

– Jeg sa at «du må holde deg lenger unna», sier Iversen med et glimt i øyet, og antyder at to meters avstand ikke ble overholdt.

– Det er lenge siden jeg har sett noen så nærme. Kanskje han kan bli disket for det nå. Det skal jeg høre om. Kanskje vi skal vi diske ham? spør landslagsløperen.

– Må dømme på dette nivået

Broks Pettersen tok Iversens stikk med en god dose alvor. Han tilbød seg å ta en prat med landslagsløperen om koronaprotokoll og la seg langflat om Iversen følte seg støtt på noen måte på grunn av avstandsreglene.

Rennlederen er imidlertid klokkeklar på at Iversen brøt reglene. Han svarer slik på at Iversen er uenig:

– Det er mulig Emil synes det, men når vi ikke har gått skirenn på syv-åtte måneder så blir det sånn. Dette er nivået på dømmingen de opplever i verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Da må vi dømme på dette nivået, sier Broks Pettersen.

mtKTMhxO3lc

SKUFFET: Det ble en tidlig exit for Emil Iversen under sprinten fredag. Her marsjerer han ut av målområdet etter å ha blitt deplassert i kvartfinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Showrenn

Dermed ble det kun en prolog og ett heat på Iversen, som faktisk er blant kandidatene til å gå VM-sprint i klassisk i Oberstdorf i februar, og dermed var blant favorittene på Beitostølen fredag.

Han skulle gjerne ha gått ett heat til, for treningens skyld, men er ikke helt med på at det er tungt.

– Jeg gir egentlig f*** i det. Men det er kjedelig å bli disket. Det er et showrenn, dette her.

– Føltes bra hele veien

Mens Iversen var irritert for deplasseringen, utspant det seg en svært lite dramatisk semifinale og finale i herreklassen i solskinnet på Beitostølen.

Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo vant sine to heat. I finalen handlet naturligvis det meste om sprintlandslagsduoen.

Klæbo rykket ordentlig fra i den siste bakken. Slik han har hatt for vane å gjøre. Inn på oppløpet var han aldri truet og over målstreken var han to sekunder foran rivalen Valnes, mens Håvard Solås Taugbøl imponerte med en tredjeplass.

– Jeg føler at det har vært en bedre dag i dag enn det var i fjor på denne tiden. I fjor hadde jeg mer enn nok med å komme til finale. Men i dag føltes det bra hele veien, sa Klæbo til NRK rett etter målgang.

Siste nytt

 • Eliteserieavslutningen flyttet

  Siste serierunde i Eliteserien flyttes fra 19. til 22. desember, som følge av de utsatte kampene til Odd mot Sandefjord og Strømsgodset.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt på covid-19. Dermed ble søndagens kamp mot Sandefjord og onsdag mot Godset flyttet.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal