Hopp til innhold

Iversen uenig i disking: Sendte stikk til rennlederen for brudd på avstandsregler

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Emil Iversen var blant forhåndsfavorittene, men endte med å bli deplassert for regelbrudd på klassisksprinten i langrennsåpningen. Det var han åpenbart ikke var fornøyd med.

1dWnhkoCY6g

FÅR BESKJED OM AT HAN ER DISKET: Torbjørn Broks Pettersen går bort til Emil Iversen og forteller at han er disket.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På en dag der Johannes Høsflot Klæbo fortsatte sin fantastiske form i klassisk sprint og vant foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl, var det Emil Iversen som overrasket.

Med negativt fortegn.

– Brutalt

Han gikk først over målstreken i sin kvartfinale, bare for å få beskjed noen sekunder senere at han var blitt deplassert.

Grunnen var at juryen mente at 29-åringen hadde tatt et par skøytetak da han skulle avansere i feltet.

En avgjørelse som Iversen selv var lite fornøyd med.

– Det er brutalt, synes jeg. Jeg kommer helt fra Meråker, skal prøve å gå ski, så blir jeg disket ved første mulighet. Det er kjipt, sier trønderen innledningsvis.

Mener avgjørelsen er feil

Han hadde sett bildene selv. De viser at Iversen måtte forsere teten på utsiden av sporet. Det klarte han ikke uten å måtte ta noen skøytetak før han la seg inn igjen.

Umiddelbart etter kvartfinaleheatet fikk han beskjeden av rennleder Torbjørn Broks Pettersen på direkte på NRK. På spørsmål om han synes avgjørelsen er riktig, svarer Iversen slik:

yCp6XxrlcZE

SVARER IVERSEN: Rennleder Torbjørn Broks Pettersen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg mener det er feil, ja. Men hva jeg mener har ikke noe å si. Ja, skiene glir ut, det er vanskelig å argumentere for mye. Jeg synes det var strengt, ikke opplagt juks. Det skal jeg ikke ha på meg.

– Hva sa du til ham (rennleder Broks Pettersen)?

– Jeg sa at «du må holde deg lenger unna», sier Iversen med et glimt i øyet, og antyder at to meters avstand ikke ble overholdt.

– Det er lenge siden jeg har sett noen så nærme. Kanskje han kan bli disket for det nå. Det skal jeg høre om. Kanskje vi skal vi diske ham? spør landslagsløperen.

– Må dømme på dette nivået

Broks Pettersen tok Iversens stikk med en god dose alvor. Han tilbød seg å ta en prat med landslagsløperen om koronaprotokoll og la seg langflat om Iversen følte seg støtt på noen måte på grunn av avstandsreglene.

Rennlederen er imidlertid klokkeklar på at Iversen brøt reglene. Han svarer slik på at Iversen er uenig:

– Det er mulig Emil synes det, men når vi ikke har gått skirenn på syv-åtte måneder så blir det sånn. Dette er nivået på dømmingen de opplever i verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Da må vi dømme på dette nivået, sier Broks Pettersen.

mtKTMhxO3lc

SKUFFET: Det ble en tidlig exit for Emil Iversen under sprinten fredag. Her marsjerer han ut av målområdet etter å ha blitt deplassert i kvartfinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Showrenn

Dermed ble det kun en prolog og ett heat på Iversen, som faktisk er blant kandidatene til å gå VM-sprint i klassisk i Oberstdorf i februar, og dermed var blant favorittene på Beitostølen fredag.

Han skulle gjerne ha gått ett heat til, for treningens skyld, men er ikke helt med på at det er tungt.

– Jeg gir egentlig f*** i det. Men det er kjedelig å bli disket. Det er et showrenn, dette her.

– Føltes bra hele veien

Mens Iversen var irritert for deplasseringen, utspant det seg en svært lite dramatisk semifinale og finale i herreklassen i solskinnet på Beitostølen.

Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo vant sine to heat. I finalen handlet naturligvis det meste om sprintlandslagsduoen.

Klæbo rykket ordentlig fra i den siste bakken. Slik han har hatt for vane å gjøre. Inn på oppløpet var han aldri truet og over målstreken var han to sekunder foran rivalen Valnes, mens Håvard Solås Taugbøl imponerte med en tredjeplass.

– Jeg føler at det har vært en bedre dag i dag enn det var i fjor på denne tiden. I fjor hadde jeg mer enn nok med å komme til finale. Men i dag føltes det bra hele veien, sa Klæbo til NRK rett etter målgang.

Siste nytt

 • Sykkelstjerne forlater Jumo-Visma

  Den slovenske sykkelstjernen Primoz Roglic innrømmer i et intervju at han er på vei bort fra storlaget Jumbo-Visma.

  Det er i intervjusonen foran starten i éndagsrittet Giro dell'Emilia i Italia at Roglic bekrefter ryktene som har versert den siste tiden.

  – Jeg kan definitivt bekrefte at jeg skal forlate laget. Men vi ønsker å fortelle alle detaljene etter rittene jeg skal delta i, sier sloveneren.

  Roglic har hatt stor suksess som Jumbo-Visma-rytter med en rekke store etappeseirer samt sammenlagtseirer i Vuelta a España (tre ganger) og Giro d'Italia.

  (NTB)

  Primoz Roglic
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
 • Hovland ydmyker amerikanerne i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste