Iversen uenig i disking: Sendte stikk til rennlederen for brudd på avstandsregler

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Emil Iversen var blant forhåndsfavorittene, men endte med å bli deplassert for regelbrudd på klassisksprinten i langrennsåpningen. Det var han åpenbart ikke var fornøyd med.

1dWnhkoCY6g

FÅR BESKJED OM AT HAN ER DISKET: Torbjørn Broks Pettersen går bort til Emil Iversen og forteller at han er disket.

Foto: Terje Pedersen / NTB

På en dag der Johannes Høsflot Klæbo fortsatte sin fantastiske form i klassisk sprint og vant foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl, var det Emil Iversen som overrasket.

Med negativt fortegn.

– Brutalt

Han gikk først over målstreken i sin kvartfinale, bare for å få beskjed noen sekunder senere at han var blitt deplassert.

Grunnen var at juryen mente at 29-åringen hadde tatt et par skøytetak da han skulle avansere i feltet.

En avgjørelse som Iversen selv var lite fornøyd med.

– Det er brutalt, synes jeg. Jeg kommer helt fra Meråker, skal prøve å gå ski, så blir jeg disket ved første mulighet. Det er kjipt, sier trønderen innledningsvis.

Mener avgjørelsen er feil

Han hadde sett bildene selv. De viser at Iversen måtte forsere teten på utsiden av sporet. Det klarte han ikke uten å måtte ta noen skøytetak før han la seg inn igjen.

Umiddelbart etter kvartfinaleheatet fikk han beskjeden av rennleder Torbjørn Broks Pettersen på direkte på NRK. På spørsmål om han synes avgjørelsen er riktig, svarer Iversen slik:

yCp6XxrlcZE

SVARER IVERSEN: Rennleder Torbjørn Broks Pettersen, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg mener det er feil, ja. Men hva jeg mener har ikke noe å si. Ja, skiene glir ut, det er vanskelig å argumentere for mye. Jeg synes det var strengt, ikke opplagt juks. Det skal jeg ikke ha på meg.

– Hva sa du til ham (rennleder Broks Pettersen)?

– Jeg sa at «du må holde deg lenger unna», sier Iversen med et glimt i øyet, og antyder at to meters avstand ikke ble overholdt.

– Det er lenge siden jeg har sett noen så nærme. Kanskje han kan bli disket for det nå. Det skal jeg høre om. Kanskje vi skal vi diske ham? spør landslagsløperen.

– Må dømme på dette nivået

Broks Pettersen tok Iversens stikk med en god dose alvor. Han tilbød seg å ta en prat med landslagsløperen om koronaprotokoll og la seg langflat om Iversen følte seg støtt på noen måte på grunn av avstandsreglene.

Rennlederen er imidlertid klokkeklar på at Iversen brøt reglene. Han svarer slik på at Iversen er uenig:

– Det er mulig Emil synes det, men når vi ikke har gått skirenn på syv-åtte måneder så blir det sånn. Dette er nivået på dømmingen de opplever i verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Da må vi dømme på dette nivået, sier Broks Pettersen.

mtKTMhxO3lc

SKUFFET: Det ble en tidlig exit for Emil Iversen under sprinten fredag. Her marsjerer han ut av målområdet etter å ha blitt deplassert i kvartfinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Showrenn

Dermed ble det kun en prolog og ett heat på Iversen, som faktisk er blant kandidatene til å gå VM-sprint i klassisk i Oberstdorf i februar, og dermed var blant favorittene på Beitostølen fredag.

Han skulle gjerne ha gått ett heat til, for treningens skyld, men er ikke helt med på at det er tungt.

– Jeg gir egentlig f*** i det. Men det er kjedelig å bli disket. Det er et showrenn, dette her.

– Føltes bra hele veien

Mens Iversen var irritert for deplasseringen, utspant det seg en svært lite dramatisk semifinale og finale i herreklassen i solskinnet på Beitostølen.

Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo vant sine to heat. I finalen handlet naturligvis det meste om sprintlandslagsduoen.

Klæbo rykket ordentlig fra i den siste bakken. Slik han har hatt for vane å gjøre. Inn på oppløpet var han aldri truet og over målstreken var han to sekunder foran rivalen Valnes, mens Håvard Solås Taugbøl imponerte med en tredjeplass.

– Jeg føler at det har vært en bedre dag i dag enn det var i fjor på denne tiden. I fjor hadde jeg mer enn nok med å komme til finale. Men i dag føltes det bra hele veien, sa Klæbo til NRK rett etter målgang.

Siste nytt

 • Kofstad bekreftet til turnering i Abu Dhabi

  Espen Koftstad står på deltagerlisten til euopatourturneringen i Abu Dhabi sammen med Viktor Hovland. Det har lenge blitt spekulert i om Kofstad kunne få en plass i turneringen etter at flere påmeldte spillere har blitt koronasmittet.

  Espen Kofstad
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Pedersen kjører inn til andreplass: – Et fint utgangspunkt

  Jesper Saltvik Pedersen legger seg inn på andreplass - og er i høyeste grad med i medaljekampen før 2. omgang av storslalåm, sittende klasse. Han er 18 hundredeler bak nederlandske Jeroen Kampschreur i VM-rennet.

  – Det er et fint utgangspunkt før 2. omgang, sier Pedersen til NRK.

  – Jeg kunne vært litt mer rå i løpet mitt. Jeg kan ta litt tid hele veien. Nå skal jeg nullstille og gønne på, forteller han.

  Igor Sikorski fra Polen er på tredjeplass, 2.96 bak nederlenderen.

  Marcus Grasto Nilsen ligger på 32.-plass før 2. omgang i stående klasse.

  2. omgang begynner kl 13.30.

 • Kina advarer utenlandske OL-utøvere

  Et medlem av Kinas OL-organisasjonskomité advarer utenlandske idrettsutøvere og sier at de kan bli straffet for politiske ytringer som bryter kinesisk lov under vinterlekene i Beijing.

  – Alle ytringer som er i tråd med den olympiske ånden vil sikkert bli beskyttet, sa Yang Shu, visedirektør for internasjonale relasjoner i Beijings organisasjonskomité, på en pressekonferanse tirsdag.

  Han la likevel til:

  – Enhver oppførsel eller tale som er imot den olympiske ånd, spesielt kinesiske lover og regler, er imidlertid også underlagt en viss straff, sa han.

  IOC kunngjorde også før fjorårets sommerleker i Tokyo at idrettsutøvere som arrangerte protester der ville få en form for straff.

  Regel 50 i IOC-charteret forbyr demonstrasjoner av politisk og religiøs art ved olympiske arenaer.

  Yang sa tirsdag at dette kan bli gjenstand for straff, og siterte kinesisk lov, som er langt mer restriktiv på dette området enn mange andre land, skriver Washington Post.

  China Olympic Village
  Foto: Mark Schiefelbein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal