Emil Iversen måtte kutte ut TV-serie: – Levde meg inn i flystyrtene

Langrennsstjernen var redd for å fly – helt til han kom helskinnet hjem fra en hasardiøs reise i Tyrkia.

Emil Iversen

FLYSKREKK: Til tross for at Emil Iversen ble redd for å fly etter å ha sett på flyhavarikommisjonen, hevder broren Mats at Emil har uttalt at han vil bli pilot etter endt skikarriere.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I NRK-podkasten «Sporten», forteller Emil Iversen åpent om forskjellige redsler han har hatt tidligere i livet.

– Jeg hadde skikkelig flyskrekk, sier langrennsstjernen i første episode.

 • Hør NRKs nye podkast «Sporten» her

Redd for veps

Men han forteller ikke bare om frykten for fly i intervjuet med Carina Olset og Carl Andreas Wold. Iversen pådro seg også en fobi mot veps etter å ha klippet gresset hos OL-vinner Frode Estil i barndommen.

– Det var mye veps og humle der. En sommer ble jeg stukket seks ganger, sier han.

– Jeg ble redd, og er fortsatt redd, for veps, legger Iversen til.

Frode Estil ler godt da NRK konfronterer han med Iversens vepseskrekk.

– Ja, det husker jeg godt. Han hadde jo en liten sommerjobb da han var 10-11 år gammel. Han pleide å klippe plenen. Vi har en ganske stor plen, så det er en jobb som tar et par timer med mye bærbusker. Han hadde lyst på en liten jobb og da slapp jeg å gjøre det, så det var perfekt, mimrer Estil.

– Det var mye bærbusker og da er det ofte mye humler og veps. Han ble oppriktig redd. Det var en gang han bare sykla rett hjem, for han tålte det rett og slett ikke. Jeg gikk til innkjøp av myggjakke for at han skulle kunne jobbe mer, sier den gamle skikongen og ler.

Ski Tour 2020: 15 km intervallstart fri teknikk menn

FLIRER: Frode Estil husker godt Emil Iversens vepseskrekk.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ble «frisk» etter reise i stappfullt fly

Men mens han har lært seg å kontrollere frykten for veps, måtte han ta grep for å få kontroll over en langt større frykt.

– Jeg reiste til Syden alene for noen år siden. Jeg ble så redd, forklarer mannen som flyr på kryss og tvers av Europa for å gå på ski.

– Jeg levde meg så inn i flystyrtene jeg hadde sett på «Flyhavarikommisjonen», så jeg følte at flyet bikka til siden fordi det hadde vært en ulykke hvor den ene motoren hadde falt av på den ene siden. Jeg tror ikke jeg har sett «Flyhavarikommisjonen» etter det, sier han.

Emils bror, Mats Iversen, kan skrive under på at Emil har slitt med flyskrekk.

– Det har ikke vært der i alle år, og jeg husker ikke når det begynte. De senere årene da han så på flyhavarikommisjonen ble det verre.

Mats Iversen

HJELPER: Mats Iversen er bror og god hjelper for Emil Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Mats legger til at det roet seg etterhvert, og at han senest i år skal ha kjøpt seg «flight simulator».

– Det var til og med en periode her han skulle bli pilot etter han legger skia på hylla, legger broren til.

Emil selv forteller i podkasten at han kvittet seg med flyskrekken på vei hjem fra et U23-mesterskap øst i Tyrkia, da de måtte ta et innlandsfly.

– Det var snø, og det var stappfullt med skiposer, skiutstyr, skiløpere og sånn. Så sa dem at vi må lesse av fordi det er for fullt. «Går det her bra, går alt bra», og det gikk bra, og etter det har jeg klart å legge det litt bak meg. Men det var toppen.

Mats mistenker derimot at broren fortsatt ikke er helt kurert.

– Det verste er over, men det kommer nok litt tilbake for eksempel under turbulens, sier han.

Siste nytt

 • Eliteserieavslutningen flyttet

  Siste serierunde i Eliteserien flyttes fra 19. til 22. desember, som følge av den utsatte kampen mellom Odd og Sandefjord.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt på covid-19. Dermed ble søndagens kamp utsatt.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal