Iversen ber Krogh reise hjem og finne ut av «forferdelig» start: – Han er ikke til å kjenne igjen

DAVOS (NRK): Finn-Hågen Krogh skulle bruke den nest siste sprinten før jul til å vise form og dermed legge inn en god søknad for Tour de Ski. Men han røk i stedet rett ut i prologen i Davos. Nå er Emil Iversen alvorlig bekymret for lagkompisen.

Iversen

LAGKOMPISER: Emil Iversen (venstre) og Finn-Hågen Krogh (høyre), her avbildet under henholdsvis verdenscupåpning og langrennsåpning på Beitostølen.

Foto: NTB Scanpix

– Finn har hatt en forferdelig start på sesongen. Han må reise hjem og finne ut hva som er galt. Det er ikke vits i å gå skirenn i den formen, sier Emil Iversen til NRK.

– Han får bare finne tilbake gnisten. Om det er å trene mer eller mindre, vet jeg ikke. Men han er ikke seg selv, han er ikke til å kjenne igjen når han går på ski.

Det store spørsmålet er om ikke 57. plassen i prologen i Davos lørdag – som var langt unna å gi plass i kvartfinalen sørger for at Krogh ikke får være med i årets Tour de Ski.

Det blir i så fall første gang siden 2015 Krogh ikke stiller til start i det som er omtalt som ett av sesongens store høydepunkt.

VbwJ2wy4I2g

STERK SESONGSTART: På Emil Iversen, her under verdenscupen på Lillehammer sist helg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Altfor dårlig

For verdenscupvinteren 2019 har nemlig forløpt seg elendig for stafetthelten fra Lahti-VM i 2017. Krogh ble ikke funnet god nok for mini-touren på Ruka i starten av desember, men stilte til start på Lillehammer sist helg.

Det endte med 26. plass på tremila med skibytte. Da han skulle gå stafett sist søndag ble det ikke bedre. Krogh var sjanseløs mot to russiske avsluttere på ankeretappen.

– Den har vært svak og altfor dårlig, lyder dommen fra sprintlandslagstrener Arild Monsen om Kroghs sesongstart.

tTPne-rX7Vo

SPRINTLANDSLAGSTRENER: Arild Monsen, her under et pressetreff for landslaget tidligere i sesongen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Jeg forventer mer

Men i Davos skulle altså Krogh slå tilbake. Han har gode minner fra den byen. I VM-sesongen 2016/2017 ble han nummer to på sprinten i høyden i Sveits.

Men lørdag holdt ikke prologtiden hans til å gå videre til kvartfinale en gang.

NRK ventet på Krogh utenfor løpernes skifteområde lørdag. Krogh skulle returnere for intervju, men dukket aldri opp i løpet av lang tid.

– Det er overraskende. Jeg har sett mye bra av ham i sommer og høst. Og jeg forventer mer av ham enn det han har levert de første rennene, sier Iversen om Kroghs form.

SidVhiFUyTU

SKUFFET: Finn-Hågen Krogh (foran), etter å ha blitt satt på plass av både det russiske første- og andrelaget under stafetten på Lillehammer sist søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Mener Tour de Ski-plassen røk for Krogh

NRK-ekspert Torgeir Bjørn er på plass i Davos denne helgen. Han mener 57. plassen på sprinten må føles tungt for Krogh. Han påpeker at finnmarkingen faktisk reiste ned tidlig sammen med damelaget for å akklimatisere seg til høyden, men det hjalp altså ikke.

Med et allroundlag som herjer i verdenscupen, mener Bjørn at Krogh er i alvorlig trøbbel med tanke på Tour de Ski. Han har ikke vist noe som helst distanseform, påpeker NRK-eksperten.

– Det er trangt om plassene. Med de to siste helgene så er han per nå ute av Tour de Ski-laget. Det er nesten bare sykdom som kan redde hans plass. Han må bare tenke at det er kjørt og trene for det som kommer etter touren, vurderer eksperten.

9CIasuf5p9M

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet under verdenscupen i Ruka for to uker siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Vil ikke svare om Tour de Ski

Kan Krogh komme til Tour de Ski nå, Arild Monsen?

– Det kan jeg ikke svare på nå. Men det har vært en svart og dårlig åpning. Formen vi trodde skulle komme sigende, den har ikke kommet for ham ennå. Det er altfor svakt.

– Går det an å si noe om hvorfor det har gått sånn?

– Nei, det blir altfor tidlig, sier landslagstreneren i sprint.

Siste nytt

 • Liverpool kjøper venstreback

  Kostas Tsimikas skifter beite fra Olympiacos til Liverpool. Den 24 år gamle venstrebacken har tre landskamper for Hellas.

  Liverpool bekrefter overgangen på sitt nettsted.

  – Jeg er veldig glad. Jeg er veldig stolt av å være her. For meg er det verdens største klubb. Det er en ære å være her, og jeg vil gjøre mitt beste, sier Tsimikas.

  Kostas Tsimikas
  Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
 • Tromsø med overbevisende seier

  Tromsø rundspilte Sandnes Ulf etter alle kunstens regler og vant til slutt hele 5–0. Kristoffer Hoven punkterte kampen da Sogndal slo Geir Frigårds HamKam 4–2.

  Dermed fortsatte den fantastiske åpningen på sesongen for Tromsø, som topper tabellen seks poeng foran Ranheim.

  På motsatt ende av tabellen ligger HamKam med to poeng.

  6NsNR2mbGeY
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Blytung start for Maflin

  Kurt Maflin (37) fikk lite til å stemme på den første kvartfinaledagen i snooker-VM, og han står foran en formidabel oppgave foran tirsdagens avslutning.

  For Anthony McGill leder 7–1 etter mandagens åtte første partier i Sheffield. Kvartfinalen fortsetter tirsdag formiddag, og førstemann til 13 partier vinner.

  – Hei folkens, j***** dårlig dag i dag, I’m down but not out. Tid for å slåss som en viking, skrev Maflin på Twitter ett den første runden av kvartfinalen.

  Kurt Maflin
  Foto: Nigel French / Nigel French

Sendeplan

Kl. Program Kanal