Iversen ber Krogh reise hjem og finne ut av «forferdelig» start: – Han er ikke til å kjenne igjen

DAVOS (NRK): Finn-Hågen Krogh skulle bruke den nest siste sprinten før jul til å vise form og dermed legge inn en god søknad for Tour de Ski. Men han røk i stedet rett ut i prologen i Davos. Nå er Emil Iversen alvorlig bekymret for lagkompisen.

Iversen

LAGKOMPISER: Emil Iversen (venstre) og Finn-Hågen Krogh (høyre), her avbildet under henholdsvis verdenscupåpning og langrennsåpning på Beitostølen.

Foto: NTB Scanpix

– Finn har hatt en forferdelig start på sesongen. Han må reise hjem og finne ut hva som er galt. Det er ikke vits i å gå skirenn i den formen, sier Emil Iversen til NRK.

– Han får bare finne tilbake gnisten. Om det er å trene mer eller mindre, vet jeg ikke. Men han er ikke seg selv, han er ikke til å kjenne igjen når han går på ski.

Det store spørsmålet er om ikke 57. plassen i prologen i Davos lørdag – som var langt unna å gi plass i kvartfinalen sørger for at Krogh ikke får være med i årets Tour de Ski.

Det blir i så fall første gang siden 2015 Krogh ikke stiller til start i det som er omtalt som ett av sesongens store høydepunkt.

VbwJ2wy4I2g

STERK SESONGSTART: På Emil Iversen, her under verdenscupen på Lillehammer sist helg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Altfor dårlig

For verdenscupvinteren 2019 har nemlig forløpt seg elendig for stafetthelten fra Lahti-VM i 2017. Krogh ble ikke funnet god nok for mini-touren på Ruka i starten av desember, men stilte til start på Lillehammer sist helg.

Det endte med 26. plass på tremila med skibytte. Da han skulle gå stafett sist søndag ble det ikke bedre. Krogh var sjanseløs mot to russiske avsluttere på ankeretappen.

– Den har vært svak og altfor dårlig, lyder dommen fra sprintlandslagstrener Arild Monsen om Kroghs sesongstart.

tTPne-rX7Vo

SPRINTLANDSLAGSTRENER: Arild Monsen, her under et pressetreff for landslaget tidligere i sesongen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Jeg forventer mer

Men i Davos skulle altså Krogh slå tilbake. Han har gode minner fra den byen. I VM-sesongen 2016/2017 ble han nummer to på sprinten i høyden i Sveits.

Men lørdag holdt ikke prologtiden hans til å gå videre til kvartfinale en gang.

NRK ventet på Krogh utenfor løpernes skifteområde lørdag. Krogh skulle returnere for intervju, men dukket aldri opp i løpet av lang tid.

– Det er overraskende. Jeg har sett mye bra av ham i sommer og høst. Og jeg forventer mer av ham enn det han har levert de første rennene, sier Iversen om Kroghs form.

SidVhiFUyTU

SKUFFET: Finn-Hågen Krogh (foran), etter å ha blitt satt på plass av både det russiske første- og andrelaget under stafetten på Lillehammer sist søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Mener Tour de Ski-plassen røk for Krogh

NRK-ekspert Torgeir Bjørn er på plass i Davos denne helgen. Han mener 57. plassen på sprinten må føles tungt for Krogh. Han påpeker at finnmarkingen faktisk reiste ned tidlig sammen med damelaget for å akklimatisere seg til høyden, men det hjalp altså ikke.

Med et allroundlag som herjer i verdenscupen, mener Bjørn at Krogh er i alvorlig trøbbel med tanke på Tour de Ski. Han har ikke vist noe som helst distanseform, påpeker NRK-eksperten.

– Det er trangt om plassene. Med de to siste helgene så er han per nå ute av Tour de Ski-laget. Det er nesten bare sykdom som kan redde hans plass. Han må bare tenke at det er kjørt og trene for det som kommer etter touren, vurderer eksperten.

9CIasuf5p9M

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet under verdenscupen i Ruka for to uker siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Vil ikke svare om Tour de Ski

Kan Krogh komme til Tour de Ski nå, Arild Monsen?

– Det kan jeg ikke svare på nå. Men det har vært en svart og dårlig åpning. Formen vi trodde skulle komme sigende, den har ikke kommet for ham ennå. Det er altfor svakt.

– Går det an å si noe om hvorfor det har gått sånn?

– Nei, det blir altfor tidlig, sier landslagstreneren i sprint.

Siste nytt

 • Kantret fra finaleplass

  Kristoffer Brun og Are Strandli røk ut i semifinalen etter at båten kantret på de siste 500 meterne.

  Den norske duoen la på en andreplass, da Are Strandli misset på et åretak og ett til, før båten gikk rundt og de norske karene havnet i vannet.

  Dermed er et av Norges store medaljehåp ute av OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Bambas Tyrkia-overgang stadfesta

  Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til Altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld.

  Det melder Bergens Tidende.

  26-åringen kom fråKristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien.

  Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.

  Ligasesongen i Tyrkia tek til 15. august, og nyopprykka Altay opnar mot Kayserispor.

  Daouda Bamba
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal