Hopp til innhold

Iversen ber Krogh reise hjem og finne ut av «forferdelig» start: – Han er ikke til å kjenne igjen

DAVOS (NRK): Finn-Hågen Krogh skulle bruke den nest siste sprinten før jul til å vise form og dermed legge inn en god søknad for Tour de Ski. Men han røk i stedet rett ut i prologen i Davos. Nå er Emil Iversen alvorlig bekymret for lagkompisen.

Iversen

LAGKOMPISER: Emil Iversen (venstre) og Finn-Hågen Krogh (høyre), her avbildet under henholdsvis verdenscupåpning og langrennsåpning på Beitostølen.

Foto: NTB Scanpix

– Finn har hatt en forferdelig start på sesongen. Han må reise hjem og finne ut hva som er galt. Det er ikke vits i å gå skirenn i den formen, sier Emil Iversen til NRK.

– Han får bare finne tilbake gnisten. Om det er å trene mer eller mindre, vet jeg ikke. Men han er ikke seg selv, han er ikke til å kjenne igjen når han går på ski.

Det store spørsmålet er om ikke 57. plassen i prologen i Davos lørdag – som var langt unna å gi plass i kvartfinalen sørger for at Krogh ikke får være med i årets Tour de Ski.

Det blir i så fall første gang siden 2015 Krogh ikke stiller til start i det som er omtalt som ett av sesongens store høydepunkt.

VbwJ2wy4I2g

STERK SESONGSTART: På Emil Iversen, her under verdenscupen på Lillehammer sist helg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Altfor dårlig

For verdenscupvinteren 2019 har nemlig forløpt seg elendig for stafetthelten fra Lahti-VM i 2017. Krogh ble ikke funnet god nok for mini-touren på Ruka i starten av desember, men stilte til start på Lillehammer sist helg.

Det endte med 26. plass på tremila med skibytte. Da han skulle gå stafett sist søndag ble det ikke bedre. Krogh var sjanseløs mot to russiske avsluttere på ankeretappen.

– Den har vært svak og altfor dårlig, lyder dommen fra sprintlandslagstrener Arild Monsen om Kroghs sesongstart.

tTPne-rX7Vo

SPRINTLANDSLAGSTRENER: Arild Monsen, her under et pressetreff for landslaget tidligere i sesongen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Jeg forventer mer

Men i Davos skulle altså Krogh slå tilbake. Han har gode minner fra den byen. I VM-sesongen 2016/2017 ble han nummer to på sprinten i høyden i Sveits.

Men lørdag holdt ikke prologtiden hans til å gå videre til kvartfinale en gang.

NRK ventet på Krogh utenfor løpernes skifteområde lørdag. Krogh skulle returnere for intervju, men dukket aldri opp i løpet av lang tid.

– Det er overraskende. Jeg har sett mye bra av ham i sommer og høst. Og jeg forventer mer av ham enn det han har levert de første rennene, sier Iversen om Kroghs form.

SidVhiFUyTU

SKUFFET: Finn-Hågen Krogh (foran), etter å ha blitt satt på plass av både det russiske første- og andrelaget under stafetten på Lillehammer sist søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Mener Tour de Ski-plassen røk for Krogh

NRK-ekspert Torgeir Bjørn er på plass i Davos denne helgen. Han mener 57. plassen på sprinten må føles tungt for Krogh. Han påpeker at finnmarkingen faktisk reiste ned tidlig sammen med damelaget for å akklimatisere seg til høyden, men det hjalp altså ikke.

Med et allroundlag som herjer i verdenscupen, mener Bjørn at Krogh er i alvorlig trøbbel med tanke på Tour de Ski. Han har ikke vist noe som helst distanseform, påpeker NRK-eksperten.

– Det er trangt om plassene. Med de to siste helgene så er han per nå ute av Tour de Ski-laget. Det er nesten bare sykdom som kan redde hans plass. Han må bare tenke at det er kjørt og trene for det som kommer etter touren, vurderer eksperten.

9CIasuf5p9M

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet under verdenscupen i Ruka for to uker siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Vil ikke svare om Tour de Ski

Kan Krogh komme til Tour de Ski nå, Arild Monsen?

– Det kan jeg ikke svare på nå. Men det har vært en svart og dårlig åpning. Formen vi trodde skulle komme sigende, den har ikke kommet for ham ennå. Det er altfor svakt.

– Går det an å si noe om hvorfor det har gått sånn?

– Nei, det blir altfor tidlig, sier landslagstreneren i sprint.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal