Hopp til innhold

Iversen ber Krogh reise hjem og finne ut av «forferdelig» start: – Han er ikke til å kjenne igjen

DAVOS (NRK): Finn-Hågen Krogh skulle bruke den nest siste sprinten før jul til å vise form og dermed legge inn en god søknad for Tour de Ski. Men han røk i stedet rett ut i prologen i Davos. Nå er Emil Iversen alvorlig bekymret for lagkompisen.

Iversen

LAGKOMPISER: Emil Iversen (venstre) og Finn-Hågen Krogh (høyre), her avbildet under henholdsvis verdenscupåpning og langrennsåpning på Beitostølen.

Foto: NTB Scanpix

– Finn har hatt en forferdelig start på sesongen. Han må reise hjem og finne ut hva som er galt. Det er ikke vits i å gå skirenn i den formen, sier Emil Iversen til NRK.

– Han får bare finne tilbake gnisten. Om det er å trene mer eller mindre, vet jeg ikke. Men han er ikke seg selv, han er ikke til å kjenne igjen når han går på ski.

Det store spørsmålet er om ikke 57. plassen i prologen i Davos lørdag – som var langt unna å gi plass i kvartfinalen sørger for at Krogh ikke får være med i årets Tour de Ski.

Det blir i så fall første gang siden 2015 Krogh ikke stiller til start i det som er omtalt som ett av sesongens store høydepunkt.

VbwJ2wy4I2g

STERK SESONGSTART: På Emil Iversen, her under verdenscupen på Lillehammer sist helg.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Altfor dårlig

For verdenscupvinteren 2019 har nemlig forløpt seg elendig for stafetthelten fra Lahti-VM i 2017. Krogh ble ikke funnet god nok for mini-touren på Ruka i starten av desember, men stilte til start på Lillehammer sist helg.

Det endte med 26. plass på tremila med skibytte. Da han skulle gå stafett sist søndag ble det ikke bedre. Krogh var sjanseløs mot to russiske avsluttere på ankeretappen.

– Den har vært svak og altfor dårlig, lyder dommen fra sprintlandslagstrener Arild Monsen om Kroghs sesongstart.

tTPne-rX7Vo

SPRINTLANDSLAGSTRENER: Arild Monsen, her under et pressetreff for landslaget tidligere i sesongen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Jeg forventer mer

Men i Davos skulle altså Krogh slå tilbake. Han har gode minner fra den byen. I VM-sesongen 2016/2017 ble han nummer to på sprinten i høyden i Sveits.

Men lørdag holdt ikke prologtiden hans til å gå videre til kvartfinale en gang.

NRK ventet på Krogh utenfor løpernes skifteområde lørdag. Krogh skulle returnere for intervju, men dukket aldri opp i løpet av lang tid.

– Det er overraskende. Jeg har sett mye bra av ham i sommer og høst. Og jeg forventer mer av ham enn det han har levert de første rennene, sier Iversen om Kroghs form.

SidVhiFUyTU

SKUFFET: Finn-Hågen Krogh (foran), etter å ha blitt satt på plass av både det russiske første- og andrelaget under stafetten på Lillehammer sist søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Mener Tour de Ski-plassen røk for Krogh

NRK-ekspert Torgeir Bjørn er på plass i Davos denne helgen. Han mener 57. plassen på sprinten må føles tungt for Krogh. Han påpeker at finnmarkingen faktisk reiste ned tidlig sammen med damelaget for å akklimatisere seg til høyden, men det hjalp altså ikke.

Med et allroundlag som herjer i verdenscupen, mener Bjørn at Krogh er i alvorlig trøbbel med tanke på Tour de Ski. Han har ikke vist noe som helst distanseform, påpeker NRK-eksperten.

– Det er trangt om plassene. Med de to siste helgene så er han per nå ute av Tour de Ski-laget. Det er nesten bare sykdom som kan redde hans plass. Han må bare tenke at det er kjørt og trene for det som kommer etter touren, vurderer eksperten.

9CIasuf5p9M

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet under verdenscupen i Ruka for to uker siden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Vil ikke svare om Tour de Ski

Kan Krogh komme til Tour de Ski nå, Arild Monsen?

– Det kan jeg ikke svare på nå. Men det har vært en svart og dårlig åpning. Formen vi trodde skulle komme sigende, den har ikke kommet for ham ennå. Det er altfor svakt.

– Går det an å si noe om hvorfor det har gått sånn?

– Nei, det blir altfor tidlig, sier landslagstreneren i sprint.

Siste nytt

  • Ødegaard mot Liverpool i FA-cupen – Newcastle trakk erkerival Sunderland

    Martin Ødegaard og Arsenal får tøff motstand i tredje runde av FA-cupen når de tar imot Liverpool hjemme. I nord blir det et hett derbyoppgjør.

    Newcastle skal spille borte mot Sunderland i Tyne-Wear-derbyet. Det er over sju år siden sist rivalene møttes. Sunderland har i flere år slitt i lavere divisjoner, men er nå tilbake i Championship, nest øverste nivå.

    Manchester City tar imot Huddersfield hjemme, mens Manchester United møter Wigan borte. Dermed blir det ingen lang reise for de røde djevlene.

    Arsenal og Liverpool er den største kampen i runde tre, som spilles i løpet av dagene 6. og 7. januar 2024. Arsenal er det mestvinnende laget i FA-cuphistorien med 14 finaletriumfer. Erling Braut Haaland og City er regjerende mester.

    Tottenham – Burnley, Crystal Palace – Everton og Brentford – Wolverhampton er de resterende rene duellene mellom Premier League-lag. Chelsea møter Preston borte.

    (NTB)

    Martin Ødegaard
    Foto: AP
  • Arnekleiv glitret igjen - mistet seieren på siste skyting

    Juni Arnekleiv skjøt for seier da hun gikk først inn på matta til fjerde og siste skyting under søndagens jaktstart.

    Dessverre for det norske stjerneskuddet ble det bom på første skudd. Resten ble fyllt, men hun måtte ut og jage franske Lou Jenamonnot og tyske Franziska Preuss på sisterunden.

    Der ble det etter hvert tungt for Arnekleiv, som ikke klarte å tette luka. Hun endte på 4. plass.

    – Hun er bare 24 år og har på kort tid etablert seg i verdenseliten. Det er imponerende, sier NRKs ekspert Harri Luchsinger.

    – Det var nervepirrende, det er synd det ikke holdt hele veien inn. Det er en solid gjennomføring av Juni, selv om det ikke holdt helt inn, sier Synnøve Solemdal.

    Preuss og Jeanmonnot kjempet hele veien inn mot mål, hvor det franske håpet avgjorde til sin fordel på oppløpet. Jeanmonnot vant også lørdagens sprint og gikk først ut på dagens jaktstart.

    Ingrid Landmark Tandrevold hevdet seg også i toppen. Hun endte på 5. plass.

    – Det var spenning til siste slutt i dag. Det var gøy å være sammen der fremme med en lagkamerat, Juni, som også gjorde et kjempeløp i dag, sier Tandrevold.

    verdenscup i skiskyting
    Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
  • Kvandal på pallen etter skademarerittet: – Det er mye følelser

    Eirin Maria Kvandal endte på 3. plass i søndagens hopprenn på Lillehammer. Det var Kvandals første pallplass i verdenscupen denne sesongen.

    Kvandal tok verdenscupen med storm for noen sesonger siden, men et fall i Hinzenbach i februar 2021 har sørget for store skadeutfordringer i lang tid.

    – Det er mye følelser. Jeg er veldig glad for dagen i dag. Bare det å konkurrere og ha lyst til å hoppe så langt som mulig... Det er artig å konkurrere igjen. Det har vært en lang vei å gå, sier Kvandal.

    3.plassen var hennes andre pallplass i verdenscupen siden februar 2021. Franske Josephine Pagnier vant, mens canadiske Alexandria Loutitt ble nummer to.

    Verdenscup hopp kvinner
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal