Hopp til innhold

Iuel minner seg selv på OL-skuffelsen hver dag

OL ble en gedigen skuffelse for Amalie Iuel. Det blir hun påmint hele tiden, av folk hun møter – og sin egen mobiltelefon. Mobilgrepet gir motivasjon.

Amalie Iuel

VIL HEVE SEG: Amalie Iuel har et bilde som beskriver OL-nedturen som bakgrunn på sin egen mobil.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er jo hele tiden på netthinnen, sier Amalie Iuel om OL.

Der tok hun seg til semifinale på 400 meter hekk, men først snublet hun under oppvarmingen, så tjuvstartet hun, men fikk likevel løpe. 27-åringen havnet sist og drømmen om finale ble knust.

– Jeg var jo kjempeskuffa. Det var absolutt ikke sånn jeg hadde håpet OL skulle gå for min del. Vi hadde trent for det de siste fem årene og forberedt oss så godt vi kunne, og når det da ender med tjuvstart og kjempedårlig løp... Det er ikke sånn man ønsker å gjøre det, sier hekkeløperen nå en drøy måned senere.

Likevel minner hun seg selv på den vonde følelsen hun hadde. Iuel drar opp mobilen sin for å vise frem bakgrunnsbildet hun har lagt inn.

– Akkurat det øyeblikket jeg innså hva jeg hadde gjort. Slik at jeg kan se på det og bli påminnet at jeg ikke har lyst til å kjenne på de følelsene en gang til. Jeg har ikke lyst til å oppleve det på nytt, forteller hun.

Amalie Iuel

VONDT: Amalie Iuel fortviler etter at tjuvstarten i OL-semien i Tokyo er et faktum.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Se Diamond League-finalene fra Zürich på NRK2 onsdag kl. 17.30 og torsdag kl. 19.00, på NRK1 torsdag kl. 20.00.

Funket for Warholm

– Gir bildet deg motivasjon eller blir du oppgitt?

– I begynnelsen var det litt sånn «ah...», for jeg føler jeg aldri fikk rømt fra det. Det var alltid spørsmål om det. Men når jeg ser det nå er det på en annen måte. Jeg ser på det litt før trening og tenker at «nå skal jeg legge inn støtet og sørge for at det ikke skjer igjen».

Treningspartner Karsten Warholm mener motivasjonsgrepet kan funke. Da han tapte med to hundredeler mot Kyron McMaster i Diamond League-finalen i 2018, hadde han målfotobildet av løpet på mobilen i lang tid.

– Jeg har veldig troa på den taktikken. Det er noe eget å bli påminnet feilene dine hver morgen. Jeg tror det er noe i det, at man ser at jeg skal ikke ha den følelsen igjen, liksom, sier Warholm.

Aldri skjedd før

Amalie Iuel og Karsten Warholm

TILBAKE: Både Amalie Iuel og Karsten Warholm løper i Zürich torsdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Iuel har tenkt mye på dagen det meste gikk galt. Drømmen var norsk rekord, men hun synes det er vanskelig å spå hva som hadde skjedd om hun ikke hadde fått den tjuvstarten. Hun hadde heller ikke forventet at det skulle begynne å regne.

– Det var både skuffende og overraskende for min del. Jeg har aldri tjuvstartet eller gjort noe lignende på en 400 meter. Du ser nesten ikke at det skjer. Jeg er på en måte den første til å si «herregud, hvordan kunne det skje» når noen tjuvstarter på en 400, for du får ingen konkurransefordel. Jeg så ikke den komme for å være ærlig, utdyper Iuel videre.

Alnes, Warholm, Iuel

TRIO: Trener Leif Olav Alnes, Karsten Warholm og Amalie Iuel på vei til trening i Zürich.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Torsdag er hun tilbake på startstreken, når hun skal løpe 400 meter flatt før selve Diamond League-finalen i Zürich. Den distansen skal hun løpe også i NM på fredag, og i et stevne i Berlin søndag.

– Jeg har lyst til å gi det et reelt forsøk. Det er alltid gøy med «nye» øvelser, og det er jo veldig likt 400 meter hekk, sier Iuel.

Tokyo Olympics Athletics

SE LØPET: Amalie Iuel skuffet i semifinalen i Tokyo-OL.

Siste nytt

 • Borterekken brutt for Manchester United

  Etter tre strake Premier League-seire ble seiersrekken brutt for Manchester United da de tapte borte mot Newcastle lørdag kveld.

  22 år gamle Anthony Gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte.

  Manchester United-angriper Antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert Harry Maguire og målet ble korrekt annullert for offside.

  Manchester United jaktet sin femte strake borteseier, men Newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i Premier League, satte tidlig gjestene fra Manchester under et voldsomt press. Nærmest var Kieran Trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja.

  Med sesongens åttende seier klatrer Newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder Arsenal.

  Etter 14 serierunder står Manchester United, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til Newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.

  Bruno Fernandes
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Viktor Hovland gikk i ball med selveste Tiger Woods på 3. runde i World Challenge og var ett slag bedre enn ham på runden.

  Hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen Woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. Begge er på par totalt.

  Nordmannen kom til Bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i Tiger Woods' egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. Hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med Woods.

  Den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens Hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. Woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par.

  Da Hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak Woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen.

  Woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. Begge greide birdie på 14. hull, men Hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. Begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Mads Thygesen / NRK
 • Topp ti etter sterk finaleomgang

  Thea Louise Stjernesund leverte en sterk andreomgang i canadiske Tremblant, og kjørte seg opp seks plasser i finaleomgangen til en niendeplass i lørdagens storslalåmrenn.

  Lagvenninnene Ragnhild Mowinckel og Kristin Lysdahl ble henholdsvis nummer 19 og 25. Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang.

  Italienske Federica Brignone vant, 19 hundredeler foran slovenske Petra Vlhova, mens amerikaske Mikalea Shiffrin ble nummer tre.

  Thea Louise Stjernesund ned Mount Tremblant i Canada.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal