Hopp til innhold

Iuel minner seg selv på OL-skuffelsen hver dag

OL ble en gedigen skuffelse for Amalie Iuel. Det blir hun påmint hele tiden, av folk hun møter – og sin egen mobiltelefon. Mobilgrepet gir motivasjon.

Amalie Iuel

VIL HEVE SEG: Amalie Iuel har et bilde som beskriver OL-nedturen som bakgrunn på sin egen mobil.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er jo hele tiden på netthinnen, sier Amalie Iuel om OL.

Der tok hun seg til semifinale på 400 meter hekk, men først snublet hun under oppvarmingen, så tjuvstartet hun, men fikk likevel løpe. 27-åringen havnet sist og drømmen om finale ble knust.

– Jeg var jo kjempeskuffa. Det var absolutt ikke sånn jeg hadde håpet OL skulle gå for min del. Vi hadde trent for det de siste fem årene og forberedt oss så godt vi kunne, og når det da ender med tjuvstart og kjempedårlig løp... Det er ikke sånn man ønsker å gjøre det, sier hekkeløperen nå en drøy måned senere.

Likevel minner hun seg selv på den vonde følelsen hun hadde. Iuel drar opp mobilen sin for å vise frem bakgrunnsbildet hun har lagt inn.

– Akkurat det øyeblikket jeg innså hva jeg hadde gjort. Slik at jeg kan se på det og bli påminnet at jeg ikke har lyst til å kjenne på de følelsene en gang til. Jeg har ikke lyst til å oppleve det på nytt, forteller hun.

Amalie Iuel

VONDT: Amalie Iuel fortviler etter at tjuvstarten i OL-semien i Tokyo er et faktum.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Se Diamond League-finalene fra Zürich på NRK2 onsdag kl. 17.30 og torsdag kl. 19.00, på NRK1 torsdag kl. 20.00.

Funket for Warholm

– Gir bildet deg motivasjon eller blir du oppgitt?

– I begynnelsen var det litt sånn «ah...», for jeg føler jeg aldri fikk rømt fra det. Det var alltid spørsmål om det. Men når jeg ser det nå er det på en annen måte. Jeg ser på det litt før trening og tenker at «nå skal jeg legge inn støtet og sørge for at det ikke skjer igjen».

Treningspartner Karsten Warholm mener motivasjonsgrepet kan funke. Da han tapte med to hundredeler mot Kyron McMaster i Diamond League-finalen i 2018, hadde han målfotobildet av løpet på mobilen i lang tid.

– Jeg har veldig troa på den taktikken. Det er noe eget å bli påminnet feilene dine hver morgen. Jeg tror det er noe i det, at man ser at jeg skal ikke ha den følelsen igjen, liksom, sier Warholm.

Aldri skjedd før

Amalie Iuel og Karsten Warholm

TILBAKE: Både Amalie Iuel og Karsten Warholm løper i Zürich torsdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Iuel har tenkt mye på dagen det meste gikk galt. Drømmen var norsk rekord, men hun synes det er vanskelig å spå hva som hadde skjedd om hun ikke hadde fått den tjuvstarten. Hun hadde heller ikke forventet at det skulle begynne å regne.

– Det var både skuffende og overraskende for min del. Jeg har aldri tjuvstartet eller gjort noe lignende på en 400 meter. Du ser nesten ikke at det skjer. Jeg er på en måte den første til å si «herregud, hvordan kunne det skje» når noen tjuvstarter på en 400, for du får ingen konkurransefordel. Jeg så ikke den komme for å være ærlig, utdyper Iuel videre.

Alnes, Warholm, Iuel

TRIO: Trener Leif Olav Alnes, Karsten Warholm og Amalie Iuel på vei til trening i Zürich.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Torsdag er hun tilbake på startstreken, når hun skal løpe 400 meter flatt før selve Diamond League-finalen i Zürich. Den distansen skal hun løpe også i NM på fredag, og i et stevne i Berlin søndag.

– Jeg har lyst til å gi det et reelt forsøk. Det er alltid gøy med «nye» øvelser, og det er jo veldig likt 400 meter hekk, sier Iuel.

Tokyo Olympics Athletics

SE LØPET: Amalie Iuel skuffet i semifinalen i Tokyo-OL.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste