Iuel knuste 33 år gammel rekord: - Det er nesten urealistisk!

AMSTERDAM/OSLO (NRK: Amalie Iuel (22) skrek av glede, og etterpå kom tårene. Hun ordnet både EM-finale, OL-billett og norsk rekord på én gang.

Amalie Iuel satte ny norsk rekord med tiden 55,79, og kan kalle seg OL-klar!

LØPET: Her er løpet til Amalie Iuel.

– Det er helt fantastisk, jeg kan ikke beskrive det med noen andre ord. Det er kjempestort å ta den rekorden og en OL-billett i norsk drakt i et EM er helt fantastisk. Det er mye bedre enn å ta kravet på et eller annet stevne i USA, sier en ekstatisk Iuel til NRK etter å ha løpt inn til tiden 55.79 i semifinalen.

Iuel greide å holde tårene tilbake, men det ble for mye følelser for henne da hun fikk store klemmer av hele støtteapparatet sitt etter løpet der hun endte på andreplass i sitt heat og fjerde beste tid totalt.

– Klarer ikke helt å tro på det

– Det er helt sykt å tenke på: det er nesten urealistisk. Å se det 55-tallet poppe opp var helt fantastisk. Det er det jeg har jobbet mot på hver eneste økt den siste tiden. Det at jeg skal til OL nå og løpe en EM-finale er bare helt vilt, jeg klarer ikke helt å tro på det, sier hun til NRK rett etter kanonløpet.

Iuel

OVERLYKKELIG: Gledestårene presset på da Amalie Iuel så 55-tallet etter å ha kommet i mål.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Iuel stod over 4x400 meter stafett på grunn av en skade i foten. Men under rekordløpet merket hun ikke noe til smertene.

– Jeg tror adrenalinet tok helt over, så jeg kjente ikke noe til den, sier hun.

Slettet 33 år gammel rekord og har mer å gå på

Med dette løpet slettet hun en 33 år gammel rekord på distansen. Hilde Fredriksen løp i 1983 400 meter hekk på 56,33, og siden har rekorden stått, helt til i dag.

Iuel har drevet med syvkamp de siste sesongene, men sa til NRK at hun «la opp» som syvkjemper for å satse på å ta seg til OL på 400 meter hekk. Det ble en realitet med dagens superløp.

Til tross for finaleplass, OL-billett og historisk rekord, mener ikke 22-åringen at dette var noe perfekt løp.

– Jeg blir litt lei meg hvis jeg løper et perfekt løp. Da har man et løp der man har mye mindre å lære fra. Har man noen hekker som ikke er perfekte, vet jeg at jeg har mye mer å gå på og det er godt. Jeg vet det er mer å gå på, sier Iuel.

Amalie Iuel løper finale på 400 meter hekk løper søndag klokken 17.05. Den kan du følge på nrk.no og NRK1!

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal