NRK Meny
Normal

Italia knuste drømmen etter tabbe: Norge 17 minutter unna EM

ROMA/OSLO (NRK): Haitam Aleesamis tabbe etter 73 minutter ble svært kostbar for Norge.

Florenzi scorer

VENDEPUNKTET: Alessandro Florenzi har satt inn utligningen for Italia.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Paradoksalt nok scoret Italia i en fase hvor vi hadde bedre kontroll. Det var selvfølgelig uheldig at målet kom slik, men Haitam var antakelig vår beste spiller gjennom 90 minutter, sier Per-Mathias Høgmo til pressen etter kampen.

Italia var det beste laget og vant kampen mot Norge fortjent, men allikevel sitter nok mange med en følelse av at dette kunne gått.

For i 73 minutter så alt så lovende ut. Selv om Norge ikke fikk hjelp av Malta, så ledet de kampen mot Italia på bortebane i lang tid.

Men etter tabben til Aleesami som førte til utligning, var Norge aldri i nærheten av å reise seg igjen.

De norske spillerne fortvilte da dommeren blåste av kampen. Stefan Johansen satte seg ned på banen, trakk drakta over hodet og hvilte hodet mellom knærne. Vegard Forren la seg rett ned på ryggen og stirret opp i den svarte Roma-himmelen.

Etter noen minutter tok Norge-spillerne seg tid til å applaudere de tilreisende supporterne, som måtte se EM-drømmen briste med kun minutter igjen på klokka.

La om taktikken

Landslagssjef Høgmo var ingen slagen mann etter kampen, og ga spillerne honnør for måten de hadde kjempet på.

Han synes imidlertid det var svært synd å få mål i mot på et tidspunkt da Italia ikke skapte mye.

– Vi legger om til 4-5-1, Tettey ligger og rydder foran, og vi begynner å få kontringer og vi har kula også en del. Veldig synd at det målet kommer akkurat der, men sånn er det, sa han.

Norsk vidunderscoring

Tettey scorer

ØYEBLIKKET: Alexander Tettey har sendt ballen i målet og Norge i ledelsen.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Etter 23 minutter fikk Norge fikk frispark noen meter inn på Italias halvdel, og frisparket fra Stefan Johansen hadde retning mot Alexander Søderlund. Han tapte duellen men ballen spratt ut i returrommet, der Alexander Tettey ladet venstrefoten.

Han traff ballen perfekt og tideler etterpå lå ballen i nettet bak Gianluca Buffon. Ikke siden eliteseriekampen mot Bodø/Glimt i 2009 har Tettey scoret mål så hyppig som i disse landslagsdagene.

Plutselig var han Norges toppscorer Tettey.

Med 1-0 til Norge, dreier alt seg om å beholde ledelsen til det er spilt 90 minutter.

Italia slo tilbake

Det holdt dessverre bare i 73. Alessandro Florenzi var kjapt frempå da Haitam Aleesami forsøkte å bryste ballen inn til Ørjan Håskjold Nyland. Ballen gikk ikke langt nok inn mot keeperen, og Florenzi kastet frem foten og dyttet inn utligningen.

En kostbar tabbe av Norges nye landslagsback i hans andre landskamp noensinne.

Etter det målet var det bare et tidsspørsmål før Italia avgjorde kampen. Norge så sluttkjørte ut, og etter 82 minutter fikk Graziano Pellè ballen ute til venstre, rappet til på direkten og sendte Italia opp i ledelsen og Norge til kvalifiseringsspill.

Der møter vi enten Sverige, Ukraina, Bosnia eller Ungarn.

Siste nytt

 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt av UEFA for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters
 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale