NRK Meny
Normal

Italia knuste drømmen etter tabbe: Norge 17 minutter unna EM

ROMA/OSLO (NRK): Haitam Aleesamis tabbe etter 73 minutter ble svært kostbar for Norge.

Florenzi scorer

VENDEPUNKTET: Alessandro Florenzi har satt inn utligningen for Italia.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Paradoksalt nok scoret Italia i en fase hvor vi hadde bedre kontroll. Det var selvfølgelig uheldig at målet kom slik, men Haitam var antakelig vår beste spiller gjennom 90 minutter, sier Per-Mathias Høgmo til pressen etter kampen.

Italia var det beste laget og vant kampen mot Norge fortjent, men allikevel sitter nok mange med en følelse av at dette kunne gått.

For i 73 minutter så alt så lovende ut. Selv om Norge ikke fikk hjelp av Malta, så ledet de kampen mot Italia på bortebane i lang tid.

Men etter tabben til Aleesami som førte til utligning, var Norge aldri i nærheten av å reise seg igjen.

De norske spillerne fortvilte da dommeren blåste av kampen. Stefan Johansen satte seg ned på banen, trakk drakta over hodet og hvilte hodet mellom knærne. Vegard Forren la seg rett ned på ryggen og stirret opp i den svarte Roma-himmelen.

Etter noen minutter tok Norge-spillerne seg tid til å applaudere de tilreisende supporterne, som måtte se EM-drømmen briste med kun minutter igjen på klokka.

La om taktikken

Landslagssjef Høgmo var ingen slagen mann etter kampen, og ga spillerne honnør for måten de hadde kjempet på.

Han synes imidlertid det var svært synd å få mål i mot på et tidspunkt da Italia ikke skapte mye.

– Vi legger om til 4-5-1, Tettey ligger og rydder foran, og vi begynner å få kontringer og vi har kula også en del. Veldig synd at det målet kommer akkurat der, men sånn er det, sa han.

Norsk vidunderscoring

Tettey scorer

ØYEBLIKKET: Alexander Tettey har sendt ballen i målet og Norge i ledelsen.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Etter 23 minutter fikk Norge fikk frispark noen meter inn på Italias halvdel, og frisparket fra Stefan Johansen hadde retning mot Alexander Søderlund. Han tapte duellen men ballen spratt ut i returrommet, der Alexander Tettey ladet venstrefoten.

Han traff ballen perfekt og tideler etterpå lå ballen i nettet bak Gianluca Buffon. Ikke siden eliteseriekampen mot Bodø/Glimt i 2009 har Tettey scoret mål så hyppig som i disse landslagsdagene.

Plutselig var han Norges toppscorer Tettey.

Med 1-0 til Norge, dreier alt seg om å beholde ledelsen til det er spilt 90 minutter.

Italia slo tilbake

Det holdt dessverre bare i 73. Alessandro Florenzi var kjapt frempå da Haitam Aleesami forsøkte å bryste ballen inn til Ørjan Håskjold Nyland. Ballen gikk ikke langt nok inn mot keeperen, og Florenzi kastet frem foten og dyttet inn utligningen.

En kostbar tabbe av Norges nye landslagsback i hans andre landskamp noensinne.

Etter det målet var det bare et tidsspørsmål før Italia avgjorde kampen. Norge så sluttkjørte ut, og etter 82 minutter fikk Graziano Pellè ballen ute til venstre, rappet til på direkten og sendte Italia opp i ledelsen og Norge til kvalifiseringsspill.

Der møter vi enten Sverige, Ukraina, Bosnia eller Ungarn.

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland