Islandske Maria Thorisdottir (22) debuterte mot Island

Norges fotballkvinner vant 1-0 over Island i Algarve Cup fredag. Med på laget var debutant Maria Thorisdottir – datteren til Norges landslagstrener i håndball.

Maria Thorisdottir

DEBUTERTE: Maria Thorisdottir spiller til daglig for Klepp IL.

Foto: Else Karin Stangeland / KLEPP IL

Thorir Hergeirsson

STOLT PAPPA: Thorir Hergeirsson er glad på datterens vegne.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Det er veldig gledelig. Jeg er glad på hennes vegne. Det er stort å få spille med flagget på brystet, sier pappa og Norges landslagstrener i håndball, Thorir Hergeirsson, til NRK.

Datteren Maria Thorisdottir debuterte for A-landslaget til Norges fotballkvinner fredag.

– Er det spesielt at hun debuterer mot Island?

– Ja, det er litt spesielt. Men selv om vi har vært mye på Island er hun født og oppvokst i Norge. Hun snakker og forstår islandsk, men hun ser på seg selv som norsk. Selv er jeg fortsatt mye islending, sier Hergeirsson.

– Island har imidlertid vært i Norge og sjekket henne ut. De har forsøkt å få henne til å spille for dem, men det har ikke vært et tema for Maria, legger han til.

Begynte å satse på fotball i høst

Maria Thorisdottir spiller til daglig fotball for Klepp IL. Pappa Thorir forteller at hun begynte å satse for fullt i høst.

Hun har spilt håndball og fotball siden hun var liten, og kombinert dem lenge. Det ble nok en for stor belastning på kroppen over tid. Maria har blant annet slitt med jumpers knee. Derfor la hun opp som håndballspiller og begynte å satse på fotball i høst, forteller han.

Thorisdottir var med U23-landslaget til La Manga i forrige uke.

– Hun hadde ikke forventet å få bli med A-landslaget allerede nå. Maria har lenge drømt om å få spille for et norsk landslag, sier en tydelig stolt pappa.

– Hva tenker du, som håndballtrener, at datteren din gjør det så bra på fotballbanen?

Emilie Haavi

SCORET MÅLET: Emilie Haavi.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO / Afp

– Jeg er litt annerledes enn mange andre foreldre. Det viktigste for meg er at barna har det gøy og trives. Om de driver idrett eller teater spiller ingen rolle. Så lenge det gir dem noe, sier han.

Haavi rettet opp inntrykket

Etter en skuffende opptreden i 1-2-tapet for USA i onsdagens åpningskamp, hadde landslagssjef Even Pellerud planer om å sette Emilie Haavi på benken i møtet med Island.

Men 22-åringen fikk sjansen i siste liten og svarte med å bli matchvinner.

– Emilie rettet opp inntrykket etter en under middels kamp mot USA. Hun gjorde en god kamp, sa Pellerud til NTB etter seieren.

Siste nytt

 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Fredrikstad ute trass siger

  Fredrikstad slo franske Besancon 26-22 i returkampen i kvaliken til EHF-cupen i handball for kvinner, men er likevel slått ut med 49-53 samanlagt.

  Andrea Rønning blei Fredrikstads toppscorar med 6 mål.

 • Levanger nede – Mjøndalen snubla

  Levanger tapte 0-1 for Florø og er klar for nedrykk frå 1. divisjon, tre rundar før slutt. Florø er berre målskilnaden bak Notodden på kvalikplass.

  Mjøndalen tok teten, trass i berre 1-1 mot Jerv. Aalesund kan ta toppen tilbake med siger i toppkampen mot Viking tysdag. Her er tabellen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann