Hopp til innhold

Island-treneren om å møte Norge: – Vi skal spille i et speil

REYKJAVÍK (NRK): Island og Norge er, ifølge trenerne, nesten identiske som lag. Norge-trener Lars Lagerbäck sier han aldri vært med på lignende.

kamp på ullevaal

LIKE LAG: Norge og Island er i helt ulike situasjoner, siden Island skal til VM og Norge skal ha sommerferie. Likevel er det mye annet som er likt mellom lagene. Her fra forrige møte for to år siden.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er interessant. Jeg har aldri vært med på at to lag spiller såpass likt som vi gjør, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Lørdag kveld spiller Norge og Island treningskamp i Reykjavík. For Island er kampen viktig oppkjøring til VM om to uker, mens Norge bruker kampen som trening til høstens Nations League (hvor det ligger EM-deltagelse i potten).

SOCCER-WORLDCUP-ICE/

Island-trener Heimir Hallgrímsson var Lagerbäcks assistenttrener.

Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

Selv om situasjonen er ulik, er det mye annet som er likt mellom Norge og Island. De to trenerne har begge uttalt at det blir som å «spille mot seg selv».

– På lagmøtet før kampen kommer jeg til å si at vi skal spille i et speil. Vi vet absolutt alt Norge vil prøve å gjøre. Og de vet nok alt om oss, også, sier Island-trener Heimir Hallgrímsson.

– Blir en utfordring for oss

Årsaken til likhetene skyldes nok mye trenernes felles bakgrunn. Lagerbäck var trener for Island frem til Hallgrímsson tok over for snart to år siden, og før den tid var islendingen Lagerbäcks assistent.

Filosofien og spillestilen de har valgt ligner. I tillegg mener de at selve spillergruppene har likheter. Begge er spente på hvordan dette vil påvirke kampen.

– Det er noen individuelle kvaliteter som kan avgjøre kampen, men jeg synes det blir veldig interessant å se hvordan vi vil takle et lag som ligner, og er så kompakte i forsvarsspillet sitt og gode på egen banehalvdel. Det blir en utfordring for oss. Det gjelder å komme bak dem og rundt dem. Siden begge spiller så kompakt blir nok duellspillet også viktig, sier Lagerbäck.

Norge møtte Island sist for to år siden, også da i treningskamp like før Island skulle til mesterskap. Norge vant 3-2, bare et par uker før Island dro til EM og tok seg helt til kvartfinalen.

SOCCER-WORLDCUP-ICE/

Island-spillerne på trening dagen før møtet med Norge.

Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

– Må vise at vi forbereder oss til VM

Hallgrimsson tar overhodet ikke lett på å møte Norge.

– Det vi må vise, er at vi forbereder oss til VM, mens Norge snart skal ha sommerferie. Hvis man ikke er motivert mot Norge, er noe veldig galt i laget vårt. Vi skal gjøre de samme tingene, men vi skal gjøre det raskere, med mer motivasjon og styrke, og så med noen taktiske grep jeg ikke skal ta her, sier han.

Både Island og Norge har hatt flere spillere med skadetrøbbel før kampen. For Norge har blant annet Joshua King slitt med en trøblete rygg, men han har meldt seg klar til kamp.

For Island er det store spørsmålet om profilen Gylfi Sigurðsson tar sjansen på å spille kampen. Everton-spilleren har slitt med skade, og vil muligens spare seg til VM.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal