NRK Meny
Normal

Selvmål kostet Island seieren - hør de islandske kommentatorenes fortvilelse

De var så nære, så nære, Island. Men med to minutter igjen glapp seieren, og det som sannsynligvis hadde vært en tur til sluttspillet.

Island ledet kampen mot Ungarn 1-0. To minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, utlignet Ungarn.

VIDEO: Hør de islandske kommentatorenes reaksjon da Sævarsson scoret i feil mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, scoret først for Island.

Men to minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, kom Ungarn fremover på siden. Et innlegg ble slått mellom forsvarerne til Island og keeper Halldorsson.

I et desperat forsøk på å klarere ballen strekker Birkir Sævarsson ut foten. Men ballen gikk feil vei, og Sævarsson satte ballen i eget mål.

– Vi er ekstremt skuffet. Vi var så nære å gå videre til sluttspillet. Å slippe inn et mål på den måten på slutten er ekstremt skuffende, sier Halldorsson.

– Han skulle bare meid den bort, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, om involveringen til Sævarsson.

Hør de islandske kommentatorenes reaksjon øverst i saken.

Superstjerna sendte Island til himmels

Den første omgangen var tett og jevn. Ungarn hadde ballen mest, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene.

Mot slutten av omgangen befant plutselig den ungarske keeperen seg på en aldri så liten bærtur. Han mistet ballen da han skulle plukke den ned i feltet. Kaos oppstod - og det endte med våre nordiske venner fikk straffe. Tvilsomt? Bedøm selv.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Bengt Eriksen.

VIDEO: Se straffesituasjonen.

Uansett om avgjørelsen var den rette eller ikke, scoret Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, på straffen. Det sendte sagaøya til himmels.

Fikk muligheten på overtid

Men der fikk de ikke være lenger enn i en times tid. Helt på tampen slapp de altså inn.

– Det er veldig skuffende. Vi klarte bare ikke å holde unna hele veien. Jeg må gi honnør til Ungarn som ikke ga opp. Det er kanskje et rettferdig resultat, men vi er selvsagt ekstremt skuffet, sier Islands Kolbeinn Sigthorsson.

Island fikk allikevel muligheten til å ta sin første mesterskapsseier noensinne. På overtid av overtiden fikk Island frispark i farlig posisjon. Fra 16 meter prøvde Sigurdsson seg. Skuddet gikk i muren og returen fra Gudjohnsen gikk utenfor.

– Vi var litt passive og spilte ikke så bra. Jeg vet ikke om det var nerver, men vi var ikke gode nok, sier keeper Halldorsson.

Våre nordiske venner står nå med to poeng etter to kamper. Med seier mot Østerrike i den siste kampen er de sensasjonelt videre i EM.

Siste nytt

 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld