NRK Meny
Normal

Selvmål kostet Island seieren - hør de islandske kommentatorenes fortvilelse

De var så nære, så nære, Island. Men med to minutter igjen glapp seieren, og det som sannsynligvis hadde vært en tur til sluttspillet.

Island ledet kampen mot Ungarn 1-0. To minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, utlignet Ungarn.

VIDEO: Hør de islandske kommentatorenes reaksjon da Sævarsson scoret i feil mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, scoret først for Island.

Men to minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, kom Ungarn fremover på siden. Et innlegg ble slått mellom forsvarerne til Island og keeper Halldorsson.

I et desperat forsøk på å klarere ballen strekker Birkir Sævarsson ut foten. Men ballen gikk feil vei, og Sævarsson satte ballen i eget mål.

– Vi er ekstremt skuffet. Vi var så nære å gå videre til sluttspillet. Å slippe inn et mål på den måten på slutten er ekstremt skuffende, sier Halldorsson.

– Han skulle bare meid den bort, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, om involveringen til Sævarsson.

Hør de islandske kommentatorenes reaksjon øverst i saken.

Superstjerna sendte Island til himmels

Den første omgangen var tett og jevn. Ungarn hadde ballen mest, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene.

Mot slutten av omgangen befant plutselig den ungarske keeperen seg på en aldri så liten bærtur. Han mistet ballen da han skulle plukke den ned i feltet. Kaos oppstod - og det endte med våre nordiske venner fikk straffe. Tvilsomt? Bedøm selv.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Bengt Eriksen.

VIDEO: Se straffesituasjonen.

Uansett om avgjørelsen var den rette eller ikke, scoret Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, på straffen. Det sendte sagaøya til himmels.

Fikk muligheten på overtid

Men der fikk de ikke være lenger enn i en times tid. Helt på tampen slapp de altså inn.

– Det er veldig skuffende. Vi klarte bare ikke å holde unna hele veien. Jeg må gi honnør til Ungarn som ikke ga opp. Det er kanskje et rettferdig resultat, men vi er selvsagt ekstremt skuffet, sier Islands Kolbeinn Sigthorsson.

Island fikk allikevel muligheten til å ta sin første mesterskapsseier noensinne. På overtid av overtiden fikk Island frispark i farlig posisjon. Fra 16 meter prøvde Sigurdsson seg. Skuddet gikk i muren og returen fra Gudjohnsen gikk utenfor.

– Vi var litt passive og spilte ikke så bra. Jeg vet ikke om det var nerver, men vi var ikke gode nok, sier keeper Halldorsson.

Våre nordiske venner står nå med to poeng etter to kamper. Med seier mot Østerrike i den siste kampen er de sensasjonelt videre i EM.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo
EM svømming
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge