Selvmål kostet Island seieren - hør de islandske kommentatorenes fortvilelse

De var så nære, så nære, Island. Men med to minutter igjen glapp seieren, og det som sannsynligvis hadde vært en tur til sluttspillet.

Island ledet kampen mot Ungarn 1-0. To minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, utlignet Ungarn.

Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, scoret først for Island.

Men to minutter før slutt, etter et voldsomt press i den andre omgangen, kom Ungarn fremover på siden. Et innlegg ble slått mellom forsvarerne til Island og keeper Halldorsson.

I et desperat forsøk på å klarere ballen strekker Birkir Sævarsson ut foten. Men ballen gikk feil vei, og Sævarsson satte ballen i eget mål.

– Vi er ekstremt skuffet. Vi var så nære å gå videre til sluttspillet. Å slippe inn et mål på den måten på slutten er ekstremt skuffende, sier Halldorsson.

– Han skulle bare meid den bort, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, om involveringen til Sævarsson.

Hør de islandske kommentatorenes reaksjon øverst i saken.

Superstjerna sendte Island til himmels

Den første omgangen var tett og jevn. Ungarn hadde ballen mest, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene.

Mot slutten av omgangen befant plutselig den ungarske keeperen seg på en aldri så liten bærtur. Han mistet ballen da han skulle plukke den ned i feltet. Kaos oppstod - og det endte med våre nordiske venner fikk straffe. Tvilsomt? Bedøm selv.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Bengt Eriksen.

Uansett om avgjørelsen var den rette eller ikke, scoret Islands store stjerne, Gylfi Sigurdsson, på straffen. Det sendte sagaøya til himmels.

Fikk muligheten på overtid

Men der fikk de ikke være lenger enn i en times tid. Helt på tampen slapp de altså inn.

– Det er veldig skuffende. Vi klarte bare ikke å holde unna hele veien. Jeg må gi honnør til Ungarn som ikke ga opp. Det er kanskje et rettferdig resultat, men vi er selvsagt ekstremt skuffet, sier Islands Kolbeinn Sigthorsson.

Island fikk allikevel muligheten til å ta sin første mesterskapsseier noensinne. På overtid av overtiden fikk Island frispark i farlig posisjon. Fra 16 meter prøvde Sigurdsson seg. Skuddet gikk i muren og returen fra Gudjohnsen gikk utenfor.

– Vi var litt passive og spilte ikke så bra. Jeg vet ikke om det var nerver, men vi var ikke gode nok, sier keeper Halldorsson.

Våre nordiske venner står nå med to poeng etter to kamper. Med seier mot Østerrike i den siste kampen er de sensasjonelt videre i EM.

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

• Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

Casper Ruud i Barcelona
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

Tobias Foss
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)