Frankrike - Island med islandsk kommentator.

Island EM-spesial

Oppsummert

 • 21.00: Frankrike - Island med den islandske kommentator Guðmundur Benediktsson, «Gummi Ben».
 • Vi gjør oppmerksom på at på grunn av rettigheter, ligger lyden noen sekunder bak bildet.
 • Effektive Island

  Island har skåra seks mål på dei 30 skotsjansane dei har hatt i EM. Det tilsvarar ein effektivitet på 20%. Frankrike har skåra like mange mål på 72 skot, ein effektivitet på 8%

 • Island-fever på Figgjo

  I kveld heile Figgjo Islandfans. Islandspelar Birkir Bjarnason flytta dit som 11-åring, og spelte lenge for klubben før han reiste vidare til Viking. I kveld skal bygda heie han fram frå klubbhuset i Sandnes.

 • Kontinuitet

  Island har stilt med akkurat lik startellevar i alle EM-kampane. Det er første gong i historia at eit lag stiller med samme lag i fem EM-kampar på rad

 • – Me har god sjanse til å vinne

  Islands trenar Lars Lagerbäck er optimistisk før møtet med Frankrike. – Eg seier alltid at ein har ein realstisk sjanse i fotball. Frankrike er litt favorittar i denne kampen, men eg vil ikkje kalle dei store favorittar.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Koen van Weel / Afp
Antonia Conte har en noe mer utagerende stil på sidelinjen enn sin svenske trenerkollega
RUVs kommentator Guðmundur Benediktsson har blitt kjent gjennom mesterskapet. Hans kommentering er ikke mindre moro nå heller.

Siste nytt

 • WADA-arbeid i Russland forsinket

  WADA-ekspertene, som er i Moskva for å hente ut databasen til antidopinglaboratoriet i byen, er forsinket med arbeidet. Det opplyser en talsperson for WADA overfor AFP tirsdag. Ekspertene begynte med arbeidet sist torsdag.

  Moskva laboratoriet
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny remis for Magnus Carlsen

  Det ble nok en remis for Magnus Carlsen i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Det er Carlsens fjerde strake remis i turneringen. Russiske Vladimir Kramnik var tirsdagens motstander. Onsdag møter Carlsen Jorden van Foreest.

  Ny remis for Magnus Carlsen.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Stjernen ble norgesmester

  Andreas Stjernen er norgesmester i stor bakke. Han vant konkurransen på hjemmebane i Granåsen foran landslagskollegaene Johann André Forfang og Robert Johansson. Sistnevnte kapret en pallplass tross et fall etter et hopp på 141 meter i 1. omgang.

  NM hopp 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal