NRK Meny
Frankrike - Island med islandsk kommentator.

Island EM-spesial

Oppsummert

 • 21.00: Frankrike - Island med den islandske kommentator Guðmundur Benediktsson, «Gummi Ben».
 • Vi gjør oppmerksom på at på grunn av rettigheter, ligger lyden noen sekunder bak bildet.
 • Effektive Island

  Island har skåra seks mål på dei 30 skotsjansane dei har hatt i EM. Det tilsvarar ein effektivitet på 20%. Frankrike har skåra like mange mål på 72 skot, ein effektivitet på 8%

 • Island-fever på Figgjo

  I kveld heile Figgjo Islandfans. Islandspelar Birkir Bjarnason flytta dit som 11-åring, og spelte lenge for klubben før han reiste vidare til Viking. I kveld skal bygda heie han fram frå klubbhuset i Sandnes.

 • Kontinuitet

  Island har stilt med akkurat lik startellevar i alle EM-kampane. Det er første gong i historia at eit lag stiller med samme lag i fem EM-kampar på rad

 • – Me har god sjanse til å vinne

  Islands trenar Lars Lagerbäck er optimistisk før møtet med Frankrike. – Eg seier alltid at ein har ein realstisk sjanse i fotball. Frankrike er litt favorittar i denne kampen, men eg vil ikkje kalle dei store favorittar.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Koen van Weel / Afp
Antonia Conte har en noe mer utagerende stil på sidelinjen enn sin svenske trenerkollega
RUVs kommentator Guðmundur Benediktsson har blitt kjent gjennom mesterskapet. Hans kommentering er ikke mindre moro nå heller.

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld