Hopp til innhold

Ishockey, eliteserien 2021/22

 • Kan miste resten av NM-finalane

  Storhamar risikerer å miste sin kaptein Patrick Thoresen i NM-finalen etter at det kokte over i den andre finalekampen. Han er meldt til disiplinærutvalet.

  Thoresen og Stavanger-profilen Tommy Kristiansen fekk begge 20 + 5 minutt straff etter å ha banka på kvarandre. TV-bileta viser at Thoresen krysstaklar ein motspelar i stor fart.

  Seint onsdag kveld var TV 2 i kontakt med Players Safety-utvalet i ishockeyforbundet. Da hadde dei ingen planar om å rapportere inn situasjonen med Thoresen. Torsdag morgon hadde dei sett situasjonen på nytt. No er han rapportert inn til Disiplinærutvalet.

  Det blir stadfesta av Lars Olav Gaden i Players Safety-utvalet til TV 2.

  – Det er revurdert etter nye bilete, skriv han.

  Den tredje kampen i NM-finaleserien skal spelast i Stavanger fredag, og den fjerde går i Hamar søndag. Stavanger leier 2–0 i kampar.

  Storhamar
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Oilers doblet forspranget etter overtidsmål

  Stavanger Oilers doblet forspranget i jakten på NM-pokalen i ishockey. Tirsdag ble Steven Whitney matchvinner i 2-1-seieren borte mot Storhamar.

  Amerikaneren løftet pucken opp i krysset med under sju minutter igjen av ordinær tid. Vinnermålet kom da Oilers hadde fordel av å være i overtall. Det var deres første seier i Hamar på to år.

  Dermed fulgte rogalendingene opp mandagens 6-0-nedsabling av et redusert Storhamar-lag. Lagene møtes på nytt i Stavanger fredag i en serie som spilles best av sju kamper.

  NM-sluttspill ishockey: Storhamar - Stavanger Oilers.
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar nær NM-finale etter storseier

  Storhamar feide over Stjernen på hjemmeis og vant 5-0 i den fjerde semifinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey. Dermed leder de 3-1 i best av sju-serien.

  Patrick Thoresen, Jacob Noer (2), Lane Scheidl, Patrick Elvsveen og scoret målene for Hamar-laget i en kamp som ble avgjort i midtperioden.

  Med seieren er Storhamar oppe i 3-1 sammenlagt, og det betyr at de får tre sjanser til å avgjøre semifinalen. Første matchball kommer i Stjernehallen fredag.

  (NTB)

  NM ishockey, andre semifinale: Stjernen-Storhamar (1-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Ishockey: Stavanger én seier unna finaleplass

  Stavanger Oilers slo Sparta 3-2 i en jevnspilt hjemmekamp i NM-semifinalen tirsdag og leder 3-2 i best av 7-serien.

  Det betyr at Stavanger er én seier unna finaleplass. Første matchball kommer i Sparta Amfi torsdag. Tap der vil gi hjemmefordel i en sjuende og avgjørende kamp.

  Lagene fulgte hverandre tett tirsdag kveld, og backen Martin Lefebvre ble matchvinner for vertene seks minutter ut i den siste perioden.

  Tidligere hadde Sparta utlignet Stavangers ledelse to ganger. Markus Søberg og Jarrett Burton scoret for hjemmelaget, mens Daniel Olsson Trkulja og Calle Spaberg Olsen sto bak Spartas mål.

  (©NTB)

  Eliteserien i ishockey 2021: Manglerud - Stavanger (0-3)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Sparta vant i Stavanger – koblet grepet i NM-semifinalen

  På få dager har Sparta gått fra å være bakpå til å lede semifinaleserien mot ligamester Stavanger Oilers i NM-sluttspillet i ishockey. Gjestene vant 2-1 fredag.

  Kristian Jakobsson ble matchvinner med sin overtallsscoring et kvarter ut i midtperioden. Stavanger Oilers greide ikke å svare og er avhengig av å vinne i Sarpsborg på en av sine neste bortekamper for å ta seg til finalen.

  Sparta innledet semifinaleserien med et 4-5-tap mandag, men to døgn senere var lagene like langt. Da ble det 3-2 i egen hall.

  Henrik Knold tok Sparta i føringen etter knapt sju minutters spill fredag. Oilers utlignet ved Steven Whitney innenfor kampens åpningskvarter.

  Fjerde kamp mellom lagene spilles i Sarpsborg søndag. (NTB)

  Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste