NRK Meny
Normal

– Min bestevenn har den vakreste dagen i sitt liv, og på min telefon er det hat

Isabelle Pedersen la ut et bilde fra bestevennens bryllup i et sosialt medium. Reaksjonene nekter hun å akseptere.

Isabelle Pedersen og Sindre Busk Witzøe

STRÅLENDE DAG: Sist lørdag feiret Isabelle Pedersen bestevennen Sindre Busk Witzøes bryllup. De lar ikke netthetsen kaste skygger over begivenheten.

Foto: Privat

– I utgangspunktet blir jeg provosert. Så blir jeg oppgitt, og samtidig må jeg le. For hvis du ikke har noe bedre å gjøre på en lørdag ettermiddag enn å sitte og slenge drit, da har du et veldig trist liv.

Isabelle Pedersen er fortsatt opprørt etter opplevelsen sist lørdag.

Da var hun i bryllupet til bestevennen, Sindre Busk Witzøe. På ettermiddagen la hun ut et bilde av det nybakte ekteparet, to menn som feirer sin kjærlighet på kirketrappen, på Instagram.

 • Her er bildet, som NRK viser med parets samtykke.
Laster Instagram-innhold

– Uakseptabelt

Under middagen oppdaget hun at det var kommet mange kommentarer under bildet av det lykkelige paret.

Ikke alt var lykkønskninger.

– Min bestevenn har den vakreste dagen i sitt liv, og på min telefon er det hat, konstaterer Pedersen.

Flere ga i klartekst uttrykk for hva de synes om homofili og om at den norske hekkeløperen la ut bilder av bestevennens bryllup.

NRK ønsker ikke å videreformidle kommentarene. Flere av dem er dessuten slettet.

Pedersens svar ligger der fortsatt.

– Jeg skrev en melding tilbake om at jeg står for menneskerettigheter og homofiles rettigheter. Jeg har ingen interesse av å høre på andres sinne. Nedlatende og homofobiske kommentarer er respektløst og totalt uakseptabelt i mine øyne, sier hun.

Mistet følgere

Den norske friidrettsstjernen forventer ikke at alle skal dele hennes syn.

– Mange er lært opp til at det er feil ut fra tradisjon, kultur og religion, erkjenner hun.

– Men du trenger ikke ut med en sånn type meldinger bare fordi du har lyst til å være slem. Det er kjempevakkert at to mennesker som elsker hverandre skal få lov til å gifte deg. Man trenger ikke ytre sårende meninger mot kjærlighet.

Det er ikke første gang Isabelle Pedersen opplever hets i sosiale medier. Før VM i 2015 fikk hun beskjed om at hun så utrent ut.

– Det er ingen regler på sosiale medier, bare sosiale normer. Blir hetsen for stor, kan du selvfølgelig politianmelde, men vi har ikke de samme reglene som om du står ansikt til ansikt. Man kan skjule seg mer, sier Pedersen.

Hun vil fortsette å si fra når hun føler grensene brytes for hva som er akseptabelt, selv om det fører til at hun mister følgere. Av og til er det nettopp det hun ønsker.

– Hvis du ikke liker det som skjer, så vær så snill og forlat siden min. Dette er den jeg er. Vil du ikke følge meg, så er det greit, og det var det mange som sluttet å gjøre, sier hun.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal