Hopp til innhold

Isabelle Pedersen om den tøffe tiden: – Bånn i bøtta

Isabelle Pedersen er omsider klar for OL, men tiden før den endelige beskjeden kom var tøff for den lidenskapelige hekkeløperen.

Isabelle Pedersen

TUNG TID: Isabelle Pedersen forteller om en tøff tid før hun fikk beskjed om at hun fikk være med til Rio.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Isabelle Pedersen var sønderknust etter at hun ikke klarte å ta seg videre til EM-finalen på 100 meter hekk for tre uker siden. Tiden 13.20 var også langt fra OL-kravet, og Pedersen strigråt i tro om at hun gikk glipp av OL i Rio.

En drøy uke senere ble det klart at Pedersen likevel fikk OL-plass. Nå snakker hun ut om tiden fra EM-fadesen til gladmeldingen kom.

– Det var masse følelser fra EM-semifinalen frem til den fredagen. Det var noen tøffe dager, sier Pedersen.

– Jeg var egentlig sikker på at jeg hadde den billetten fra i fjor, siden jeg hadde løpt innenfor tiden flere ganger. Så gikk ikke sesongen helt som vi håpet i begynnelsen og da trodde jeg faktisk at jeg hadde mistet den. Så å da få den var en kjempelettelse, sier hun.

– Jeg er utrolig lidenskapelig

Det var i et intervju med NRK etter semifinalen i EM at Pedersen ikke klarte å holde følelsene tilbake. Nå forteller hun hvordan hun opplevde det.

– Det er jo et menneske som står der. Idrettsutøver er liksom en del av jobben din, en del av livet vårt. Det er kun noen år av livet vi får lov til å gjøre det. Å da vite at det kanskje skal gå mange år til, og kanskje du aldri får den sjansen igjen. Da kjente jeg bare at det var bånn i bøtta.

At det var tøft for hekkeløperen levnes det liten tvil om, for da NRK viser henne intervjuet, tre uker etter hendelsen, feller hun igjen en tåre.

– Jeg må jo si at når jeg ser det intervjuet, så klarte jeg å ta meg godt sammen. Jeg slet veldig mye og i begynnelsen hadde jeg bare lyst til å gjemme meg og bli borte, sier hun.

– Det virker som det er mye følelser i deg?

– Jeg tror ikke nødvendigvis jeg er så følsom, jeg tror det heller er det at jeg er lidenskapelig. Utrolig lidenskapelig.

– Forventer årsbeste

Om en uke reiser Pedersen til Rio og 24-åringen sliter med å forstå hvor stort det egentlig er å få delta i de olympiske lekene.

– På en måte så har det ikke gått helt opp at det faktisk er OL, det virker egentlig bare som et hvilket som helst annet mesterskap. Men jeg tror at når jeg går inn i OL-leiren så blir det litt "ja, nå skjer det ja".

På spørsmål om hva hun forventer av seg selv under lekene er bergenseren klar.

– Jeg forventer at jeg presterer bra og gjør årsbeste, sier hun.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal