Isabelle Pedersen med stikk til svenskene: – Dere er langt, langt nede på listen

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen ønsket større entusiasme fra det svenske publikummet under Diamond League i Stockholm.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, isabelle pedersen

JUBEL: Isabelle Pedersen var godt fornøyd med publikum under Bislett Games.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hekkeløperen løp inn til sjuendeplass med tiden 12.82, noen hundredeler bak den norske rekorden på 12.74. Pedersen var fornøyd med løpet, men mente det svenske klimaet var brutalt.

– Det er helt grill vær i dag. Nesten som å trene om morgenen på Kingston, Jamaica. Det er lenge siden jeg har blitt så pakket av varme.

Men liker ikke sprintere varme?

– Jo, men her er det så høy luftfuktighet. Det er akkurat samme temperatur som i Oslo – som var helt nydelig, men vi har tørr luft.

Tause svensker

En sprudlende Isabelle Pedersen fyrte opp under rivaliseringen mellom Norge og Sverige, ved å gi det svenske publikummet noen tips om forbedringer til neste gang.

– Stockholm, beklager, dere er langt, langt nede på listen. Da vi sto i Oslo og de gikk gjennom feltet, så klappet publikum på alle. Her var det Sverige på åttende bane som fikk mest, forteller hun NRK.

Pedersen forstår selvfølgelig at de svenske friidrettsheltene får litt ekstra applaus, men følte at entusiasmen for de andre utøverne kunne vært bittelitt større.

– På tresteg i Oslo kunne utøverne gjøre et klapp, så var det to tusen mennesker som begynte å klappe. Oslo var helt enestående på torsdag, forteller Pedersen mens hun ler.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

VARMT: Selv om det var varmt, så føltes beina bedre enn på Bislett.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tysk EM-jubel

Hekkeløperen ser fram til friidretts-EM i august, og har stor tro på det tyske publikummet.

– Tyskerne er sportsentusiaster, litt sånn som det var i Oslo. Du får et enormt trykk og elektrisitet, som du bare suger til deg, smiler hun.

Noen vil si du er subjektiv?

– Nei, da utøverne gikk ut av Bislett var de ekstremt fornøyd med publikum. Jeg er veldig glad for at man er entusiastisk for sine egne, men det er jo masse gode resultater her i Stockholm. Så Oslo var bedre i år, det var det, konkluderer Isabelle Pedersen.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion, Isabelle Pedersen

KLAR: Isabelle Pedersen føler hun er på det nivået hun skal være før EM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria