NRK Meny
Normal

Isabelle Pedersen med stikk til svenskene: – Dere er langt, langt nede på listen

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Isabelle Pedersen ønsket større entusiasme fra det svenske publikummet under Diamond League i Stockholm.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, isabelle pedersen

JUBEL: Isabelle Pedersen var godt fornøyd med publikum under Bislett Games.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hekkeløperen løp inn til sjuendeplass med tiden 12.82, noen hundredeler bak den norske rekorden på 12.74. Pedersen var fornøyd med løpet, men mente det svenske klimaet var brutalt.

– Det er helt grill vær i dag. Nesten som å trene om morgenen på Kingston, Jamaica. Det er lenge siden jeg har blitt så pakket av varme.

Men liker ikke sprintere varme?

– Jo, men her er det så høy luftfuktighet. Det er akkurat samme temperatur som i Oslo – som var helt nydelig, men vi har tørr luft.

Tause svensker

En sprudlende Isabelle Pedersen fyrte opp under rivaliseringen mellom Norge og Sverige, ved å gi det svenske publikummet noen tips om forbedringer til neste gang.

– Stockholm, beklager, dere er langt, langt nede på listen. Da vi sto i Oslo og de gikk gjennom feltet, så klappet publikum på alle. Her var det Sverige på åttende bane som fikk mest, forteller hun NRK.

Pedersen forstår selvfølgelig at de svenske friidrettsheltene får litt ekstra applaus, men følte at entusiasmen for de andre utøverne kunne vært bittelitt større.

– På tresteg i Oslo kunne utøverne gjøre et klapp, så var det to tusen mennesker som begynte å klappe. Oslo var helt enestående på torsdag, forteller Pedersen mens hun ler.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

VARMT: Selv om det var varmt, så føltes beina bedre enn på Bislett.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tysk EM-jubel

Hekkeløperen ser fram til friidretts-EM i august, og har stor tro på det tyske publikummet.

– Tyskerne er sportsentusiaster, litt sånn som det var i Oslo. Du får et enormt trykk og elektrisitet, som du bare suger til deg, smiler hun.

Noen vil si du er subjektiv?

– Nei, da utøverne gikk ut av Bislett var de ekstremt fornøyd med publikum. Jeg er veldig glad for at man er entusiastisk for sine egne, men det er jo masse gode resultater her i Stockholm. Så Oslo var bedre i år, det var det, konkluderer Isabelle Pedersen.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion, Isabelle Pedersen

KLAR: Isabelle Pedersen føler hun er på det nivået hun skal være før EM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM