Pedersen dropper VM - Rodal skeptisk til nytt treningsopplegg

Isabelle Pedersen (27) har bestemt seg for å avslutte sesongen etter en sommer med skuffende resultater. NRK-ekspert Vebjørn Rodal mener hun har bommet med sitt nye treningsopplegg.

Isabelle Pedersen

IKKE I FORM: Isabelle Pedersen ser nå frem mot OL i Tokyo neste sommer.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Etter en tung sesong for den norske hekkeløperen, har hun nå tatt avgjørelsen om å droppe VM og avbryte sesongen.

– Etter en lang sesong hvor jeg har jobbet veldig hardt med å sikre at treningsmiljøet og alt rundt meg er strukturert og på plass for å kunne takle kravene for resten av min karriere, har jeg og teamet rundt meg tatt beslutningen om å fokusere på å gjøre de riktige grepene inn mot det som vil være det viktigste mesterskapet i min karriere; OL i Tokyo neste sesong, sier Isabelle Pedersen i en pressemelding onsdag.

Isabelle Pedersen

NM-GULL: Isabelle Pedersen under NM på Hamar tidligere i måneden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det vil innebære en full innendørssesong, som også inkluderer innendørs-VM i Nanjing, og deretter bygge sesongen inn i OL i Tokyo, forteller hun.

Usikker på nytt opplegg

Før sesongen endret Pedersen treningsopplegget.

Hun reiste til Los Angeles og ble en del av gruppa til VM-sølvvinner på 110 meter hekk fra 2013, Ryan Wilson. Endringene har vært store. Det har blant annet vært to treningsøkter fire dager i uka, og tre dager treningsfri.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er ikke overbevist om at det var et klokt valg av hekkeløperen. Han tror den svake sesongen skyldes den plutselige endringen av treningsopplegget.

– Det er naturlig å tenke det. Hun skiftet treningsregime, som var ganske forskjellig fra det hun hadde før. Resultatene har uteblitt og det er relativt stor forskjell på det beste hun gjorde i fjor og det beste hun har gjort i år.

Vebjørn Rodal

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

For årets sesong har ikke svart til forventningene for Pedersen. Sesongens tider har vært et lite stykke bak VM-kravet på 12.98, mens hun i juli i fjor satt personlig rekord med 12,72. Pedersen har en sesongbeste fra Bislett på 13.08.

– Jeg ville kanskje forsøkt å finne tilbake til suksessformelen fra tidligere. For hun viser oss at hun er veldig god på sitt beste. Neste år er det OL, og antagelig Isabelle Pedersens siste OL-mulighet. Da må hun gjøre alt riktig, sier Rodal

– Jeg er ikke så sikker på om det hun har gjort i år, har vært riktig. Så hun må ta noen grundige vurderinger rundt det. Det er flere faktorer som mangler, legger han til.

– Langsiktig strategi

«Team Pedersen» ser det på en litt annen måte. Da 27-åringen reiste til USA før denne sesongen, var det ikke med tanke på årets VM.

– Treningsstilen er mye mer en langsiktig strategi, hvor det tar lengre tid å tilpasse seg treningen, miljøet og strategien som treneren har lagt opp til. Det er et skritt tilbake for å kunne ta to frem. Vi visste det ville bli vanskelig i år, men jeg tror hun vil se mye bedre ut når det virkelig gjelder i OL, sier utøverens manager Mario Bassani til NRK.

– Hun er mye bedre i detaljene i treningen og bedre på det tekniske, som hun har jobbet med i flere år, men å få det ut i konkurranse er noe annet. Det er ikke en prosess som er løst på under et år, men en strategi for fremtiden, forklarer han videre.

Også Rodal synes det er fornuftig av Pedersen å avbryte sesongen nå.

– Jeg synes det høres ut som et fornuftig valg fra Isabelle sin side. Hun har gjennom hele sesongen strevet med å finne tilbake til fjorårsnivået sitt, sier han.

Falt tidligere i sommer

Pedersen sa til NRK i et intervju 10. august at hun har hatt vondt i skuldre, bryst, rygg, hofte og hamstring (lår) etter fall under trening før Bislett Games og under et stevne i Finland.

– Når man først faller så får man jo en angst og blir livredd, hvis man ikke reiser seg igjen og begynner på nytt med en gang. Hvis ikke er man jo ferdig, og det vil ta måneder før man kommer tilbake. Det har vi gjort, men kroppen har ikke hatt sjans til å holde tempoet. Derfor har det gått litt treigt nå, sa hun.

Til tross for at Pedersen ikke har greid VM-kravet, hadde hun likevel fått reise til VM. Hun er nemlig på listen over utøvere som automatisk får en VM-invitasjon, all den tid ikke nok utøvere har klart kravet i deres øvelser.

Nå velger hun altså likevel å droppe mesterskapet. VM i friidrett arrangeres fra 28. september.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal