NRK Meny
Normal

Irritert Nadal slo Söderling

Nadal-Söderling-kampen avgjort. - Han oppførte seg på verst mulig måte, sa Nadal om Söderling etter at kampen var avgjort.

Nadal
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Rafael Nadal trengte 20 minutter og fem matchballer onsdag for å avgjøre kampen mot Robin Söderling, som hadde side lørdag pga. stadige regnavbrudd.

Break point til Söderling

Spillerne gikk på banen på stillingen 2-2 i sett og 4-4 i femte onsdag, Söderling hadde et break point på stillingen 5-5, men  Nadal reddet seg inn og kom voldsomt tilbake.

Andreseeden gjorde det likevel tøft for seg selv da han sløste bort fire matchballer før Søderling slo en for lang ball.

Kunne avgjort det mandag

Nadal hadde allerede hatt én matchball mandag i tie-breaket i tredjesettet, etter enkelt å ha vunnet de to første settene.

Men Søderling vant til slutt tredjesettet, og svensken kom seg inn i kampen igjen - og vant fjerdesettet, før Nadal endelig klarte å få has på svensken i femte onsdag formiddag.

 

 

Nadal og Søderling
Foto: Scanpix/AFP

Sur spanjol

Etter kampen var spanjolen letta, men irritert. På motstander Robin Söderling:

- Han oppførte seg på verst mulig måte uneder kampen og i garderoben under regnavbruddene. På slutten av kampen var det såvidt han ville håndhilse på meg, sa en irritert Nadal på pressekonferansen.

Söderling nappet seg selv i shortsen, og kikket mot Nadal under kampen, til latter fra publikum. Det skal ha vært et pek rettet mot Nadals spesielle rituale der han retter på kortbuksebne sine, eller trusa under.

- Jeg tenkte bare på kampen, sukket Nadal.

Uforstående svenske

Da Söderling entret pressekonferansen haglet spørsmålene rundt påstandene fra Nadal. Hva skjedde der ute? Hvorfor misliker du Nadal? Hva er det mellom dere? Hvorfor var det så dårlig stemning?

- Jeg vet ikke hva han prater om, sa Söderling.

- Det får stå for hans regning, jeg ville ikke snakket dritt om en annen spiller til pressen. Om han synes jeg opførte meg dårlig der ute, så er det uvesentlig for meg, avsluttet en lettere irritert Söderling.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg