Irritert Nadal slo Söderling

Nadal-Söderling-kampen avgjort. - Han oppførte seg på verst mulig måte, sa Nadal om Söderling etter at kampen var avgjort.

Nadal
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Rafael Nadal trengte 20 minutter og fem matchballer onsdag for å avgjøre kampen mot Robin Söderling, som hadde side lørdag pga. stadige regnavbrudd.

Break point til Söderling

Spillerne gikk på banen på stillingen 2-2 i sett og 4-4 i femte onsdag, Söderling hadde et break point på stillingen 5-5, men  Nadal reddet seg inn og kom voldsomt tilbake.

Andreseeden gjorde det likevel tøft for seg selv da han sløste bort fire matchballer før Søderling slo en for lang ball.

Kunne avgjort det mandag

Nadal hadde allerede hatt én matchball mandag i tie-breaket i tredjesettet, etter enkelt å ha vunnet de to første settene.

Men Søderling vant til slutt tredjesettet, og svensken kom seg inn i kampen igjen - og vant fjerdesettet, før Nadal endelig klarte å få has på svensken i femte onsdag formiddag.

 

 

Nadal og Søderling
Foto: Scanpix/AFP

Sur spanjol

Etter kampen var spanjolen letta, men irritert. På motstander Robin Söderling:

- Han oppførte seg på verst mulig måte uneder kampen og i garderoben under regnavbruddene. På slutten av kampen var det såvidt han ville håndhilse på meg, sa en irritert Nadal på pressekonferansen.

Söderling nappet seg selv i shortsen, og kikket mot Nadal under kampen, til latter fra publikum. Det skal ha vært et pek rettet mot Nadals spesielle rituale der han retter på kortbuksebne sine, eller trusa under.

- Jeg tenkte bare på kampen, sukket Nadal.

Uforstående svenske

Da Söderling entret pressekonferansen haglet spørsmålene rundt påstandene fra Nadal. Hva skjedde der ute? Hvorfor misliker du Nadal? Hva er det mellom dere? Hvorfor var det så dårlig stemning?

- Jeg vet ikke hva han prater om, sa Söderling.

- Det får stå for hans regning, jeg ville ikke snakket dritt om en annen spiller til pressen. Om han synes jeg opførte meg dårlig der ute, så er det uvesentlig for meg, avsluttet en lettere irritert Söderling.

Siste nytt

  • Kanonløp av Lorentzen

    Håvard Holmefjord Lorentzen satte nok en strålende
    personlig rekord på 500 meter under verdenscupløpene på skøyter i Astana søndag. Til tross for en litt nølende åpning klokket han inn til 34,87. Det var personlig rekord med 22 hundredeler. Ikke rart bergenseren knyttet neven etter målgang. Han ble til slutt nummer ti på distansen.

    Lorentzen setter ny personlig rekord på 500m.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skøyter
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup hopp
V-cup hopp menn
V-cup hopp menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter
Sport i dag
Sport i dag
Kvalifisering til eliteserien: Stabæk - Jerv