Irritert Johaug utklasset alle på stafetten

Ingen kunne måle seg med råsterke Therese Johaug under stafetten på Lillehammer søndag.

Therese Johaug er kjent for å sprinte opp bakkene og øke ledelsen. Det var ikke et unntak på stafetten heller. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Her setter Johaug inn støtet og øker ledelsen.

Lørdag ble hun utklasset av Justyna Kowalczyk, og endte på en litt skuffende 4. plass under 10 kilometeren.

Søndag koblet en offensiv «Duracell-Therese» inn femtegiret på 2. etappe, og parkerte konkurrentene i løpet av sine fem kilometer.

Ved veksling hadde Johaug sikret Norge et forsprang på 38,5 sekunder.

– Jeg var mye mer på hugget i dag. Det var en litt annen kropp som stilte til start. Jeg var nok litt irritert etter løpet i går, sier Johaug til NRK.

– Det gikk mer av seg selv, og jeg klarte å få til den snerten som jeg manglet i går. Jeg fikk ut det jeg var god for på denne etappen, forteller hun fornøyd.

Saken fortsetter under video

Therese Johaug hadde ikke en god dag i langrennssporet i går, det var ikke tilfellet i på søndagens stafett. Reporter: Ida Nysæter Rasch

VIDEO: Jeg var mye mer på hugget i dag , forteller Johaug.

Skyhøye favoritter

Norge var naturlig nok skyhøye favoritter foran søndagens kvinnestafett på Lillehammer, og innfridde forventningene da de gikk inn til suveren seier søndag.

De slo den finske kvartetten som tok annenplassen, med 1.13,1 minutt. USA på tredjeplass var 1.36,5 minutt bak Norge.

– Den som har størst sjanse til å slå Norge er vårt eget 2. lag, spøkte NRKs kommentator Jann Post på forhånd.

Et kjempeløp

Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen utgjorde Norges stafettlag.

– Jeg ble litt stiv på toppen, så det holdt ikke helt inn, men det ble i hvert fall en liten luke, sier Heid Weng til NRK om sin egen etappe.

– Therese gikk et kjempeløp, kommenterer Weng.

Kristin Størmer Steira gikk en bra etappe og holdt unna for både Finland, USA og Charlotte Kalla, som gikk Sveriges 3. etappe.

Dermed kunne ankerkvinne Marit Bjørgen enkelt sikre Norges seier. Det norske annetlaget endte på fjerdeplass og slo både Russland og Sverige.

– Det ble en bra ledelse, så da var det bare å holde seg på beina, sier en fornøyd Bjørgen til NRK.

Marit Bjørgen hadde en enkel jobb som ankerkvinne på stafetten i Lillehammer og seilet inn i ensom majestet. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Marit Bjørgen sikret seieren på stafetten.

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng kunne smile etter stafettseier på Lillehammer. Vibeke Skofterud hadde en dårlig dag og tok til tårene under intervjuet med NRKs Ida Nysæter Rasch.

VIDEO: Norsk glede og skuffelse etter stafetten. Se reaksjonene etter søndagens stafett.

Siste nytt

 • Ødegaard med to målgivende

  Martin Ødegaard serverte to målgivende i Vitesses 3-2 seier over Excelsior. Først var han nest sist på 2-0, deretter i det 67. minutt til Maikel Van der Werff som satte det tredje målet til Vitesse.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde (1-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Carlsen vant stjerneduell

  Magnus Carlsen møtte verdensfirer Shakhriyar Mamedyarov, i den sjette runden av sjakkturneringen Tata Steel. Onsdag brøt Carslen remis-rekken på 21 partier, og i dag vant han igjen. Etter 51 trekk måtte den albanske motstanderen gi tapt for nordmannen.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal