Irritert Jarstein: – Det var for mye kaos

Spillerne omtalte Rune Almenning Jarstein som Norges redningsmann etter kampen mot Sverige. Selv var han svært frustrert og irritert over at laget ikke fulgte planen.

Fotball: Norge-Sverige 3 - 3

IRRITERT: Rune Almenning Jarstein var irritert etter tirsdagens

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Vi snakker om en taktikk og ditt og datt, men vi må selv agere utpå der og være litt smarte i måten vi opptrer på, sa Jarstein til NRK etter kampen.

3-3-oppgjøret mot Sverige ble i likhet med Ulf Lundells kjente klassiker beskrevet som «en kamp med mye öppna landskap» av landslagssjefen selv, Lars Lagerbäck.

Det gjorde at det ble en hektisk kveld på jobben for Norges keeper, Rune Almenning Jarstein, som var irritert etter tirsdagens kamp mot «søta bror».

– Vi snakker om å ha orden på laget, men jeg følte ikke at det var så mye orden. Det var for mye kaos, det var for åpent og vi slapp de for lett til. Jeg syntes ikke dette var godt nok, sier han.

Det største brølet på Ullevaal stadion var Jarstein sitt etter at Viktor Claesson satte inn Sveriges første skåring.

– Når du først redder en straffe og så skårer de på returen, er det klart det er veldig bittert at det er Sverige som er først på ballen og ikke vi, sier Jarstein.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Norge - Sverige 3 - 3

BANENS BESTE: Samtlige av spillerne på det norske landslaget hyller Jarstein etter EM-kvalifiseringen mot Sverige.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Jarstein ble redningen

Seks minutter på overtid sørget Ola Kamara for uavgjort, men det var den norske målvakten som var på alles lepper etter kampslutt.

– Vi blir reddet av en veldig god Jarstein i dag, sa Kamara.

Det kunne alle spillerne skrive under på.

– Jarstein var helt fantastisk i dag og mot Spania, sa Joshua King etter kampen.

Selv ville ikke Jarstein reflektere for mye over egen prestasjon da NRK spurte om hvordan det var å være en levende vegg.

– En levende vegg var jeg ikke, jeg slapp jo inn tre mål. Det var frustrerende. Sverige har veldig store sjanser, så vi må se på det, for det må skjerpes.

– Må bli til å kjenne igjen

Dagen derpå er assistenttrener Per Joar Hansen klar på at Norge ikke var gode nok defensivt mot Sverige.

– I går forsvarte vi oss for dårlig, sier Hansen til NRK dagen etter seksmålsthrilleren på Ullevaal.

Assistenttrener fotballandslaget Per Joar Hansen

MØTER BEDRE LAG: – Vi møter bedre lag nå enn vi har gjort i Nations League, som vi vant, sier Hansen til NRK dagen derpå.

Foto: Geir Jone Karlsen / NRK

– For det første slipper vi inn tre mål, og vi slipper til altfor mange sjanser som lag. Det er det vi må ha fokus på i juni – å «tighte» til laget og være mye mer kompakt, og bli til å kjenne igjen sånn som vi var i Nations League, sier han.

– Er det ergerlig at dere må vente helt til juni før dere kan «rette opp» i dette?

– Ja, men sånn er landslagsfotballen. Vi ville gjerne hatt spillerne mye lengre og hatt mulighet til å jobbe enda mer med spillerne, men sånn er det, sier assistenttreneren.

– Vi får komme sterkere tilbake i juni og ta seks poeng da.

 • Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen er Romania på Ullevaal. Kampen spilles 7. juni.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal