NRK Meny
Normal

Flugstad Østberg om Wengs tårer: – Hun er ikke akkurat et offer

Ingvild Flugstad Østberg (26) innrømmer at hun var irritert for at hun ikke fikk hjelp av Heidi Weng (25) under gårsdagens løp. Weng er skuffet over egen innsats.

Ingvild Flugstad Østberg

LITT IRRITERT: Ingvild Flugstad Østberg ble litt irritert på lagvenninnen Heidi Weng.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er ikke noe gøy at Heidi blir lei seg. Men hun er ikke noe offer heller, for å snu det på den måten. Jeg føler det var jeg som gjorde drittjobben der altså, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Heidi Weng tok til tårene etter at både hun og Flugstad Østberg fikk bank av svenske Stina Nilsson i spurten på onsdagens etappe i Tour de Ski.

Lagvenninnen Weng hadde ikke dagen og Flugstad Østberg måtte ligge i front under hele løpet og dra på både Weng og svenske Stina Nilsson.

Ingen hadde lyst til å gå i tet på dagens jaktstart for kvinner i Tour de ski.

Se video der Østberg ber de andre dra.

– Koker litt for meg underveis

Flugstad Østberg innrømmer at hun ble litt irritert på Weng under løpet. Hun hadde håpet på at samarbeidet med Weng skulle fungert bedre.

– Da kunne vi kanskje ha ristet av oss Stina også. Underveis koker det litt, forteller skiløperen.

Heidi Weng

TÅRER: Her tar Heidi Weng til tårene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg kunne sikkert blitt sur og kjeftet på dem, men det er ikke helt min stil heller. Det koker litt for meg underveis i skirenn og rett etterpå, sier 26-åringen til NRK.

Etter løpet fikk skiløperen roet seg ned, men det ble en liten prat om episoden i bilen på vei fra stadion. Det var litt bittert at de ikke fikk tatt noen sekunder på Nilsson og sikret en norsk etappeseier og ledelse i Tour de Ski.

– Det var bare at Heidi kanskje hadde håpet på å kunne bidra litt mer. I den formen hun har vært i tidligere i sesongen vet vi at hun er ett hakk bedre enn Stina og at det ville vært mulig å få noen sekunder på en slik distanse. Så ble det ikke slik, sier Flugstad Østberg.

– Skuffet over min egen jobb

Weng har ikke tenkt noe på gårsdagens episode i løpet av natten. Tårene etter løpet kom som en reaksjon på det som utspant seg underveis i gårsdagens renn.

– Jeg tror jeg var utrolig sliten og litt skuffet over min egen jobb, forteller Weng til NRK.

25-åringen sier de to nå har skværet opp. TV-bildene viste at det var litt amper stemning ute i løypen.

– Jeg tror Ingvild skjønte at jeg ikke hadde en bra dag. Vi ble fort kvitt det og vi er veldig gode venner igjen nå, forklarer Weng.

Landslagstrener Roar Hjelmeset forteller at det ble en prat om episoden.

– Heidi la seg flat for å ikke ha bidratt som hun ønsket. Ingen morsomme scener der den ene blir lei seg og den andre må trøste, sier Hjelmeset.

 • Etter fire av sju Tour de Ski-etapper leder Stina Nilsson 6,7 sekunder foran Heidi Weng og 11,8 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.

Siste nytt

 • Dodgers til World Series

  Los Angeles Dodgers er klar for world series for første gang siden 1988 etter 11-1 mot Chicago Cubs.

  Med 4-1 sammenlagt i best av sju kamper-serien tok Dodgers seg til den store finalen.

  Der venter New York Yankees eller Houston Astros. World series innledes 24. oktober.

  Kenley Jansen
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal