NRK Meny
Normal

– Hvis kongen sier jeg skal reise hjem fra OL, så gjør jeg det

TOBLACH (NRK.no): Petter Northug kom rett fra høyden og fikk en god gjennomkjøring før OL. Etterpå ironiserte han over kritikken fra kong Harald

Petter Northug

Petter Northug fikk sin gjennomkjøring. Så svarte han kongen på sitt eget vis.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har fått mange hatmeldinger fra slottet, så det er ingen bombe, det, sier Northug når TV 2 bringer fredagens VG-forside på banen i intervjusonen etter lørdagens 15-kilometer i Toblach, der Northug ble beste nordmann på en sjetteplass.

Fredag refererte nemlig VG fra et intervju Senkveld-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg har gjort med kong Harald før OL i Sotsji.

I intervjuet uttrykker kongen, på generelt grunnlag, bekymring over løpere som velger å stå utenfor landslaget – som Northug gjør denne sesongen.

– Det ble noen tårer, mye grining og vanskelig å sove, sier Petter Northug.

Og:

– Jeg kneler foran kongen og bøyer meg uansett hva han sier. Jeg er enig med ham uansett. Sier han at jeg skal reise hjem fra OL, så gjør jeg det.

Rett fra høyden

Dermed svarer Petter Northug på kritikken som han så ofte gjør når noen er kritiske til hans valg – han fleiper det bort.

Fleiper gjør han imidlertid ikke når han snakker om OL-formen. For sjetteplass på en dag der Northug kom fra høyden i Seiser Alm bare timer før løpet, og på en dag der de norske løperne i hvert fall ikke hadde best ski i feltet, er han veldig godt fornøyd med.

– Man vil ha en tøff gjennomkjøring, og det fikk vi i dag. Man merker når man kommer rett ned fra Seiser i dag at det er en brutal overgang. Men til tross for det fikk jeg gjennomkjøringen jeg ønsker, fastslår han, og fortsetter:

– Jeg har vel aldri reist rett ned og gått konkurranse, men det var ikke så ille som jeg trodde. Det blir litt håndbrekk på, det vet man jo, men det viktigste er å få en hardøkt.

Imponert av Cologna

Om Northug velger å gå den klassiske 15-kilometeren i OL, er han fortsatt usikker på. Det er trolig distansen som ryker først, men OL-kongen fra Vancouver har lyst.

– Jeg tror jeg går. Jeg er beste nordmann i dag og kommer til å gå mye fortere med bedre oppladning. Jeg er en person som trenger ei rolig uke før det starter, påpeker han.

En mann som blir vanskelig å slå, er Dario Cologna. Sveitseren gikk lørdag sitt første verdenscuprenn for sesongen, etter skadeavbrekk og operasjon.

Han ble nummer to, kun slått av russiske Alexander Legkov.

– Det Dario gjør er imponerende, sier Northug – som i hele vinter har holdt Cologna som en av favorittene i OL. Northug har også sett på Legkov som en av sine farligste motstandere, men kommer med et stikk etter generalprøven.

– Det har vel aldri skjedd at den som har vunnet siste renn før et mesterskap har vunnet samme renn i mesterskapet ...

Svenske Marcus Hellner ble nummer tre lørdag. Alle de tre på podiet takket sine respektive smørere. Det gjorde altså ikke de norske herrene denne gangen.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid