NRK Meny
Normal

IOCs representant: - Dette var bra

IOCs representant er positiv til kvinnehopp i OL, selv etter at tåka - og etter manges mening juryen - gjorde sitt beste for å ødelegge jentenes VM-hopprenn i Midtstubakken.

Gunilla Lindberg

IOC-representant Gunilla Lindberg ble imponert av avviklingen av rennet i den vanskelig eforholdene

Foto: NRK

SE RENNET HER AKKURAT NÅ!

- Dette var bra. Jeg er mest imponert over at de klarte å avvikle det så bra under disse vanskelige forholdene, sier Gunilla Lindberg, IOCs representant under rennet. - Oh det sportslige nivået har jo også blitt bedre på de to siste årene, legger hun til.

Hennes rapport vil veie tungt når IOC skal vurdere kvinnehopp på OL-programmet.

Video: Se intervjuet med Lindberg

Video IOC-topp Gunilla Lindberg imponert over kvinnehopperne

- Men vi skal ikke avgjøre noe før i april, sier Lindberg til NRK. Hun innrømmer likevel at hun liker det hun har sett, men vil ikke love noe nå.

- Det var kul å se stemningen her, sier Lindberg.

Maren Lundby hoppet meget godt i stt første hopp i Midtstuen fredag, og holdt lenge ledelsen. Etter at første omgang er slutt, er hun nummer ti.

Se Lundbys hopp her:

Video Lundby med godt førstehopp

Tåkeproblemer

Tåka skapte alvorlige problemer for avviklingen av rennet, og mange av de siste hopperne måtte tåle lange pauser. Dermed gikk arrangøren én avsats ned før siste hopper, favoritten Daniele Iraschko.

- Helt unødvendig, sa ekspertkommentator Espen Bredesen.

Og Iraschko svarte klart. Hun landet på 97 meter med mindre fart, og leder konkurransen med nesten fem poeng foran Elena Runggaldier.

Lundby ledet lenge

Maren Lundby landet på 89,5 meter, og ledet lenge. Men seinere var det flere som hoppet bedre, og Lundby er på tiendeplass etter første omgang.

Ulrike Grässler, Eva Logar, Coline Mattler og Evelyn Insam følger nærmest Runggaldier.

Hele startlista

- Et perfekt hopp, sa Arne Scheie om Lundbys hopp.

- Dette var bra, et mye bedre hopp enn i prøveomgangen. Jeg satser på enda bedre hopp i andre, så blir dette bra. Stemningen er helt syk, det er veldig gøy, sa 16-åringen til NRK etterpå.

Mellomfornøyd Sagen

Anette Sagen satte utfor til øredøvende jubel, men fikk bare 88 meter. Det holder ikke til en plass helt i teten.

- Det var ikke akkurat tidenes skihopp, selv om det var bedre enn i prøvomgangen. Jeg fikk det ikke helt til her i tåka, sa Sagen til NRK - smilende som alltid.

Line Jahr hoppet ogå 89,5 meter, like langt som Lundby. Men hun er likevel et stykke lenger bak. Hun og Sagen deler 13.-plassen etter første omgang.

Gyda Enger skuffet noe med 78,5 meter i et hopp helt uten oppdrift. Men hun kapret 29. plassen, og får være med i andre omgang.

Tåka gjør det vanskelig

For andre gang skal jentene få prøve seg i hoppbakken i et VM, og gjennomføringen i Midtstubakken fredag har alt å si for jente-hopprenn i OL-sammenheng senere .

Nei, tåka gjør ikke det. Rennet gikk sin gang, men det var vanskelig for publikum å se noe.

-

De norske er ikke i favorittposisjon. Sesongen så langt har ikke vært god for Anette Sagen og de andre norske hoppjentene. Nå håpe de på at hjemebane skal hjelpe dem inn i medaljekampen.

Sagen er den mest profilerte av de norske, med bronse i Liberec-VM for to år siden. Men det er 16 år gamle Maren Lundeby som er den mest lovende av de norske.

Favoritt er østerrikske Daniela Iraschko, men også Coline Mattell fra Frankrike og Eva Logar fra Slovenia kan gå til topps.

Lindsay Van tok gullet i 2009. Da deltok 36 hopparar frå 13 nasjonar , i år har tallet vokst til 43 fra 15 nasjonar.

Hopp kvinner i VM

Mesterskap

Gull

Nordmenn blant de seks beste

2009 Liberec, Tsjekkia:

Lindsey Van, USA

Anette Sagen (bronse)

2011 Oslo, Norge

Daniela Iraschko, Østerrike

 

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal