Hopp til innhold

IOC slaktes av Belov – hylles av Randall

– Rene utøvere betyr ingenting for IOC, raser OL-diskvalifiserte Jevgenij Belov. – Lovende at IOC tar det russiske dopingproblemet mer seriøst, sier Kikkan Randall.

Kikkan Randall og Jevgenij Belov

UENIGE: Diskvalifiserte Belov raser mot IOC, men Randall er uenig.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Matthias Schrader / Reuters/AP

Dagen etter at Jevgenij Belov ble diskvalifisert fra OL i Sotsji, og utestengt fra lekene på livstid, angriper russeren IOCs beslutningsgrunnlag.

På Instagram bryter Belov stillheten etter at han, sammen med Aleksandr Legkov, i går ble diskvalifisert fra OL i Sotsji, og utestengt fra OL på livstid.

Ved et bilde av det olympiske flagg foran OL-ilden takker Belov for støtten han har mottatt de siste dagene. Han bedyrer også sin uskyld.

«Jeg kunne aldri forestilt meg at dette ville ramme meg, fordi jeg alltid har vært imot doping i sport», skriver Belov.

Angriper IOC

Videre går Belov kraftig til angrep på IOC, som han mener ikke har tatt en ærlig og rettferdig beslutning. Han skriver at IOC har latt seg påvirke av andre utenfor organisasjonen.

«De har bøyd seg for press fra noen. Rene utøvere betyr ingenting for dem», skriver han og legger til:

«Det var tydelig i deres øyne og ansikter at de sovnet på høringene! Antagelig er de redd for å miste sine posisjoner, vel, la dem leve i frykt.»

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

MEDALJELØS: Jevgenij Belov mister sin OL-medalje fra stafetten i Sotsji.

Foto: ALEXANDER NEMENOV / Afp

Kikkan Randall ser det annerledes. Amerikaneren var i en årrekke tillitsvalgt blant verdenscupløperne i langrenn. Nå er hun kandidat til å bli utøverrepresentant i IOC.

– Fikk øyeblikkene stjålet

– Jeg vil si det er lovende og motiverende å se at IOC tar hele det russiske dopingproblemet mer på alvor, og at de tar seg tid til å etterforske skikkelig og grundig for å få resultater som holder jurisik, sier Randall til NRK.

Hun understreker at hun ikke kommenterer enkeltsakene.

– Mitt hjerte går til utøverne som får oppgradert sine medaljer. Det er ikke rettferdig at medaljeøyeblikkene ble stjålet fra dem under lekene, sier Randall.

Blant dem som nå i ettertid får medaljer etter Sotsji-OL, er Martin Johnsrud Sundby på femmila og det norske herrelaget i stafett.

Vil kjempe for sannheten

Belov og Legkovs advokat, Christof Wieschemann, mener på sin side at IOC allerede hadde bestemt seg for utfallet før høringene startet.

Det er ventet at de to utestengte utøverne vil anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) torsdag.

«Jeg lever med sannheten, og det gir meg styrke til å kjempe til slutten», avslutter Belov.

Dommen fra IOC betyr blant annet at de norske stafettgutta fra OL i Sotsji kan få bronsemedaljen i posten.

  • De to russiske løperne er utestengt fra OL av IOC, men inntil FIS eventuelt følger etter, kan de delta i verdenscup. Ifølge SVT, står begge på startlistene til åpningsrennene i Gällivare om to uker.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

    Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

    Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

    Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

    Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

    10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

    I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

    Barcelona PSG
    Foto: Reuters
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal