NRK Meny
Normal

IOC kritiserer Norges søkerkomité

IOC kommer med knallhard kritikk av den norske søkerkomiteen og mener de har servert norske politikere halvsannheter.

Christophe Dubi

IOC-direktør Christophe Dubi kom onsdag kveld med en uttalelse der han skriver at norske politikere har tatt avgjørelsen om å si nei til OL på bakgrunn av halvsannheter.

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

– Politikernes avgjørelse ble tatt på bakgrunn av halvsannheter, skriver IOC-direktør Christophe Dubi i en uttalelse onsdag kveld.

Uttalelsen, som du kan lese på IOCs hjemmeside, er kraftig kritikk av måten Oslo2022 har gått frem på i søkerprosessen.

Felles møte

Ifølge IOC-direktøren ba den norske søkerkomiteen tidligere i år om et møte der de ønsket en redegjørelse for IOCs krav til søkerbyer. IOC arrangerte et møte, men Norges søkerkomité sendte ikke noen av lederne, ifølge Dubi.

– Norge sendte verken noen av idrettstoppene eller politikerne til møtet, skriver Dubi.

– Norge ønsket en forklaring på IOC-kravene, inkludert de økonomiske detaljene. IOC arrangerte et slikt møte samtidig for alle de tre søkerbyene for å sikre fair play blant søkerbyene, forklarer IOC-direktøren.

Det dukket altså aldri opp noen norske ledere fra komiteen eller fremstående politikeren på møtet. Dubi mener dette ødela for Norge siden politikerne ikke fikk all informasjonen IOC mener de burde ha for å ta en avgjørelse.

– Synd

IOC-direktøren hevder at de nasjonale sponsorrettighetene ville gitt langt mer enn de 1,1 milliardene som Oslo budsjetterte med i søknaden.

– Det er synd for et land som Norge, med så mange flotte utøvere, å gå glipp av denne muligheten til å investere i fremtiden og vise verden hva de er gode for, skriver Dubi.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd