NRK Meny
Normal

Skøytelandslaget inviterte Mo Farah til middag

– Mo Farah bodde på det samme hotellet som vi. Han var alene, og vi inviterte ham like godt på middag, sier Hege Bøkko.

Skøytelandslaget og Mo Farah

Skøytelandskaget har med egen kokk, og da de oppdaget at Mo Farah bodde på det samme hotellet, inviterte de superstjernen til middag

Foto: Skøytelandslaget / Privat

Det norske skøytelandslaget ligger i treningsleir i Font Romeu i Frankrike, i 1800 meters høyde i Pyreneene. Der trener også den doble OL- og VM-vinneren Mo Farah.

– Vi har sett ham her før, og visste at han også bruker å trene før. Men vi har ikke hatt noen kontakt med ham tidligere.

– Så viste det seg at han bodde på det samme hotellet som vi gjør denne gangen, og han trener alene. Derfor fant vi på at vi gjerne kunne invitere ham. Vi har jo egen kokk med oss, forteller Hege Bøkko til NRK.

Som sagt så gjort. Laget inviterte den britiske friidrettsstjernen, og han takket ja. Det ble en både hyggelig og nyttig middag.

Bød superstjernen på kylling

– Vi serverte kylling. Nokså tradisjonelt kost, men veldig godt. Det syntes Mo også, sier Bøkko.

– Fikk dere noen nyttige tips som dere kan bruke?

– Å ja, selvfølgelig. Han er jo verdens beste, og det var nyttig å høre hvordan han trener. Her i Font Romeu har han vært ofte siden 2009, og han liker å trene her. Og han har selvfølgelig noe å lære bort, vi fikk en del tips. Det var veldig inspirerende, sier Hege Bøkko.

– Hyggeliog å bli invitert

Font Romeu er også mye brukt for det norske skøytelandslaget. Dette oppholdet varer i tre uker, og mange av utøverne har vært der i tre uker også tidligere i år.

Mo Farah skal løpe en halvmaraton etter treningsperioden i de franske Pyreneene, så er sesongen hans slutt.

– Syntes han det var hyggelig å bli invitert?

– Ja, det sa han var veldig trivelig, forteller Bøkko.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal