NRK Meny
Normal

Internasjonale medier om Molde: – Kveldens store sjokk!

«Minneverdig». «Overkjøring». «Herjing». Moldes bragd borte mot Robin van Persie og Nani får spalteplass i flere medier ute i Europa.

Molde i avisene

FORSIDESTOFF: Tommy Høiland og co sammen med noen av forsidene i internasjonale medier. Øverst UEFA.com, nederst Daily Mail.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

BBC sin morgenoppsummering av europaligaen fokuserte ikke bare på de engelske lagene fredag morgen. For helt i starten av radioreferatet handlet det om et blåkledd lag fra Møre og Romsdal.

«Det norske laget Molde stod for kveldens store sjokk da de slo Fenerbache 3-1 borte. De leder sin gruppe i europaligaen,» sa den britiske nyhetsoppleseren før han gikk videre til Tottenham og Liverpools kamper.

Daily Mail: – Nani og van Persie i skyggen

Molde slo nemlig Fenerbache 3-1 i Istanbul, i en kamp som var så imponerende at selv de tyrkiske tilskuerne måtte applaudere.

Molde sjokkerte de tyrkiske serielederne Fenerbahce i en kamp som endte 3-1 til moldenserne.

Se høydepunktene fra kampen.

Og den britiske kringkasteren var ikke det eneste internasjonale sportsmediet som la merke til at lille Molde fra Norge slo de tyrkiske stjernelaget.

«Tyrkisk gigantklubb med overraskende tap» er overskriften på Daily Mail fredag morgen. Den britiske avisa skriver om hvordan det stjernespekkede mannskapet, med tidligere Manchseter United-spillere Nani og Robin van Persie, ble satt i skyggen av Molde. De kaller kampen «en minneverdig seier for Molde», og skryter blant annet av Tommy Høilands «Panenka-straffe», hvor han chippet ballen i mål.

UEFA.com: – Fullstendig overkjøring

Ellers går ordet «sjokk» igjen i internasjonale sportsmedier fredag morgen.

«Rampaging Molde shock Fenerbache», skriver for eksempel UEFA.com i sitt kampreferat. De har kampen øverst på sine sider fredag morgen.

Den offisielle siden beskriver kampen som «fullstendig overkjøring», og følgende avsnitt er nok lystig lesning for Moldes målscorere:

«Alles øyne var rettet mot de tidligere Manchester United-spillerne Nani og van Persie, men Høiland og Elyounoussi stjal showet. Moldes angrepsduo viste seg å være både bevegelige og fysiske. Fenerbaches forsvar skjønte aldri hva som traff dem,» skriver nettstedet.

Svenske Expressen omtaler Molde som «fullstendig respektløse» mot de store navnene hos det tyrkiske laget.

Nani: – Beklager!

Fenerbaches stjerner kan neppe glede seg til å lese tyrkiske aviser på morgenkvisten. Landets største avis Zaman kaller tapet en katastrofe.

– Vi mistet hodet. Molde spilte bedre enn oss, og vi hadde trøbbel. Vi må bare beklage til supporterne våre, sier Nani ifølge avisa.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen