NRK Meny
Normal

Internasjonale medier om Molde: – Kveldens store sjokk!

«Minneverdig». «Overkjøring». «Herjing». Moldes bragd borte mot Robin van Persie og Nani får spalteplass i flere medier ute i Europa.

Molde i avisene

FORSIDESTOFF: Tommy Høiland og co sammen med noen av forsidene i internasjonale medier. Øverst UEFA.com, nederst Daily Mail.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

BBC sin morgenoppsummering av europaligaen fokuserte ikke bare på de engelske lagene fredag morgen. For helt i starten av radioreferatet handlet det om et blåkledd lag fra Møre og Romsdal.

«Det norske laget Molde stod for kveldens store sjokk da de slo Fenerbache 3-1 borte. De leder sin gruppe i europaligaen,» sa den britiske nyhetsoppleseren før han gikk videre til Tottenham og Liverpools kamper.

Daily Mail: – Nani og van Persie i skyggen

Molde slo nemlig Fenerbache 3-1 i Istanbul, i en kamp som var så imponerende at selv de tyrkiske tilskuerne måtte applaudere.

Molde sjokkerte de tyrkiske serielederne Fenerbahce i en kamp som endte 3-1 til moldenserne.

Se høydepunktene fra kampen.

Og den britiske kringkasteren var ikke det eneste internasjonale sportsmediet som la merke til at lille Molde fra Norge slo de tyrkiske stjernelaget.

«Tyrkisk gigantklubb med overraskende tap» er overskriften på Daily Mail fredag morgen. Den britiske avisa skriver om hvordan det stjernespekkede mannskapet, med tidligere Manchseter United-spillere Nani og Robin van Persie, ble satt i skyggen av Molde. De kaller kampen «en minneverdig seier for Molde», og skryter blant annet av Tommy Høilands «Panenka-straffe», hvor han chippet ballen i mål.

UEFA.com: – Fullstendig overkjøring

Ellers går ordet «sjokk» igjen i internasjonale sportsmedier fredag morgen.

«Rampaging Molde shock Fenerbache», skriver for eksempel UEFA.com i sitt kampreferat. De har kampen øverst på sine sider fredag morgen.

Den offisielle siden beskriver kampen som «fullstendig overkjøring», og følgende avsnitt er nok lystig lesning for Moldes målscorere:

«Alles øyne var rettet mot de tidligere Manchester United-spillerne Nani og van Persie, men Høiland og Elyounoussi stjal showet. Moldes angrepsduo viste seg å være både bevegelige og fysiske. Fenerbaches forsvar skjønte aldri hva som traff dem,» skriver nettstedet.

Svenske Expressen omtaler Molde som «fullstendig respektløse» mot de store navnene hos det tyrkiske laget.

Nani: – Beklager!

Fenerbaches stjerner kan neppe glede seg til å lese tyrkiske aviser på morgenkvisten. Landets største avis Zaman kaller tapet en katastrofe.

– Vi mistet hodet. Molde spilte bedre enn oss, og vi hadde trøbbel. Vi må bare beklage til supporterne våre, sier Nani ifølge avisa.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag