NRK Meny
Normal

Inspirert Bjørndalen har fått Northug-råd

KONTIOLAHTI (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) håper han har forbedret sine egne avslutningsegenskaper.

Bjørndalen

JAKTER MER GULL: Ole Einar Bjørndalen har latt seg inspirere av Petter Northug (innfelt) før sitt 20. VM.

Foto: Sindre Murtnes/Terje Bendiksby / NRK/NTB Scanpix

Northug

HISTORISK: Petter Northug ble den første mannlige utøveren med fire VM-gull i ett mesterskap.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Jeg har pratet med Petter, så vi får se. Det hjelper å trene, men Petter har noen rå egenskaper som bare han har, sier Bjørndalen til NRK.

41-åringen har nettopp gjennomført sin første trening på VM-arenaen i Kontiolahti. Skiskytteren har ikke møtt pressen i løpet av sitt nylige høydeopphold, som blant annet kostet deltakelse i Kollen-uka.

I stedet har han trent – og ladet opp med ski-VM – i høyden. Skiskytterkongen har fulgt hvert eneste stavtak til Northug.

– Jeg tror ikke vi vet hva han har vært gjennom. Å komme så sterkt tilbake, er det utrolig få som kan gjøre, sier Bjørndalen.

– Det er klart jeg blir inspirert av Petter. Han kan veldig mye trening. Han er verdens beste skiløper nå, med både stor fysikk og kapasitet. Og så har han en avgjørende faktor på slutten, som ingen andre løpere har, sier Bjørndalen.

Trent hurtighet

Og det er nettopp avslutningsegenskapene 41-åringen ser på som sitt store forbedringspotensial. Det kom blant annet til syne i Ruhpolding, hvor Bjørndalen var i god posisjon før avslutningen av fellesstarten.

Men der glapp pallsjansene.

– Jeg har jobbet med det, men om jeg har blitt bedre, får vi se på søndag (jaktstart), sier Bjørndalen.

41-åringen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å oppgradere Northug-samtalene til Northug-trening ved neste mulighet. Han har ikke snakket med Northug etter Falun-VM.

– Det blir som å trene med et kvinnfolk for ham, så jeg tror ikke det er så inspirerende når det gjelder hurtighet. Men jeg kan lære av det, smiler Bjørndalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ole Einar Bjørndalen

GODT FORBEREDT: Her spiser Ole Einar Bjørndalen en energibar på vei inn i bilen etter tirsdagens trening.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Optimal oppladning

Det er ett år siden skiskytterkongen overrasket «alle» med et sensasjonelt OL-gull i Sotsji.

Da – som nå – ble formen fininnstilt i høyden, men han synes det er vanskelig å sammenligne utgangspunktet.

– OL og VM er to forskjellige mesterskap. Det har gått litt stang ut i det siste, så jeg er spent på formen. Men jeg føler jeg har gjort ting riktig, sier 41-åringen og kaller høydeoppholdet «optimalt».

Nå skal han kjempe om sitt 20. VM-gull i sitt 20. VM.

– Jeg tenker ikke spesielt på det i hele tatt. Jeg skal gjøre gode løp, og hva det blir, får vi se. Jeg skal i hvert fall få med meg det jeg kan.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal