NRK Meny
Normal

Innrømmer doping

Den italienske stjernesyklisten Ivan Basso innrømmet mandag  at han var innblandet i dopingskandalen "Operasjon Puerta".

Ivan Basso forlater lokalene til den italienske olympiske komiteen mandag.
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Basso innrømmet dette under en høring med den italienske olympiske komiteén mandag ettermiddag.

29-åringen sa at han var villig til hjelpe til med etterforskningen av dopingskandalen og å komme med sin versjon av hva som har skjedd.

Fjorårets Giro d'Italia-vinner er blant de mange syklistene som knyttes til den spanske legen Eufemiano Fuentes som skal ha stått bak doping i stor stil.

Under razziaen i lokalene til den spanske legen fant politiet nærmere hundre blodposer merket med kodede navn slik at de kunne knyttes til utøverne. De fant også utstyr til blodoverføring, EPO og steroider. I alt skal 48 syklister være involvert i saken.

Mange av disse ble utelukket fra fjorårets Tour de France som følge av at de var involvert i saken. Blant disse var forhåndsfavorittene Basso fra Italia og tyskeren Jan Ullrich. Sistnevnte er under etterforskning for svindel i Tyskland. Ullrich la opp tidligere i år.

Basso ble i først omgang frikjent av det italienske antidopingmyndingeter, men saken ble tatt opp igjen etter at det kom fram nye opplysninger.

Han måtte derfor møte til en høring mandag for å svare på de nye beskyldningene. 

Italienske medier opplyser at Basso kommer til å holde en pressekonferanse tirsdag.

Skulle han bli kjent skyldig i doping venter det vanligvis en utestengning i to år, men det blir spekulert i om han slipper unna en milder som en følge av at han nå vil samarbeide med antidopingmyndighetene.

Han ble nylig løst fra kontrakten med Discovery Channel-laget og kommer ikke til å delta i årets Giro d'Italia som starter neste helg.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka