NRK Meny
Normal

Innrømmer doping

Den italienske stjernesyklisten Ivan Basso innrømmet mandag  at han var innblandet i dopingskandalen "Operasjon Puerta".

Ivan Basso forlater lokalene til den italienske olympiske komiteen mandag.
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Basso innrømmet dette under en høring med den italienske olympiske komiteén mandag ettermiddag.

29-åringen sa at han var villig til hjelpe til med etterforskningen av dopingskandalen og å komme med sin versjon av hva som har skjedd.

Fjorårets Giro d'Italia-vinner er blant de mange syklistene som knyttes til den spanske legen Eufemiano Fuentes som skal ha stått bak doping i stor stil.

Under razziaen i lokalene til den spanske legen fant politiet nærmere hundre blodposer merket med kodede navn slik at de kunne knyttes til utøverne. De fant også utstyr til blodoverføring, EPO og steroider. I alt skal 48 syklister være involvert i saken.

Mange av disse ble utelukket fra fjorårets Tour de France som følge av at de var involvert i saken. Blant disse var forhåndsfavorittene Basso fra Italia og tyskeren Jan Ullrich. Sistnevnte er under etterforskning for svindel i Tyskland. Ullrich la opp tidligere i år.

Basso ble i først omgang frikjent av det italienske antidopingmyndingeter, men saken ble tatt opp igjen etter at det kom fram nye opplysninger.

Han måtte derfor møte til en høring mandag for å svare på de nye beskyldningene. 

Italienske medier opplyser at Basso kommer til å holde en pressekonferanse tirsdag.

Skulle han bli kjent skyldig i doping venter det vanligvis en utestengning i to år, men det blir spekulert i om han slipper unna en milder som en følge av at han nå vil samarbeide med antidopingmyndighetene.

Han ble nylig løst fra kontrakten med Discovery Channel-laget og kommer ikke til å delta i årets Giro d'Italia som starter neste helg.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal