Innrømmer doping

Den italienske stjernesyklisten Ivan Basso innrømmet mandag  at han var innblandet i dopingskandalen "Operasjon Puerta".

Ivan Basso forlater lokalene til den italienske olympiske komiteen mandag.
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Basso innrømmet dette under en høring med den italienske olympiske komiteén mandag ettermiddag.

29-åringen sa at han var villig til hjelpe til med etterforskningen av dopingskandalen og å komme med sin versjon av hva som har skjedd.

Fjorårets Giro d'Italia-vinner er blant de mange syklistene som knyttes til den spanske legen Eufemiano Fuentes som skal ha stått bak doping i stor stil.

Under razziaen i lokalene til den spanske legen fant politiet nærmere hundre blodposer merket med kodede navn slik at de kunne knyttes til utøverne. De fant også utstyr til blodoverføring, EPO og steroider. I alt skal 48 syklister være involvert i saken.

Mange av disse ble utelukket fra fjorårets Tour de France som følge av at de var involvert i saken. Blant disse var forhåndsfavorittene Basso fra Italia og tyskeren Jan Ullrich. Sistnevnte er under etterforskning for svindel i Tyskland. Ullrich la opp tidligere i år.

Basso ble i først omgang frikjent av det italienske antidopingmyndingeter, men saken ble tatt opp igjen etter at det kom fram nye opplysninger.

Han måtte derfor møte til en høring mandag for å svare på de nye beskyldningene. 

Italienske medier opplyser at Basso kommer til å holde en pressekonferanse tirsdag.

Skulle han bli kjent skyldig i doping venter det vanligvis en utestengning i to år, men det blir spekulert i om han slipper unna en milder som en følge av at han nå vil samarbeide med antidopingmyndighetene.

Han ble nylig løst fra kontrakten med Discovery Channel-laget og kommer ikke til å delta i årets Giro d'Italia som starter neste helg.

Siste nytt

 • Sandvolleygutta fosser videre

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for 3. runde av verdensserieturneringen i sandvolleyball i USA. Nordmennene vant begge sine gruppekamper og gikk direkte inn i andre utslagsrunde. Der slo de latvierne Martin Plavins og Edgars Tocs 2-0 i natt.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Norge til semifinalen i mixed-VM

  Med skip Ingvild Skaga i spissen vant Norge 6-4 over Sveits og er klar for semifinale mot Canada i VM i mixedcurling senere lørdag.

  – Semifinalen blir knalltøff. Da må vi spille opp mot vårt aller beste nivå, sier Skaga ifølge NTB.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud videre til semifinale

  Casper Ruud slo Brayden Schnur i kvartfinalen i challengerturneringen i Calgary natt til lørdag, med sifrene 4-6, 6-3, 6–4. Ruud er 5.-seedet i turneringen. Toppseedet er australske Jordan Thompson, som også er en mulig semifinalemotstander.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: med oppdateringer fra internasjonal fotball
Toppserien: Trondheims-Ørn - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset