Er opptrekker, fjellklatrer OG går for etappeseire

Edvald Boasson Hagens lag Sky satser alt på å legge til rette for begge de to superstjernene i laget under Tour de France. Likevel avslører nordmannen at han har visse ambisjoner også på egne vegne.

I årets Tour de France er Edvald Boasson Hagen den eneste norske som deltar.

Edvald med store mål for årets Tour de France.

– Taktikken er å vinne gul trøye med Bradley Wiggins, og å vinne flest mulig etapper med Mark Cavendish. Det er store mål, men vi har et sterkt lag, så vi håper å klare det, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

25-åringens lag er et av de absolutt sterkeste i hele rittet, som starter søndag om en uke.

Med både en av de sterkeste sammenlagtkandidatene (Wiggins med 4. plass fra 2009) og rittets soleklart beste spurter (Cavendish med 20 etappeseire) på laget, er det alt annet enn noen selvfølge at de resterende syv rytterne skal få kjøre for etappeseire.

Arvesen: – Kan bli gult

Men Boasson Hagen har imidlertid ambisjoner om å fortsette der han slapp i fjor, da han vant to etapper.

For selv om nordmannen først og fremst er hjelperytter, så mener trener Kurt Asle Arvesen at årets løypeprofil i starten av rittet passer Hagen godt.

Med en god prolog tror derfor Arvesen at eleven kan ta sammenlagtledelsen i rittet tidlig, noe som vil gjøre at han får ta på seg den gule trøya.

– Jeg har ikke studert etappene så voldsomt nøye. Det er de etappene i starten som kan være mulig, og hvor Mark Cavendish ikke kan ha så store sjanser, sier Hagen selv.

For på de flateste etappene er det nemlig sjanseløst for Boasson Hagen å kunne gjøre noe på egen hånd. Da er han først og fremst mannen som skal hjelpe Cavendish å vinne.

– Jeg er den siste opptrekkeren til Mark Cavendish i spurtene. Og utover i rittet skal jeg kjøre for Bradley Wiggins så langt inn i bakkene som mulig, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen imponerte voldsomt i fjorårets Tour de France. Det ga ham blant annet to etappeseire.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Håper på NM-gull

Søndag er det fellesstart i sykkel-NM i Bergen. Selv om den neste drøye måneden inneholder både Tour de France og OL for Edvald Boasson Hagen, satser han seriøst også på å vinne NM-gull.

Det vil i så fall være hans NM-gull i et landeveisritt, og vil sikre ham retten til å sykle i den norske trøya både i Tour de France og i OL.

– Jeg har alltid lyst til å vinne. Jeg har aldri klart å ta NM-tittelen på fellesstart før, så det er et stort mål å ta den nå, sier han.

Siste nytt

 • Rekordtidlig friidretts-VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året.

  Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt i august neste år, men det måtte utsettes som følge av at sommer-OL i Tokyo ble utsatt i et år.

  Den nye terminlisten gjør at det ikke blir kollisjoner mellom VM, EM og Samveldelekene, som alle skal holdes i juli/august 2022.

  – Dette blir en bonanza for friidrettsfans verden rundt, sier president i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud
 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt

Sendeplan

Kl. Program Kanal