Hopp til innhold

Er opptrekker, fjellklatrer OG går for etappeseire

Edvald Boasson Hagens lag Sky satser alt på å legge til rette for begge de to superstjernene i laget under Tour de France. Likevel avslører nordmannen at han har visse ambisjoner også på egne vegne.

I årets Tour de France er Edvald Boasson Hagen den eneste norske som deltar.

Edvald med store mål for årets Tour de France.

– Taktikken er å vinne gul trøye med Bradley Wiggins, og å vinne flest mulig etapper med Mark Cavendish. Det er store mål, men vi har et sterkt lag, så vi håper å klare det, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.

25-åringens lag er et av de absolutt sterkeste i hele rittet, som starter søndag om en uke.

Med både en av de sterkeste sammenlagtkandidatene (Wiggins med 4. plass fra 2009) og rittets soleklart beste spurter (Cavendish med 20 etappeseire) på laget, er det alt annet enn noen selvfølge at de resterende syv rytterne skal få kjøre for etappeseire.

Arvesen: – Kan bli gult

Men Boasson Hagen har imidlertid ambisjoner om å fortsette der han slapp i fjor, da han vant to etapper.

For selv om nordmannen først og fremst er hjelperytter, så mener trener Kurt Asle Arvesen at årets løypeprofil i starten av rittet passer Hagen godt.

Med en god prolog tror derfor Arvesen at eleven kan ta sammenlagtledelsen i rittet tidlig, noe som vil gjøre at han får ta på seg den gule trøya.

– Jeg har ikke studert etappene så voldsomt nøye. Det er de etappene i starten som kan være mulig, og hvor Mark Cavendish ikke kan ha så store sjanser, sier Hagen selv.

For på de flateste etappene er det nemlig sjanseløst for Boasson Hagen å kunne gjøre noe på egen hånd. Da er han først og fremst mannen som skal hjelpe Cavendish å vinne.

– Jeg er den siste opptrekkeren til Mark Cavendish i spurtene. Og utover i rittet skal jeg kjøre for Bradley Wiggins så langt inn i bakkene som mulig, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen imponerte voldsomt i fjorårets Tour de France. Det ga ham blant annet to etappeseire.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Håper på NM-gull

Søndag er det fellesstart i sykkel-NM i Bergen. Selv om den neste drøye måneden inneholder både Tour de France og OL for Edvald Boasson Hagen, satser han seriøst også på å vinne NM-gull.

Det vil i så fall være hans NM-gull i et landeveisritt, og vil sikre ham retten til å sykle i den norske trøya både i Tour de France og i OL.

– Jeg har alltid lyst til å vinne. Jeg har aldri klart å ta NM-tittelen på fellesstart før, så det er et stort mål å ta den nå, sier han.

Siste nytt

  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

    Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

    Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

    I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

    Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

    Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

    B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
    Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

    Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

    I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

    – Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

    KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

    – Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

    Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

    KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

    I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

    Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

    Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

    KFUM
    Foto: NTB
  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal