NRK Meny
Normal

Innertier fra Bjørgen

Ti strake triumfer i utklassingsstil. Marit Bjørgen harver over konkurrentene på bestilling.

Bjørgen har ikke tapt et sprintrenn i verdenscupen siden sesongåpningen i fjor. Etter det er det blitt ti strake seirer. Og flere venter.

- Det er veldig tilfredsstillende å vinne, men det blir jo verre den gangen jeg taper. Det gruer jeg meg til. Da må jeg nok forklare mye, sier Marit Bjørgen til NTB.

Sprinten på golfbanen i Asiago tilhørte henne, på Vibeke Skofteruds ski. Men det var småtrøbbel på veien til nok en toppgevinst.

- I prologen følte jeg meg dau og sliten. Det gjorde at jeg aldri før har vært så nervøs foran en konkurranse. Løpet i Cavalese lørdag (seier på 15 kilometer) tappet meg nok for veldig mye krefter.

Og tirsdagens finale gikk hun nesten i rent sinne.

- Jeg fikk en ganske bra start, men så havnet jeg plutselig sist på toppen av den første bakken. Da ble jeg j.. forbannet. Det terget meg skikkelig.

Overtok

Noen sekunder etter startet Bjørgen opphentingen. Opp den siste lange motbakken hadde hun en fart de andre bare drømmer om.

Finaleløpet var over der og da. Men etter en sesonginnledning med fyrstelige fem seirer på sju starter individuelt, begynner det nå å tære selv på Bjørgen.

Derfor er onsdagens sprint-stafett det siste hun gjør på en god stund. Nå skal overskuddet pleies. VM-oppkjøringen begynner med en god hjemmejul.

- Nå er jeg utrolig glad for at jeg ikke skal gå lørdag (i Ramsau). Når jeg kommer hjem blir det noen rolige dager. I jula skal jeg både spise og trene godt, sier Bjørgen.

Rundet 1/2 million

I hånden har hun nok en premiesjekk fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). Bjørgen rundet tirsdag en halv millioner kroner i rene premiepenger bare denne sesongen. I tillegg kommer bonuser fra sponsorer og utstyrsleverandører.

Og VM-suksess kan også utløse et ekstra kroneregn. Dette er status for henne i VM-øvelsene:

Sprint klassisk - megafavoritt

Sprint-stafett fri teknikk - klar favoritt

Stafett - gullkandidat

Skiatlon (7,5 km klassisk og 7,5 km fri teknikk) - gullkandidat

30 km klassisk - medaljekandidat.

I øyeblikket ser det ut som Bjørgen står over åpningsøvelsen over 10 kilometer fri teknikk.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal