NRK Meny
Normal

Innebandyspiller døde etter kollaps

Innebandyspiller Tobias Wendelstig, som kollapset på banen under en kamp, døde søndag kveld.

Innebandyspiller Tobias Wendelstig døde etter kollaps på banen

DØDE: Gjelleråsens Tobias Wendelstig fikk hjertestans under en kamp og døde på Rikshospitalet søndag. Her fra en kamp i mars tidligere i år.

Foto: Truls-Jarle Hansen / Varingen / NTB scanpix

Gjelleråsen-spilleren fikk hjertestans på banen under kampen mot Greåker forrige lørdag. Det ble utført livreddende hjelp i hallen, før den svenske 34-åringen ble fraktet til sykehus, og deretter lagt i kunstig koma. Søndag gikk han bort på Rikshospitalet, opplyser Norges Bandyforbund i en pressemelding.

– Tankene mine går nå først og fremst til hans nærmeste familie. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på alle hans lagkamerater og alle andre i vår lille innebandyfamilie og den sorgen de føler. Dette er en tung dag for norsk og svensk innebandy. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier president i Norges Bandyforbund Erik Hansen.

Usikker årsak

Det er uklart hva som forårsaket hjertestansen.

– Familien har nå gått ut med bekreftelse at Tobbe måtte gi tapt i sin viktigste kamp i livet, skriver leder for Gjelleråsen Elite, Thor Dag Falkeid, i SMS til NTB.

Tobias Wendelstig under kamp for Gjelleråsen

PROFIL: Tobias Wendelstig under kamp mot Selvik under fjorårets NM-sluttspill.

Foto: Frank Nordseth

Det var dramatiske scener da spilleren kollapset. Han skal ha følt seg svimmel før han falt om på banen. Gjelleråsens trener Samuel Rosenkvist fortalte at han hadde kollidert med en spiller på banen, men at det var usikkert om det var det som førte til hjertestansen.

Det skal ha vært rundt 150 publikummere til stede, og alle ble bedt om å forlate hallen da man innså alvoret i situasjonen. Kampen ble avlyst.

Tidligere norgesmester

For en uke siden sendte Norges Bandyforbund ut en pressemelding hvor de sa følgende om spillerens tilstand:

«Han har ligget i kunstig koma etter hendelsen, men oppvåkningsprosedyren har startet. Det kan ta timer eller dager før han våkner. Hans status er foreløpig stabil og uforandret».

Wendelstig hadde ifølge VG egentlig lagt opp, men gjorde comeback i kampen mot Greåker på grunn av skader i laget. Han skulle også være assistenttrener for elitelaget.

Han er tidligere norgesmester to ganger. Først med Tunet i 2010, og Fjerdingby i 2011. Han var trener da Gjelleråsens G19-lag vant NM-gull i 2013.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka