Hopp til innhold

Innebandyspiller døde etter kollaps

Innebandyspiller Tobias Wendelstig, som kollapset på banen under en kamp, døde søndag kveld.

Innebandyspiller Tobias Wendelstig døde etter kollaps på banen

DØDE: Gjelleråsens Tobias Wendelstig fikk hjertestans under en kamp og døde på Rikshospitalet søndag. Her fra en kamp i mars tidligere i år.

Foto: Truls-Jarle Hansen / Varingen / NTB scanpix

Gjelleråsen-spilleren fikk hjertestans på banen under kampen mot Greåker forrige lørdag. Det ble utført livreddende hjelp i hallen, før den svenske 34-åringen ble fraktet til sykehus, og deretter lagt i kunstig koma. Søndag gikk han bort på Rikshospitalet, opplyser Norges Bandyforbund i en pressemelding.

– Tankene mine går nå først og fremst til hans nærmeste familie. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på alle hans lagkamerater og alle andre i vår lille innebandyfamilie og den sorgen de føler. Dette er en tung dag for norsk og svensk innebandy. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier president i Norges Bandyforbund Erik Hansen.

Usikker årsak

Det er uklart hva som forårsaket hjertestansen.

– Familien har nå gått ut med bekreftelse at Tobbe måtte gi tapt i sin viktigste kamp i livet, skriver leder for Gjelleråsen Elite, Thor Dag Falkeid, i SMS til NTB.

Tobias Wendelstig under kamp for Gjelleråsen

PROFIL: Tobias Wendelstig under kamp mot Selvik under fjorårets NM-sluttspill.

Foto: Frank Nordseth

Det var dramatiske scener da spilleren kollapset. Han skal ha følt seg svimmel før han falt om på banen. Gjelleråsens trener Samuel Rosenkvist fortalte at han hadde kollidert med en spiller på banen, men at det var usikkert om det var det som førte til hjertestansen.

Det skal ha vært rundt 150 publikummere til stede, og alle ble bedt om å forlate hallen da man innså alvoret i situasjonen. Kampen ble avlyst.

Tidligere norgesmester

For en uke siden sendte Norges Bandyforbund ut en pressemelding hvor de sa følgende om spillerens tilstand:

«Han har ligget i kunstig koma etter hendelsen, men oppvåkningsprosedyren har startet. Det kan ta timer eller dager før han våkner. Hans status er foreløpig stabil og uforandret».

Wendelstig hadde ifølge VG egentlig lagt opp, men gjorde comeback i kampen mot Greåker på grunn av skader i laget. Han skulle også være assistenttrener for elitelaget.

Han er tidligere norgesmester to ganger. Først med Tunet i 2010, og Fjerdingby i 2011. Han var trener da Gjelleråsens G19-lag vant NM-gull i 2013.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal